• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Ege Üniversitesi, Açık Bilimde Öncü

Ege Üniversitesi, Açık Bilimde Öncü
Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversite-sanayi işbirliği ile üniversitede üretilen bilgilerin sanayiye daha hızlı ve etkin bir şekilde aktarılması için de çalışmalar yürütüyoruz

Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversite-sanayi işbirliği ile üniversitede üretilen bilgilerin sanayiye daha hızlı ve etkin bir şekilde aktarılması için de çalışmalar yürütüyoruz. Sadece üniversitede üretilen bilgiyi değil aynı zamanda gerek üniversitemizde ve gerekse de bölgemiz sanayisi tarafından üretilen teknolojileri dünyaya transfer ederek ülkemizin gelişmesine katkı veriyoruz. Tüm bu çalışmaların sonucu olarak Ege Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi AB Komisyonu tarafından Avrupa’nın en başarılı Teknoloji Transfer Ofisi seçildi’’ şeklinde konuştu 6. Ulusal Açık Erişim Konferansı (AE2017), Ege Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki konferans kapsamında düzenlenen Rektörler Panelinde konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin bölgenin en eski ve Türkiye’nin dördüncü üniversitesi olarak Açık Bilim ve Açık İnovasyon çalışmalarına yönelik önemli atılımlar yaptığını söyledi.    

AE 2017, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü(İYTE), TÜBİTAK, Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu(ANKOS) ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenleniyor.

AVRUPA’NIN EN BAŞARILI TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

Ege Üniversitesinin başta AB programları olmak üzere uluslararası araştırma ekosisteminin en önemli paydaşlarından birisi olduğunun altını çizen Rektör Prof.Dr. Necdet Budak, ‘’Bununla birlikte kütüphane altyapısındaki yatırımlar ile bilgiye daha hızlı erişimi mümkün hale getirdik. Üniversite-sanayi işbirliği ile üniversitede üretilen bilgilerin sanayiye daha hızlı ve etkin bir şekilde aktarılması için de çalışmalar yürütüyoruz. Sadece üniversitede üretilen bilgiyi değil aynı zamanda gerek üniversitemizde ve gerekse de bölgemiz sanayisi tarafından üretilen teknolojileri dünyaya transfer ederek ülkemizin gelişmesine katkı veriyoruz. Tüm bu çalışmaların sonucu olarak Ege Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi AB Komisyonu tarafından Avrupa’nın en başarılı Teknoloji Transfer Ofisi seçildi’’ şeklinde konuştu.   

Daha iyi bir gelecek yaratmak için bilim ve teknolojde öncü olmak gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, ‘’Bunu mümkün kılan şey ise bilimde ve inovasyonda işbirliği, hızlı ve sürekli erişim halinde olmak. Bizim üniversiteler olarak, kurumlarımızda “Açık Bilgi“ ve “Açık inovasyon” kavramlarını geliştirerek bilgi ve teknolojik ürün arasındaki mesafeyi kısaltmamız ve böylece herkes için daha iyi bir gelecek hazırlamamız gerekmektedir’’ dedi. 

“Daha İyi Bir Gelecek İçin Açık Bilim” başlığıyla düzenlenen Rektörler Paneline; Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Şımga Muğan ile  İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tokaç konuşmacı olarak katıldı. Panelin moderetörlüğünü ise İzmir Yüksek Teknoloji Entitüsü Rektörü Prof.Dr. Mustafa Güden yaptı. 

AE2017 Konferansı; üniversite rektörleri, akademisyenler, araştırmacılar, yayıncılar,  kütüphaneciler, dergi editörleri, araştırma ofisi çalışanları ve fon sağlayıcı kurumların temsilcilerinin katılımı ile düzenleniyor./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894