• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

“Futbolcu İhracatı Yapmalıyız”

“Futbolcu İhracatı Yapmalıyız”
Ege Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya gelen Altınordu

Ege Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya gelen Altınordu Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seyit Özkan “Altınordu barışçı bir kulüptür” diye konuştu.

Ege Üniversitesi İzmir Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Arslan Konferans Salonu’nda “Atatürk, Cumhuriyet ve Altınordu Futbol Kulübü’nün Dünü - Bugünü” konulu panel gerçekleştirildi.  

Moderatörlüğünü Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Özgün’ün yaptığı panele, Altınordu Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seyit Özkan ve Altınordu Futbol Kulübü tarihçisi Kenan Akseki konuk oldu. Panele, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Vekili Prof. Dr. Cengiz Metin, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi  Dekan Vekili Prof. Dr.  Eşref Abay, Altınordu Kulübü İcra Kurulu Üyesi Ali Ergöçmez, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Panelde konuşan  Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, 2012 yılında Altınordu’lu olduğunu belirterek, “Başka bir kulüpten Altınordu’ya geldik. Altınordu tarihini sonradan okudum. Ama Altınordu ile ilgili çok şey öğrendim. Kurucu başkanımız Süleyman Eczacıbaşı kulübümüzün kuruluşundan önce İzmir’de çok sevilen bir isim. Fakirlere yardım ediyor, onlara ücretsiz olarak ilaç veriyor. Böyle bir kurucu başkana sahip olmaktan dolayı onur duyuyorum” dedi.

BARIŞÇI KULÜP

Öğrencilerin sorularına cevap veren Başkan Özkan, Altınordu’nun barışçı bir kulüp olduğuna vurgu yaptı. Öğrencilerden gelen “Önümüzdeki 5 yıllık süreçte planlarınız nedir?” sorusuna cevap veren Özkan, yaptıkları işin öncelikle bir sosyal girişim olduğunu ve bu yönden diğer kulüplerden farklı olduklarının altınız çizdi. Başkan Seyit Mehmet Özkan şöyle konuştu: “Biz proje kulübüyüz. Hatta sosyal girişimiz. Kar amacı gütmeyen kazandığını bulunduğu sektöre harcayan bir yapıyız. Futboldan kazandığımızı yine futbola ve futbolcuya yatırım yapıyoruz. 50 yaşına kadar çalıştım para kazandım. Ama bu parayı ne yapacağımı düşündüm. Bu topraklarda kazandığımı yine bu topraklara vermem gerektiğini düşündüm. Bildiğim bir alan ile ilgili bir çalışma yapmak istedim. Futbol benim çok iyi anladığım alanlardan bir tanesi. Türkiye’de bir ‘Don Kişot’luğa soyundum. Ülkemizde maalesef hiç kimse futbola yatırım yapmıyor. Herkes başarı odaklı. Bu işe başlarken bu kadar zor oluğunu düşünmüyordum. Bu iş insan odaklıymış ve insan odaklı i

ş de en zor işmiş. Bunu 5 yıl sonra anladım. Bizler bu toprakların çocukların spor yaptırmayı, sporu sevdirmeyi amaçlıyoruz. Sporu seven gençlerimizden de üst düzey sporcular oluşturmak istiyoruz.”

FUTBOLCU İHRAÇ ETMELİYİZ

Kendileri için yetiştirmenin çok önemli olduğunu ifade eden Özkan, öğretim üyelerinden gelen  “Altınordu futbolcular Avrupa’yı hedefliyor sözünü açıklar mısınız?” sorusuna da cevap vererek,  “Yarışmacı değil yetiştiriciyiz. Misyonumuz içinde yetiştirmek kelimesi çok önemli. Türkiye’de yetiştirmek kelimesi üzerinde duran, düşünen yok. Küçücük Hollanda neden Türkiye’den daha fazla ihracat yapıyor? Aynı durum futbolcu için de geçerli. Dünya futboluna çok önemli isimleri ihraç ediyorlar. 80 milyon vatandaşımız, 30 milyon gencimiz var ve bu gençlerimizi hiçbir sektörde kullanamıyoruz. Biz ihracat yapmalıyız, futbolcu yetiştirerek ihracatını yapmalıyız. Çağımızın gereği bu. Brezilyanın ihracat kaleminde futbolcu ihracat dilimi var. Onlar için çok önemli bir kaynak. Bizlerde Altınordu’da bunu yapmak istiyoruz. Oyuncularımızı yetiştirerek Avrupa’ya göndermek istiyoruz. Baktığımızda İngiltere, Almanya gibi ülkelerden 40 yıl gerideyiz. Bakü’den ise 25 yıl ilerideyiz. Bu iş en alttan başlıyor. Altınordu olarak 6 yaşında

n itibaren oyuncu yetiştirmeye başlıyoruz. Ağaç yaşken eğilir. O yüzden bizim önceliğimiz oyuncu yetiştirmek” dedi.

‘EĞER ASKER OLMASAYDIM ŞAİR OLURDUM’

Atatürk’ü anma etkinliği ile beraber “Altınordu’nun Dünü Bugünü” panelini beraber olması çok anlamlı olduğunu belirten Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Özgün, “Mustafa Kemal Atatürk bu kadar büyük işlere imza atmasında çocukluğunda almış olduğu eğitimler olduğunu düşünüyorum. Atatürk’ün diğer arkadaşlarından farklı olarak batı eğitimi veren okullara gitmesi onun bu başarılarının altında yatan çok önemli bir ayrıntıdır. Şemsi Efendi Okulu yüzünü bu kadar batıya döndüğü için saldırılara da uğramıştır. Şemsi efendi idealist bir öğretmendir ve Mustafa Kemal de idealist bir liderdir. Şemsi efendini bu kadar saldırıya uğraması Mustafa Kemal’i çok etkilemiştir. Hayatı boyunca yobazlığa karşı mücadele etmiştir. Ayrıca Atatürk İstanbul’daki idadiye gitmez. Manastırdaki idadiye gider.  En yakın arkadaşı Ömer Naci’dir. Atatürk, ‘Eğer asker olmasaydım şair olurdum’ diyor. Manastırda konular tartışılır. İstanbul’da böyle bir ortam yoktur. Sadece eğitimi alıp mezun olunur. Musta

fa Kemal sürekli okur. Mustafa Kemal paşa okuduğu kitaplarda önemli gördüğü yerlere mim ve dal işaretleri koyarak buraları daha detaylı inceler. Sadece devlet adamı değil aynı zamanda gazetecidir. Hakimiyeti Milliye’yi kuran, Anadolu Ajansı kuran kendisidir” diye konuştu.

Altınordu Futbol Kulübü tarihçisi Kenan Akseki ise Altınordu tarihini anlatan video ve fotoğraf gösterimleriyle Altınordu tarihi ile ilgili önemli bilgileri öğrencilerle paylaştı./EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894