• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

İkçü Übys’den Yüz Binlik Başarı

İkçü Übys’den Yüz Binlik Başarı
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ‘Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi’(ÜBYS) sempozyumuna ev sahipliği yaptı
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ‘Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi’(ÜBYS) sempozyumuna ev sahipliği yaptı. Türkiye genelinden 15 üniversitenin misafir edildiği sempozyum, Kuşadası’nda gerçekleştirildi.
 
Kalkınma Bakanlığı destekli bir yazılım projesi olan, yazılım testleri TÜBİTAK BİLGEM ve TSE tarafından yapılan ‘Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi’ üniversitelerin tüm idari ve akademik süreçlerini kapsayacak şekilde kullanıcılara kolaylık sağlamaya devam ediyor.
 
İKÇÜ’lü bilgi işlem personeli tarafından, üniversitelerdeki bürokratik karmaşaların önüne geçmek, zamandan tasarruf sağlamak ve işlerin hızlı çözümünü sağlamak amacıyla geliştirilen, belgeleri tek tuşla elektronik belge yönetim sistemine yönlendiren “Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi” 15 üniversiteye daha tanıtıldı. Katılımcı üniversiteler, üniversite bilgi yönetim sistemini tanıdı, modül tanıtımlarına katılarak ÜBYS hakkında detaylı bilgi edindi.
 
Sempozyuma, İKÇÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Uzm.Fatih Tunçez ev sahipliği yaparken; Rektör Prof.Dr. Mehmet Tokaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Kaya, Genel Sekreter Nurettin Memur, Kalkınma Bakanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi Başkanı Mehmet Yavuz, Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi(ULAKBİM) Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu, TÜBİTAK-BİLGEM’den Başuzman Araştırmacı Dr. Savaş Öztürk ile çok sayıda konuk üniversitenin akademik ve idari personeli katıldı.
 
“ÜNİVERSİTELER ORTAK YAZILIM KULLANMALI”
 
Sempozyumun açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof.Dr. Mehmet Tokaç, Bilgi Yönetim Sistemleri konusunda hassas bir şekilde çalıştıklarını vurguladı. Üniversitelerin birbirinden bağımsız ve entegre olmayan yazılımlar kullandığına dikkat çeken Rektör Prof.Dr. Tokaç, “Tek bir noktadan yönetilemeyen, birbirleriyle entegre çalışmayan yazılımlar üniversiteler için büyük bir problem haline gelmiştir. Kalkınma Bakanlığından destek alarak geliştirdiğimiz Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi bu soruna çözüm sunmaktadır. Projemizde 30 modül tamamlanmış ve kullanılır durumdadır. Geliştirilen tüm modüller birbiri ile entegre çalışmaktadır. Bu sayede üniversitenin tüm süreçleri, tek bir uygulama üzerinde toplanarak amacına ulaşmıştır. İKÇÜ olarak projemizi sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.
 
“İKÇÜ ÜBYS KULLANICISI YÜZ BİNİ AŞTI”
 
Sistemin ilk olarak kamuoyuna tanıtıldığı 2014 yılından bu yana üniversitelerdeki kullanıcı rakamının yüz bini geçtiğini söyleyen İKÇÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Fatih Tunçez ise  ÜBYS’nin kolaylıklarına değindi. Tunçez,” Tüm modüllerin birbiri ile bütünleşik çalışması, esnek ve tüm üniversitelere uyarlanabilir olmasının yanı sıra TÜBİTAK tarafından Kalite ve Güvenilirlik testlerinden geçtiği önemli bir noktadır. Elektronik Belge Yönetim Sistemimiz ile TSE standardını Türkiye’ de ilk alan devlet kurumudur.  Sistem, öğrenci ve personel dahil olmak üzere İKÇÜ’de, 19.691 kullanıcıya, Bartın Üniversitesi’nde 33.965 kullanıcıya Ardahan Üniversitesi’nde 37.833 kullanıcıya, Yalova Üniversitesinde ise 16.058 kullanıcıya hizmet vermektedir. Yüz bini aşan kullanıcılarımıza yakın bir süreçte, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’ni de katmanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.
 
“İKÇÜ PROJEYE DEVAM ETTİKÇE DESTEKLERİZ”
 
Kalkınma Bakanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi Başkanı Mehmet Yavuz da, İKÇÜ ÜBYS’nin Bakanlık tarafından 2011 yılından bu yana desteklenen önemli bir üniversite yazılım projesi olduğuna dikkat çekti. Yavuz ayrıca E-kampüs tanımının üniversitelerde hayata geçirilmesi ve ÜBYS’nin yaygınlaştırılması gerektiği konularına da vurgu yaparak; İKÇÜ’nün projenin devamlılığını sürdürme hedefinde olduğu sürece Kalkınma Bakanlığı olarak desteklerine devam edeceklerini belirtti.
 
“KOLAY KULLANIM, BASİT ARAYÜZ”
 
ÜBYS’nin geçen süreçlerde kendini devamlı geliştiren bir yazılım olduğuna işaret eden Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu da tüm modüllerin kullanıcılara büyük kolaylık sağladığını kaydetti. Satoğlu, “Modüllerin üniversitelerin ihtiyaçlarını göz önüne alarak geliştirilmesi oldukça faydalıdır.  Başarılı bir örnek olan İKÇÜ ÜBYS’nin sürdürülebilmesini önemsiyor, emeği geçen çalışanları tebrik ediyoruz” dedi. 
 
“TÜM TESTLERİ BAŞARIYLA GEÇTİ”
 
Sistemin, kurumlarınca uygulanan yazılım testleri, kalite analizleri ve kullanılabilirlik değerlendirme süreçlerini başarıyla geçtiğini ifade eden TÜBİTAK-BİLGEM Başuzman ve Araştırmacı Dr. Savaş Öztürk de ÜBYS’nin başarılı bir grafik çizmeye devam ettiğini aktardı./EGE BASIN GRUBU
 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894