• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

En Tatlı Bağış

En Tatlı Bağış
Kırçiçeği'nin, Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi işbirliğiyle başlattığı kan bağışı büyük ilgi gördü

Kırçiçeği'nin, Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi işbirliğiyle başlattığı kan bağışı büyük ilgi gördü. “Kan bağışı sizden tatlılar Kırçiçeği'nden” sloganıyla başlatılan kampanyada Kırçiçeği çalışanları ile vatandaşların yanında özellikle kadınların gönüllü olması dikkat çekti. 

Kirçiçeği ailesinden Kemal ve Osman İpbaş ile Genel Müdür Meryem Dilşad İpbaş, Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, İzmir Kan Merkezi Müdürü Dr. Burak Yurdakul'un da katıldığı kampanya Kırçiçeği Alsancak Şubesi'nden başladı. Mobil araçta gerçekleşen bağışa önce Kırçiçeği çalışanları katıldı. Kan bağışı sizden tatlılar Kırçiçeği'nden” sloganıyla gerçekleşen bağışta, Kırçiçeği lezzeti aşıkları da destek verdi. 

Kırçiçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad İpbaş, kampanyanın yalnızca bağışı kapsamadığına dikkat çekerek “Kirçeçeği'nin evlere paket servisi kapsamında Kızılay'ın bağışla ilgili broşürlerini de dağıtma kararı aldık. Böylece on binlerce vatandaşımızı bağış hakkında bilgi sahibi yapma imkanı bulacağız” dedi. Kampanyanın ilk günden gördüğü ilginin kendilerini sevindirdiğini söyleyen İpbaş, “Bu bir iyilik seferberliği. 30 dakikanızı ayırarak tanımadığınız 3 insanın hayatını kurtarma şansınız var. Biz de bu iyiliği yapan bağışçılara küçük bir katkımız olmasını istedik ve Kırçiçeği'nin güzel tatlılarını sunmaya karar verdik” diye konuştu. Hedeflerinin İzmir'deki kan stoklarının kendi kendine yeter duruma getirilmesine destek vermek olduğunu ifade eden İpbaş, “Hiç beklemediğiniz bir anda kendinize ya da yakınınıza acil olarak kan gerekebilir. Ölüm ile yaşam arasında saniyelerin olduğu o anda eğer stokta kan yoksa, hiçbir zaman duymak istemeyeceğiniz bir acıyla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden istiyoruz ki kimse böyle bir 
acıyla karşılaşmasın. Bunun tek yolu da iyilikten geçiyor. Kendinize bir iyilik yapın ve kan bağışçısı olun” diye konuştu. 

50 BİN ÜNİTE KAN LAZIM

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, 6 ilde 134 hastaneden 132'sinin kan ihtiyacını karşılamak için yıllık 400 bin ünite kan bağışına ihtiyaç var. 24 saat çalışarak 132 hastanenin ihtiyacını karşılayabiliyoruz. Ancak Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi hastanelerinin kan ihtiyacını da karşılayabilmek için 50 bin üniteye daha ihtiyacımız var” dedi.

Kırçiçeği'nin Kızılay ile olan işbirliğinin aslında bir güçbirliği olduğunu da söyleyen Dr. Gök, “Sadece bağışla değil aynı zamanda bilgilendirme broşürleriyle her eve girmemize ve binlerce kişiye dokunmamıza imkan tanıdılar” dedi.

İZMİRLİ KADINLARA AÇIK DAVET

Kırçiçeği kampanyasında kadın bağışçıların gösterdiği ilgiden de memnun olduklarını ifade eden Dr. Gök, “Gelişmiş ülkelerde kadın bağışçı oranı yüzde 42 iken bizim ülkemizde bu oran yüzde 3'tü. Yaptığımız çalışmalarla İzmir'de bu oran yüzde 12'ye çıktı. Ancak hala yeterli değil. Bu yüzden Kırçiçeği ailesine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Tüm İzmirli kadınları kampanyaya katılmaya davet ediyoruz” dedi./EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894