• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 19 °C

40 Yıl Sonra Mezuniyet Heyecanı

40 Yıl Sonra Mezuniyet Heyecanı
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1977 yılı mezunları dönemin şartlarından dolayı gerçekleştiremedikleri mezuniyet töreni için 40 yıl sonra bir araya geldi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1977 yılı mezunları dönemin şartlarından dolayı gerçekleştiremedikleri mezuniyet töreni için 40 yıl sonra bir araya geldi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel amfisinde düzenlenen törene Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak da katıldı.

Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak “İnsanoğlu ana rahmine düştüğü andan itibaren bakıma muhtaç durumdadır. Toplumumuzda her meslek grubunun ayrı önemi ve yeri vardır. Ancak sizler ‘Hipokrat Yemini’ ile her şartta ve her zaman hasta ve toplumun sağlığını baş görev sayacağız diyerek bu ulvi ve bir o kadar da zorlu göreve başlayan doktorlarımızın bizler için yeri bir başkadır. Bu törende fakültemize ve üniversitemize toplum sağlığı konusunda bu güne değin yapmış olduğu katkılar için teşekkür ediyoruz. Ege Üniversitesi, Türkiye yüksek öğrenim tarihinde her zaman üst sıralarda yer almıştır. Tıp fakültemiz ise her zaman göz bebeğimiz olmuştur. Bu töreni bugün 40 yıl sonra yapıyor olmamızın nostaljinin ötesinde gerçekçi bir nedeni var. Ne yazık ki Cumhuriyet tarihi boyunca darbe ve girişimleri yaşıyoruz. O gün sizler öğrenciyken yaşadığınız karanlık günleri unutmuyorsunuz. İnanıyorum ki arkadan gelen gençler Cumhuriyetimize sahip çıkacaklar. Bu değerlerimize daha çok sahip çıkmalı ve değe
rini bilmeliyiz. Tüm 1977 yılı mezunlarına insanlığa yapmış oldukları katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
 
İNSANLARIN YÜREĞİNE DOKUNAN DOKTORLAR YETİŞTİRİYORUZ

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün “1977 yılı ülkemiz için sıkıntılı bir süreçti. Bu sürecin uzantısı olarak yapılamayan mezuniyet töreni için 40 yıl sonra bir araya geldik. Günümüzde tıp eğitimi için en büyük korkumuz teknoloji. Çünkü giderek makineleşerek insanlardan uzaklaşıyoruz. Ancak biz bilgisayarın tuşuna değil insanların yüreğine dokunacak doktorlar yetiştirmek istiyoruz. Atatürk’ün ‘Cumhuriyet sizden fikri hür vicdanı hür irfanı hür nesiller ister’ sözünde dediği gibi biz de böyle hekimler yetiştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
 
TIP MÜZESİ MÜJDESİ

Törende konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek “Ben hekimliği bir meslek olarak görmüyorum. Bunun bir yaşam biçimi olduğuna inanıyorum. Ne mutlu size ki bu harikulade yaşam yolculuğunda 40. yıla ulaşmışsınız. Tabip Odası olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir tıp müzesi kurmak hazırlığındayız. Oranın hepimiz için buluşma noktası olacağına tüm kalbimle inanıyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Kültürsay 1977 mezunları adına yaptığı konuşmasında Tıbbiyeliler Derneği’nin yaptığı yardımlar hakkında bilgi verdi, “Tıp Fakültesi mezuniyetimizden bu yana 40 yıl geçti. Bugün o zamanın koşullarında yapılamayan diploma ve kep giyme törenimizi sembolik de olsa yapmak ve hep birlikte hekimlik andımızı etmek üzere ülkemizin dört bucağından gelerek toplandık. Heyecanlı ve gururluyuz. Bizi yetiştiren hocalarımıza minnettarız. Ve ülkemize birer sağlık neferi olarak dağıldık. Hepimiz yıllarca hastalarımıza moral, şefkat ve şifa dağıttık. Çoğumuz sivil toplum kuruluşlarında da önder rol üstlendik. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi her konuda ülkemizin geleceğine ışık tutan vizyonuyla tanınır. Bizlerin ardından gelen kuşakların da insanlık ve ülkemiz için aynı özveriyle çalışacaklarına inancımız sonsuz. Hepinize saygılarımı sunuyorum” diyerek düşüncelerini aktardı.

Tören 1977 mezunlarına mezuniyet belgesi takdimi ve Hipokrat Andı ile devam etti. Mezunların yakınları ve torunlarının da katıldığı tören, Prof. Dr. Sait Eğrilmez’in ‘Türkülerle Hekimlik’ sunumu ile sona erdi/EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894