• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Kadın Meclisleri Foça’da Bir Araya Geldi

Kadın Meclisleri Foça’da Bir Araya Geldi
İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği her ay farklı bir ilçede yaptığı genel kurul toplantılarına Foça’da devam etti

İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği her ay farklı bir ilçede yaptığı genel kurul toplantılarına Foça’da devam etti. 

2017 yılı içinde üçüncüsü düzenlenen Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği toplantısı Foça Kent Konseyi ev sahipliğinde Foça Reha Midilli Kültür Merkezinde yapıldı. 

Toplantıya Narlıdere, Karabağlar, Karşıyaka, Seferihisar, Bornova, Aliağa, Gaziemir, Buca, Selçuk, Konak, Bayraklı ve Ödemiş Kent Konseyleri Kadın Meclisi Başkan ve yöneticilerinin yanı sıra Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın eşi Derya Demirağ, Foça Belediye Başkanvekili Beyhan Türker, Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, Foça Tarihi Kitabı yazarı Ahmet Vasfi Pekin, İzmir Kadın Kuruluşları Başkanı Tülin Erarslan, Yürütme Kurulu Başkanı Fahriye Kaşka ve Kadın Konseyleri Bileşenleri ile Belediye Meclisi Üyeleri katıldı.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği toplantısı açış konuşmasını yapan Foça Kadın Meclisi Başkanı Nuray Çiloğlu, Foça Kent Konseyi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer ise, katılımcıları Foça’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirirken, “Kadın haklarını anlatmak çok zor. Türkiye’de kadının adı yok. İşte son örneği müftülere verilen nikah kıyma yetkisi. Bütün kadınlar birleşerek, seslerini daha çok çıkarmaları ve bu yasanın geri çekilmesini sağlamaları gerekmektedir” dedi.

Foça Belediyesi Başkanvekili Beyhan Türker ise yaptığı konuşmada, “Biz Kadın Meclisi olarak, bu güne kadar yaptığımız bütün çalışmalarda her başarıya imza attık. Bu başarılara bir destek gerekiyordu. Öyle şanslıyız ki her zaman belediye başkanımız ve değerli eşinden gerekli desteği aldık, hep bizle birlikte oldular. Başarılarımızda onların katkıları da büyüktür” dedi. 

Kadın Meclisleri Birliği Yürütme Kurulu Başkanı Fahriye Kaşka ise “Bu güzel etkinlikte emeği geçen Foça Belediyesine, Foça Kent Konseyine, Kent Konseyi Kadın Meclisine sonsuz teşekkürlerimizi sizin adınıza arz ediyorum” dedi. 

İzmir Kadın Kuruluşları Başkanı Tülin Erarslan “İzmir Kuruluşları Birliği 36 büyük derneğin birleşimi ile kuruldu. İçimizde İzmir Barosu, Türk Kadınlar Birliği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, İzmir İş Kadınları Derneği gibi son derece güçlü 36 dernek var” diye konuştu. Birliğin kadın statüsü için ortak hareket etmenin, bir arada olmanın önemini kavradığı için, bir araya gelmek için kurulduğunu söyleyen Erarslan, “Çok sesten hareket doğar. Bizler müftülere verilen nikah kıyma yetkisi ile mücadele ettik. Dosyalarımızla Türkiye Büyük Millet Meclisine gittik, dosyalarımızı bütün Grup Başkanvekillerine sunduk. Bu yasa sadece kadınların problemi değildi. Bu laiklik ihlaliydi, bu anayasa ihlaliydi. Erkeklerin de destek olmasını gerektiriyordu” dedi. Umudunu yitirmediğini söyleyen İzmir Kadın Kuruluşları Başkanı Tülin Erarslan, “İzmir’i İzmir yapan kadınların çabası. İnanılmaz çalışıyoruz, tek ses olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. 2019 yılında seçimler var. 7 Maddelik bir kadın manifestosu hazırladık. Artık s

iyasi partilerin önüne oturup pazarlık etme zamanı. Bizler kendi haklarımıza sahip çıkmazsak hiç kimse bize bunları altın tabakta sunmayacak. Sizler de bu manifestoya sahip çıkın. Seçim öncesi götürüp bütün siyasi partilerin önüne koyalım. Kadın yoksa oyda yok” dedi./EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894