• BIST 9524.59
  • Altın 2486.44
  • Dolar 32.5543
  • Euro 34.6727
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Büyükşehir Projesine Vakıflar Freni!

Büyükşehir Projesine Vakıflar Freni!
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi yapıların gün yüzüne çıkarılması çalışmaları kapsamında hayata geçirilen projeler Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sahiplenilmeye başlandı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi yapıların gün yüzüne çıkarılması çalışmaları kapsamında hayata geçirilen projeler Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sahiplenilmeye başlandı. Daha önce Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2,5 yıllık emekle başlatılan Ulucami restorasyon projesini alan Vakıflar Genel Müdürlüğü, şimdi de Gölmarmara ilçesindeki Halime Hatun Külliyesi ve Kervansaray Projesi’ne, ‘Çalışmanın Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılacağı’ gerekçesiyle el koydu.

Manisa’da birçok tarihi eserin restorasyonunu yaparak gün yüzüne çıkaran Manisa Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 2 yıl önce Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğüyle imzaladığı protokolle Gölmarmara ilçesinde bulunan Halime Hatun Külliyesi ve Kervansaray Restorasyonu Projesi’ni de üstlendi. Vakıflar, daha önce de Ulucami Restorasyon Projesi’ni Büyükşehir Belediyesinden almıştı. Halime Hatun Külliyesi restorasyonu için de tarihi yapının kent turizmine kazandırılması amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarihi Sosyal ve Kültürel Projeler Şube Müdürlüğü’nce ihaleyle proje çalışması yapılmış; geçen süre zarfında Büyükşehir Belediyesi tarafından uzun uğraşlarla yapının rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri hazırlanmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğünün hamlesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından önemli bir aşamaya getirilen proje, yarıda kalmış oldu.

PROJENİN GEÇMİŞİ

Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültürel miraslarımızı yeniden canlandırmak, kent turizmini harekete geçirmek adına başlattığı çalışmalara bir halka daha ekledi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Gölmarmara ilçesini 2014 yılındaki ziyaretinde söz konusu alan gezilmiş ve Başkan Ergün, tarihi yapının restorasyonunun yapılması için talimat vermişti. 2015 yılı Ağustos ayında Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yapılan protokolle harekete geçen Büyükşehir Belediyesi 16. yüzyıl sonlarında inşa edildiği düşünülen Gölmarmara Halime Hatun İmareti, Han ve Çeşmesinin restorasyon projesini hazırladı. Hazırlanan projeler İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 22.06.2016 tarihli kararı ile onaylandı. Onayın ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğünden uygulamaya geçmek için proje onayı beklenirken, gelen yanıt projenin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılması oldu.

BAŞKAN ERGÜN, “DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

Tarihi Ulucami restorasyon projesinin de benzer şekilde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesinden alındığını hatırlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Tabi ki projenin kimin yaptığı değil, Manisa’mızda bu tarihi yapıların gün yüzüne çıkarılması önemli. Ancak Manisa Büyükşehir Belediyemiz projeyi belli aşamaya kadar getirdikten sonra böyle bir hamle yapılıyor olması, düşündürücü. Olumsuz düşünmek, siyasi olduğunu düşünmek istemiyoruz. Ancak art arda iki projemize böyle el atılıyor olması kafalarda soru işaretleri bırakmıyor değil. Hayırlı olsun” dedi. /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894