• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Bayraklı’nın En Özel Yarışmacısı

Bayraklı’nın En Özel Yarışmacısı
Bayraklı Belediyesi’nin 2013 yılında açtığı yaz kursunda yüzmeyle tanışan down sendromlu İrem Öztekin (16), kısa zamanda gösterdiği başarılarla Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Bayraklı Belediyesi’nin 2013 yılında açtığı yaz kursunda yüzmeyle tanışan down sendromlu İrem Öztekin (16), kısa zamanda gösterdiği başarılarla Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor. Yüzme antrenörünün küçük kızın yeteneğini keşfedip ailesini teşvik etmesiyle  spor hayatı başlayan Öztekin, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun yaptığı bölge ve Türkiye Şampiyonası yarışmalarında farklı dereceler elde etti. Antrenmanlarda dünya rekorlarını zorlayan sporcu Bayraklı Belediyesi yüzme havuzunda ekim ayındaki şampiyona için idman yapıyor.

Fizyoterapist Baba Necdet Öztekin ve ev hanımı Melek Öztekin’in biricik kızları İrem Öztekin 16 yıl önce dünyaya geldi. Down sendromlu olan İrem’e ailesi sımsıkı sarıldı, onun için her şeyi yaptı. Bayraklı’da yaşayan Öztekin ailesi eğitim hayatına devam eden İrem’i 2013 yılında okulların kapanmasıyla birlikte Bayraklı Belediyesi’nin yüzme kursuna yazdırdı. İrem Öztekin’in yüzmeye olan yatkınlığı ve özel yeteneği kurs öğretmenleri tarafından hemen görüldü ve ailesine bu yeteneğinin

geliştirilmesi gerektiği anlatıldı.

YETENEĞİ KEŞFEDİLDİ, REKORLARI BİRBİRİNİ TAKİP ETTİ

Öztekin ailesi de Bayraklı Belediyesi yüzme kursu öğretmenlerinin bu uyarısını dikkate alarak kızları İrem’i GSİM’ye bağlı Alsancak Yüzme Havuzu’na göndermeye karar verdi. İrem Öztekin, kışları Alsancak’ta yazları ise Bayraklı Belediyesi’nin yüzme havuzunda eğitimlerine devam etti. Anne Melek Öztekin, “İrem yaklaşık 5 yıl önce Bayraklı Belediyesi’nin açmış olduğu yaz yüzme kursuna başlamıştı. Daha sonra burada çalışan antrenörümüz ‘İrem bu konuda çok yetenekli’ dedi. Bizi yaz-kış yüzebileceğimiz Alsancak yüzme havuzuna yönlendirdi. Orada da antrenörleri onayladı. Çalıştı, kendisini geliştirdi. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun (TOSSFED) yaptığı bölge ve Türkiye Şampiyonası yarışmalarında dereceler elde etti. Down sendromlu bayanlarda Türkiye Şampiyonu oldu. Bu yıl da Paris’te yapılacak olan Avrupa özel sporcular şampiyonasında down sendromlular kategorisinde ülkemizi milli yüzücü olarak temsil edecek. Geçen yıl biz Bayraklı Belediyesi’nin havuzunda çalıştık. 2 buçuk ay gibi kısa bir süre bize burayı tahsis ettiler. İnanın kelebek derecesinde 10 saniye birden ilerleme oldu. Ve biz Türkiye Şampiyonu olduk. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

DERSLERİNDE DE ÇOK BAŞARILI

Kızının spor hayatında olduğu kadar eğitim hayatında da başarılı olduğunu anlatan anne Öztekin, “Ortaokulu bitirdikten sonra burada rehberlik araştırma bizi bir ay içinde ayrı tarihlerde üç kurula birden soktu. “İrem yapabilecek mi? Bu liseye gidebilecek mi?’ diye değerlendirmeler yaptılar. Sonucunda Nevvar Salih İşgören Turizm ve Otelcilik Lisesi’ne kaydettiler. İrem, çok mutlu. Öğretmenleri onu çok seviyor. Derslerimiz çok iyi. Yüzme de eğitimizle bir bütün olarak devam ediyor” diye konuştu.

MADALYAYLA DÖNECEĞİZ

Yüzme hocası Efe Karaca, “İrem’le üç sene önce özel sporcular saatinde tanıştım. Hâlihazırda performans grubu vardı. İrem, orada yüzüyordu. 3 sene önce İrem, serbest stilde ufak ufak bir şeyler yapmaya çalışıyordu. Daha yeni başlamıştı. Bizimle beraber ivme kazandı. 4 branşa yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Esas ana branşımız kelebek. Buralara kelebek sayesinde geldik. Şu an İrem’in Türkiye’de kelebek yüzmede rakibi yok. İrem down sendromlularda mozaik kategorisine giriyor. Diğer down sendromlu sporculara göre algısı daha açık. Görseli çok yüksek. Bunun avantajını kullanmak istiyoruz. Rakiplerini de takip ediyoruz. Erken konuşmak istemiyoruz ama büyük ihtimal yurda madalya ile döneceğiz” dedi. Yaz ve kış aylarında haftanın her günü çift antrenman yaparak çalışan İrem Öztekin’i antrenörler Mert Onaran ve Efe Karaca çalıştırıyor. / EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894