• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

İzmirli Tedarikçi Firmalarla Buluştu

İzmirli Tedarikçi Firmalarla Buluştu
Avrupa'nın en büyük çöpten enerji üretme tesisi olması planlanan İstanbul'daki ‘Eyüp Kemerburgaz Evsel Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi'nin

Avrupa'nın en büyük çöpten enerji üretme tesisi olması planlanan İstanbul'daki ‘Eyüp Kemerburgaz Evsel Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi'nin üretimini gerçekleştirecek Hitachi Zosen Inova AG (HZI) firması, İzmirli tedarikçi firmalarla bir araya geldi. İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) ev sahipliğinde ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) işbirliğinde gerçekleştirilen “Hitachi Zosen Inova Tedarikçi Günü” İzmir’de gerçekleşti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, İstanbul’da oluşan atıkların yüzde 15’ini bertaraf etmek üzere kurulması planlanan “Eyüp Kemerburgaz Evsel Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi”nin ihalesini, Hitachi Zosen Inova ile Makyol konsorsiyumu kazanmıştı. 2020 yılına kadar tamamlanması planlanan ve yaklaşık 2.6 Milyar TL yatırım bütçesi olan bu proje için Hitachi Zosen Inova firmasının ülkemizdeki tedarikçilerini belirleme süreci devam ediyor. “Hitachi Zosen Inova Tedarikçi Günü” İzmirli firmaların, kısa sürede hayata geçecek bu yatırımda, ürünleriyle tedarikçi olarak yer alabilmeleri amacıyla düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Erdoğan ÇİÇEKÇİ, iklim değişikliği, susuzluk gibi pek çok çevresel sorun olduğunu belirtirken; “Evsel atıklar da önemli çevresel problemler yaratıyor. Bunların bertaraf edilmesi oldukça meşakkatli bir konu haline geldi. Bu sebeple bu tip çevreye duyarlı bertaraf tesisleri yaygınlaşacak. Ülkemizde kurulacak bu büyük tesis için çok sayıda İzmirli sanayicinin tedarikçi olarak yer almasını önemsiyoruz. Dünya hızla yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor ve bu sektöre yönelik ekipman üretiminde İzmir’in çok önemli bir potansiyeli var” dedi.

Toplantıda konuşan İzmir Kalkınma Ajansı Planlama Birimi Başkanı H.İ. Murat ÇELİK ise, İzmir Kalkınma Ajansı olarak yenilenebilir enerji sektörünü İzmir’in sürdürülebilir kalkınması için öncelikli sektörlerden birisi olarak belirlediklerini ifade ederek, “Enerjide dışa bağımlılığın azaltılması, kaynakları çeşitlendirerek sürdürülebilir enerji kullanımının sağlanması ve enerji tüketimi neticesinde çevreye verilen zararların en aza indirilmesi açılarından, yenilenebilir enerji son derece önemli. Yenilenebilir enerji kaynaklarını daha yoğun şekilde kullanmalı, ayrıca yenilenebilir enerji üretmeye yönelik ekipmanların üretimini de ülkemizde gerçekleştirmeliyiz.” dedi. 

İzmir’in enerji konusundaki potansiyelinin uluslararası seviyede de kabul gördüğünü söyleyen Çelik; Conway, Ernst&Young ve Oxford Economics kurumları tarafından 2 yılda bir yayınlanan “Dünya’nın En Rekabetçi Şehirleri” araştırmasının 2017 yılı versiyonunda, İzmir’in Doğu Avrupa ve Orta Asya’nın enerji alanındaki en rekabetçi 5 şehri arasında, Moskova, Varşova ve Budapeşte ile birlikte yer aldığı bilgisini verdi. Çelik, “Rekabet avantajımız olan enerji sektöründe daha fazla KOBİ’mizin uluslararası değer zincirlerine dahil olmasını, bu sayede hem satışlarını hem de ihracatlarını geliştirmelerini hedefliyoruz. Bu kapsamda sektördeki firmalarımızın ortak tanıtım, yenilik ve eğitim çalışmaları yapmak üzere kümelenmeleri için projeler yaparken, yenilenebilir enerji ekipman firmalarına da İzmir’in yatırım ortamını tanıtıyoruz.” dedi.

Hitachi Zosen Inova firmasının Tedarik Yönetimi Başkanı Douglas Else-Jack ise konuşmasında Türkiye’de ilk projelerini gerçekleştirdikleri ve devamının gelmesini dilediklerini belirterek “Bugüne kadar Dünya’da 500’ün üzerinde enerji projesi yaptık. Türkiye’deki bu ilk projemiz için, buradan büyük hacimli alımlar yapacağız. Gerekli kalite standartlarını sağlayan ve bu proje ile bizimle çalışmaya başlayan tedarikçi firmalar, bundan sonraki tüm projelerimizde de iş ortağımız olabilecektir.” dedi.

Toplantı Hitachi Zosen Inova yetkililerinin tedarikçi firmalarla yaptığı birebir görüşmelerle tamamlandı./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894