• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Medikal Turizmde Hedef 5.6 Milyar Dolar

Medikal Turizmde Hedef 5.6 Milyar Dolar
CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenen İstanbul Health Expo Fuarı ve Kongresi yoğun ilgi görüyor. Fuara Suudi Arabistan

CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenen İstanbul Health Expo Fuarı ve Kongresi yoğun ilgi görüyor. Fuara Suudi Arabistan, Katar, Kosova, Ürdün, Lübnan, İran ve Irak başta olmak üzere 20 ülkeden tıbbi cihaz ve malzeme alıcıları kalıtım gösterdi.

Sağlık alanında ilgi çekici pek çok konunun gündeme getirildiği Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi’nde 6 salonda, 70 oturum gerçekleşti ve 200’ün üzerinde konuşmacı, 20 ülkeden, 500’ü yabancı olmak üzere toplam 3500 katılımcı ile buluştu.

Kongrede, Türkiye’nin medikal turizmdeki 5.6 milyar dolarlık gelir hedefine, termal sağlık turizminde dünyada 7’inci Avrupa’da 3’üncü sırada olduğuna dikkat çekilerek, bu alanlarda yapılan çalışmalar masaya yatırıldı.

Medikal ve sağlık sektöründeki yeni teknoloji ve uygulamalara ev sahipliği yapan “5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı (İstanbul Health Expo-İstanbul Sağlık Fuarı) ile 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi” CNR EXPO Yeşilköy’de 2 Aralık tarihine kadar devam edecek. Sağlık çalışanlarına spesifik konularda kongre, seminer, sempozyumların verildiği İstanbul Health Expo’da aynı zamanda üretici firmaların sağlık alanındaki ürün ve projeleri de yabancı alıcılarla buluşturuluyor.

Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi’nde sağlık bakım turizminde Türkiye’nin dünyadaki yeri, Türkiye’nin medikal turizm hedefleri, yaşlı bakım hastalarında termal sağlık turizmin yeri, ulusal ve uluslararası ölçekte iş sağlığı ve güvenliği gibi sağlık alanında ilgi çekici pek çok konu masaya yatırıldı. Yerli ve yabancı sağlık profesyonelleri tarafından yoğun ilgi gören kongrede, 6 salonda, 70 oturum gerçekleşti ve 200’ün üzerinde konuşmacı, 20 ülkeden, 500’ü yabancı olmak üzere toplam 3500 katılımcı ile buluştu.

5.6 MİLYAR DOLARLIK MEDİKAL TURİZM GELİRİ

Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi’nde Türkiye’nin bakım turizmi hedeflerini anlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şube Müdürü Mehmet Kürşat Aldemir, 10. Kalkınma Planı’na göre Türkiye’nin medikal turizmde dünyanın ilk 5 ülkesi arasında yer alma ve 5.6 milyar dolar gelir elde etme hedefi olduğunu hatırlatarak, “Engelli ve yaşlı bakım turizmindeki çalışmalarımızı sağlık turizminin hedeflerine göre düzenliyoruz. Bakım turizmi için hedef pazarımız üzerine analiz çalışmaları yaparak, ülkemizin tanıtımını yapıyoruz. Henüz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nda konuyla ilgili müstakil bir bilim yok. Sadece bakım turizmi ile ilgilenecek bir ekibin oluşturulmasına ihtiyaç var” diye konuştu.

TÜRKİYE, TERMAL SAĞLIK TURİZMİNDE DÜNYADA 7’İNCİ AVRUPA’DA 3’ÜNCÜ SIRADA

Yaşlı bakım hastalarında termal sağlık turizminin yeri hakkında bilgi veren Bursa Sağlık Turizmi Derneği’nden Çiğdem Atalmış, Türkiye’nin termal sağlık turizminde dünyada 7’inci Avrupa’da ise 3’üncü sırada olduğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya hızla yaşlanıyor. Yaşlılığa bağlı kronik hastalıklarımız da artıyor. Dünya nüfusunun yüzde 9’unu 65 yaş üstü oluşturuyor. 2100’de yaşlı nüfus ömrün uzamasına bağlı olarak artacak. Buna bağlı olarak küresel sağlık termal turizmi bir endüstri haline geldi. Kar marjı çok yüksek olan termal sağlık turizmi bölgesel gelişmeye katkı sağlıyor. Hawaii, Finlandiya, İspanya, Malezya, Slovakya, ABD Macaristan Japonya, Fransa’nın termal turizm konusunda ciddi yatırımlar var.”

TÜRKİYE, TERMAL TURİZMDE 5 YILDA 7 MİLYON KİŞİYİ AĞIRLADI

Atalmış, Türkiye’nin termal turizmi alanında kaplıca tedavileri, fizik tedavi ve rehabilitasyon, içme kürleri, diyetisyenlik, detoks kürleri ve medikal tedaviler konusunda başarılı olunduğunu belirterek, “Medikal turizmde son 5 yılda 7 milyon kişi ağırlamışız. Doluluk oranlarımız yeterli değil. Termal sağlık turizmi konusunda Macaristan ve Romanya’da özellikli programlar mevcut. Tesislerinde yüzbinleri ağırlıyorlar. Avusturya 1350 kişiyi tedavi edecek tek bir tedavi merkezine sahip. Türkiye’de Yalova, Bursa, İzmir, Afyonkarahisar’da merkezlerimiz var. Mevcut kaynakların fizibilitesi yapılmalı. Kaynağın bulunduğu yerin tarihi kültürel doğal güzellikleri ortaya konmalı. Dünyada termal sağlık turizminde başarılı olmak için 3. yaş yaşam merkezleri oluşturmaya yönelik potansiyel ve farkındalığımızı ortaya koymalıyız. İskandinav ülkeleri bu alanda yatırım yapmaya hazır. AB ülkelerinin tercihi olan ülkemiz termal sağlık turizmi için biçilmiş kaftan” diye konuştu.

SAĞLIKTA BOOKİNG SİSTEMİ İÇİN 100 MİLYON DOLARA İHTİYAÇ VAR

Türkiye’deki doğa turizmi ve sağlıklı yaşam merkezleri ile ilgili bilgi veren iş adamı Salih Kadayıfçıoğlu, Türkiye’de sağlıklı yaşam kültürü değil de doktor ilaç ilişkisi bulunduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Son dönemlerde özellikle Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan Halk Sağlığı Merkezleri’ni görüyoruz. Yakın bir zamanda 100 adet de sağlıklı yaşam merkezlerinin kurulacağının duyumunu aldık. Sağlık Bakanlığı’nın ilaç giderlerinin yüzde 25’ini şeker hastaları oluşturuyor. Buradan yola çıkarsak sağlıklı yaşam merkezlerinin önemini daha da iyi anlarız. Sağlık turizmi konusunda ülkemizde gayretli çalışmalar var ama bu konuda felsefe yok. Biz sağlık turizmi felsefesi için epey bir kafa yorduk. Türkiye, dijital platformu da dikkate alarak ona göre sağlık turizmi politikalarını belirlemeli. 2030’lu yıllar düşünülerek yapılan şehir hastanelerimiz geliyor. Bunları da sisteme kazandırmak adına hızlı bir şekilde booking sistemini hayata geçirmeliyiz.” Devletin bu bütçe için 100 milyon dolar bütçe ayırması ger

ektiğini belirten Kadayıfçıoğlu, “Bu parayı ben de devletimiz için fonlardan bulabilirim. Çok karlı bir iş olduğu için bu işe para yatıracak tonlarca fonlar var Benim girişimin parasal amaçlı değil sosyal girişimdir” ifadelerini kullandı.

İstanbul Health Expo, CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık A.Ş. tarafından, Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) iş birliğinde organize ediliyor. Fujitsu ana sponsorluğunda düzenlenen fuar, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD), Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği (TÜDER), KOSGEB ve Tüm sağlık Kuruluşları Derneği’nin (TÜMSAD) desteğiyle gerçekleştiriliyor/EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894