• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İKÇÜ Turizm Fakültesi İlk Kitabını Çıkardı

İKÇÜ Turizm Fakültesi İlk Kitabını Çıkardı
Editörlüğünü İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba ve Öğretim Üyeleri, Doç. Dr. Zafer Öter, Doç. Dr. Mehmet Emre Güler ve Doç. Dr. Volkan Altıntaş’ın yaptığı, Fakülte Öğretim Üyelerinin bölüm yazarları olarak yer

 

İKÇÜ TURİZM FAKÜLTESİ İLK KİTABINI ÇIKARDI

Editörlüğünü İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba ve Öğretim Üyeleri, Doç. Dr. Zafer Öter, Doç. Dr. Mehmet Emre Güler ve Doç. Dr. Volkan Altıntaş’ın yaptığı, Fakülte Öğretim Üyelerinin bölüm yazarları olarak yer aldığı “Turizm İşletmeciliği Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar” adlı kitap raflarda yerini aldı.

İKÇÜ’de bir ilki gerçekleştiren Turizm Fakültesi öğretim üyelerince hazırlanan ders kitabı, Türkiye’nin her üniversitesinde kullanılabilecek bir ders kitabı olma özelliğini taşıyor.

Rektör Prof.Dr.Mehmet Tokaç’ı makamında ziyaret eden Dekan Prof.Dr.Akbaba ve editör akademisyenler İKÇÜ adına gerçekleştirilen bu akademik başarının heyecanını paylaştılar.

“SEKTÖRE DE ÖNEMLI BIR KATKI”

Rektör Prof.Dr.Tokaç, İKÇÜ’lü akademisyenler tarafından hazırlanarak akademik hayata kazandırılan ders kitabının bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, Turizm Fakültesi’ni başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. İKÇÜ’de eğitim ve bilimsel alanda önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Prof.Dr.Tokaç, “Turizm ülkemiz için oldukça önemli bir sektör. Sektöre yapılan her katkı büyük önem arz etmektedir. Hazırlanan bu eserden turistik işletmelerin de faydalanacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Kitap hakkında bilgi veren İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba da kitabın iki ana bölüm altında toplanan 18 başlık içerdiğini aktardı. Kitabın birinci bölümünde, turizmde temel kavramlara açıklık getirilerek turizm endüstrisinin genel yapısı hakkında bilgi verildiğini, turizm endüstrisinin alt segmentlerini oluşturan konaklama, seyahat, yiyecek-içecek, ulaştırma, rekreasyon işletmeciliği üzerinde açıklamalar yer aldığını kaydeden Prof. Dr. Akbaba, ikinci bölümde ise turizm işletmeciliği sektörünü yakından ilgilendiren yönetsel konulara değinildiğini belirtti.

“İŞLETMECILER IÇIN IYI BIR REHBER”

Prof. Dr. Akbaba, “Hem işletmeciler için iyi bir rehber, hem de akademik çalışmalar için referans bir eser özelliği taşıyan kitabımız öğrencilerimiz için de dört dörtlük bir bilgi kaynağı. Değerli akademisyenlerimiz uzun uğraşları neticesinde bu eseri oluşturdu. Kitabın hazırlık, yazım ve basım aşamasında emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca kitabın fikir aşamasından basım aşamasına kadar tüm süreçlerde görev alan ve özveri ile çalışan Dr. Simge Kömürcü ve Araş. Gör. Özgür Sarıbaş’a emekleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.

“2023 YILI HEDEFI: 50 MILYON TURIST”

Turizmin Türkiye'nin yaşamsal önem taşıyan cari açığını azaltacak kritik önemdeki sektörlerden birisi olarak ön plana çıktığını da belirten Prof. Dr. Akbaba, bu alanda yapılacak bilimsel katkıların büyük önem taşıdığını kaydetti. Prof.Dr. Akbaba fakülte olarak ihtiyaç duyulan diğer konular hakkında çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Prof. Dr. Akbaba, “Turizmin, ülkemiz milli geliri içerisindeki %12 payı ve istihdamdaki %8,2 payıyla, turizm sektörünün ne denli önem taşıdığı anlaşılabilmektedir. 2023 yılı hedefi olarak belirlenen 50 milyon turist ve 50 milyar ABD Doları turizm geliri sektörün ülkemiz açısından önemini perçinleyen rakamlardır. Turizmin kısa dönemli krizlerle kesintilere uğramakla birlikte sürekli bir büyüme gösterdiği ve bu büyümenin uzun dönemde de devam edeceği gözlenmektedir.” diye konuştu./EGE HABER

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894