• BIST 9548.09
  • Altın 2491.944
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.5643
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Urlalı Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü

Urlalı Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü
Urlalı kadınlar, “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında düzenlenen etkinlikte biraraya geldi

Urlalı kadınlar, “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında düzenlenen etkinlikte biraraya geldi. Kadınları yalnız bırakmayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Kurtuluş yok, ya hep beraber ya hiç birimiz” dedi.

Hep bir ağızdan “Şiddete Hayır” diyen kadınlar Urla Atatürk Kültür Merkezi önünde buluşup, Cumhuriyet Meydanı’na yürüdüler. “Şiddetin Cinsiyeti Yoktur”, “Şiddete Karşı Kadın Erkek El Ele” sloganlarıyla Urla Sanat Sokağı’ndan ilerleyen kadınlara esnaflar, kadınlar ve erkekler alkışlarla destek oldular.

UYAR: “BU SADECE KADIN MESELESİ DEĞİL, TOPLUM MESELESİDİR”

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda açıklama yapan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Buraya gelen kadın dostu erkek arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu iş sadece kadın meselesi değil. Bu iş toplum meselesidir. Bu iş bir aile bilince meselesidir” dedi. Uyar konuşmasına şöyle devam etti;

“Aileyi en baştan itibaren eğitmediğiniz zaman toplumsal cinsiyet eşitliğini aile içerisinde bireye vermediğiniz anlamda hiç birşey olmaz. Siz, oğlum otur ablan sana su getirsin dediğinizden itibaren, aile içerisinde ayrımcılıklar zaten başlamış olur. Çoğu zaman aile arasında da şiddetler var. Baktığımız zaman kadın kadına da şiddet uyguluyor. Bugün çok önemli bir gün. Farkındalık yaratıyoruz. Başkanlığa geldiğimde ilk olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduk. Burada çocuklarımızı, kadınlarımızı eğitiyoruz. Bu tür etkinlikleri çok önemsiyoruz. Urla’da çok güzel şeyler oluyor. Ve bunu tüm Sivil Toplum Kuruluşları beraber yapıyor. Neyle yapıyorlar bunu? ‘Sevgi’ ile yapıyorlar. Sevginin olmadığı bir yerde, bırakınız kadına şiddeti, doğaya, hayvana, insanlığa yayılır bu şiddet. Her şey bir insanı sevmekler başlar. İnşallah şiddeti en aza indirdiğimiz günlerde buluşmak ümidiyle herkese teşekkür ederim.”

Urla Kent Konseyi Başkan Prof. Dr. Canan Balkır ise “Bu sabah televizyonu açınca yine şiddet olayıyla karşılaştım. Sadece biz kadınlar şiddet altında değiliz. Erkekler, çocuklar , hayvanlar ve doğa da şiddet altında. Dünyada 195 tane anayasa varmış. Ve bu anayasaların hepsinde kadını şiddete karşı koruma var. Ama maalesef hiçbiri de başarılı olamıyormuş. Demek ki bu olay farklı bir şey. Peki nedir o farklılık. Sevgi eksikliğidir. Belediyemizle birlikte Urla’da bir sevgi çemberi oluşturalım dedik. Hiç olmaza Urlamız’da böyle kötü olaylar olmasın dedik. İyi ki böyle bir Belediye Başkanımız var. Her zaman her yerde yanımızda. İyi ki kadınlarımız bugün burada” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sırasında kürsüye gelen 82 yaşındaki Nurdan Bağcı; “Niye kadınlara şiddet uyguluyorlar. Neden kadınları öldürüyorlar. Kadınların suçu yok. Büyüğü de, küçüğü de doğru yolu seçerler. İyiye gitmeye çalışıyorlar. Kadınları dövünce ellerine ne geçiyor ben anlayamıyorum” diyerek sitem etti.

Konuşmaların ardından tüm kadınlar ve onlara destek veren erkekler el ele tutuşup sevgi çemberi oluşturdu./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894