• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Başkan Ergün STK’larla Bir Araya Geldi

Başkan Ergün STK’larla Bir Araya Geldi
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer önderliğinde Polisevinde

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer önderliğinde Polisevinde düzenlenen ‘Sivil Toplum Buluşması’ programında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Polisevi’nde Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in önderliğinde Manisa’daki tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Sivil Toplum Buluşması’ programına katıldı. Programa, Manisa Valisi Mustafa Hakan GÜvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, İl Emniyet Müdürü Fevzi Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkan yardımcıları, resmi kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

“SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA SIK SIK İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLDUK”

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in yaptığı açılış konuşması sonrasında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kürsüde sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ve katılımcılara seslendi. 2009 yılından bu yana sivil toplum kuruluşlarıyla sık sık işbirliği halinde bulunduklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Büyükşehir Belediyemiz sivil toplum örgütlerimizin, odalarımızın ve derneklerimizin sosyal projeleri ve teknik gezileri için her zaman ulaşım desteği sağladı ve bu desteğimiz devam ediyor. Bunun haricinde oda ve derneklerimiz için bir söz vermiştim. Oda ve Dernekler Projesi sözü. MASKİ Genel Müdürlüğümüzün yer aldığı İkiz Kulelerimizden bir tanesini oda ve derneklerimize sembolik kira bedelleriyle tahsis ettik. Şuanda 30’un üzerinde vakıf, dernek ve odamız burada hizmetlerini sürdürüyor. Verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunun yanı sıra kamu yararı gözeten sivil toplum örgütlerimizin hizmetlerini etkin bir şekilde sunmaları açısından bu projemiz oldukça önemli. O açıdan bir kez daha güle güle kullansınlar diyorum” dedi. 

“SANATSEVERLERİ TİYATROLARLA BULUŞTURUYORUZ” 

Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesinin aylık kültür sanat faaliyetleri kapsamında her ay bir ulusal tiyatroyu, sanatseverler ile buluşturduklarını belirterek, tiyatroların biletlerinden de elde edilen geliri her ay belirlenen bir derneğe bağış olarak aktardıklarını kaydetti. Başkan Ergün, “Bu önemli sosyal sorumluluk projemiz, ülkemizin birçok yerinde örnek olarak gösterilen ve sivil toplum kuruluşlarımızın vatandaşımıza hizmet etme noktasında elini rahatlatan güzel bir proje oldu. Elimizden geldiğince, imkanlarımız ölçüsünde engelli derneklerinden vakıflarımıza, spor kulüplerimizden kadın derneklerine kadar tüm sivil toplum temsilcilerinin yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum” diye konuştu. 

“YENİ PROJELERİ MANİSALILAR İÇİN HAYATA GEÇİRİYORUZ” 

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde ortaya koydukları proje ve hizmetlerle vatandaşların yüzünü güldürmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Ergün, şöyle konuştu, “Biliyorsunuz ilimiz merkezinde trafikle ilgili özellikle belirli saatlerde muazzam bir sıkışıklık yaşanıyor. Bunun en aza inmesi açısından Öğretmenevi Kavşağı projemizi hayata geçirmiştik. Öğretmenevi Kavşağı’nda başlattığımız çalışmalar şu anda peyzaj aşamasında. Bunların tamamlanmasına müteakip kavşağı açacağız. O kavşağın açılışından sonra Manisa Devlet Hastanesi kavşağında sinyalizasyon sistemiyle ilgili çalışma başlatacağız. Oradaki bekleme süresini yarı yarıya indirecek, yani çok daha hızlı bir şekilde orada sirkülasyon sağlanacak şekilde bir düzenleme yapacağız. Aynı zamanda mevcut bu kavşaktaki sinyalizasyon sistemi ve dönüşlerle ilgili düzenlemeyi yaparken Devlet Demir Yolları’nın mevcut garın önünde bir dönüş noktası da belirlendi. Oradan da insanlar kavşağa gitmeden önce bilhassa dönüşlerini sağlayabilecek. Bunun yanında Orga

nize Sanayi Bölgemizdeki mevcut kavşağın tamamının iptal edilmesi, battı çıktı şeklinde sanayiden çıkıp Manisa güzergahına dönülecek bir proje hazırlığımız var. Ancak ondan önce ivedi olarak mevcut ışıklara gitmeden Manisa yönüne dönüşle ilgili de bir düzenleme yapıyoruz. O da kısmen o kavşakta bir iyileşme getirecek. Ayrıca mevcut meteorolojinin önündeki kavşaktan, YSE Kavşağı’ndan Manisa’dan İzmir’e giderken hastaneye dönüşle ilgili o kavşakta eğer yer müsaitliği olursa oradan da bir dönüş sağlanmak suretiyle ışıklarda insanları bekletmeden yeni yapılan hastaneye dönüşü sağlayacak bir düzenlememiz de var. Onu da arkadaşlarımız teknik olarak inceliyorlar. Bunları kısa sürede sağlayabilirsek, Manisa’mız merkezinde yaşanan trafik sıkışıklığını en aza indirgeyebileceğimizi düşünüyorum.”

“YENİ HUZUREVİ YAPILACAK” 

Başkan Ergün, konuşmasında gündemde olan ve önemli bir konu olan Muammer-İsmail Cider Huzurevi ile ilgili bilgiler aktardı. Başkan Ergün, huzurevinin 1965 yılından bu yana hizmet verdiğini hatırlatarak, “Tabi o yıldan bu yana gelmesinden dolayı yasal düzenlemeler nedeniyle ruhsat alınamaması gibi bir durum ortaya çıktı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ruhsatın olmaması durumunda ilk olarak ciddi bir para cezası ve ardından kapatma konusunu gündeme getirdi. O açıdan Belediyemiz huzurevinin kapatılması kararını değerlendiriyoruz. Çünkü ne yazık ki ruhsatla alakalı elimizi kolumuzu bağlayan bir süreç yaşanıyor. İnşallah kısa sürede bu konuda gerekli düzenleme yapılır diye umut ediyoruz. Yeni huzurevi projemizi hızla hayata geçireceğiz. Bunun da bilinmesi için konuyu açmakta fayda gördüm” ifadelerini kullandı. 

STK’LARIN MASALARINA KONUK OLDULAR

Başkan Ergün konuşmasının son bölümünde tüm sivil toplum örgütleri ile işbirliğine açık olduklarını belirterek, birlikte güzel projelere imza atacaklarını duyurdu. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmaların ardından sivil toplum kuruluşlarının masalarına konuk olarak STK temsilcileri ve üyeleriyle sohbet etti, isteklerini dinledi.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Akhisar'a Çifte Bahar30 Nisan 2019 Salı 10:22
  • Serkan Kaya Manisalıları Büyüledi29 Nisan 2019 Pazartesi 15:48
  • Muradiye’nin Deresi Sağlıklı Hale Getiriliyor29 Nisan 2019 Pazartesi 15:40
  • Boyalı’da Kilit Parke Taş Uygulamaları Başladı29 Nisan 2019 Pazartesi 15:02
  • Yakup Koç’tan Başaran’a Tebrik Ziyareti29 Nisan 2019 Pazartesi 14:24
  • Kaynak Başından 4 Metrelik Kunduz Çıktı29 Nisan 2019 Pazartesi 13:36
  • Fettah Can Şarkılarıyla Mest Etti29 Nisan 2019 Pazartesi 13:28
  • Mesire Emeği Geçenler İçin Mevlit Okundu27 Nisan 2019 Cumartesi 12:05
  • Zorlu’dan Başkan Ergün’e Ziyaret27 Nisan 2019 Cumartesi 12:05
  • Festival Sokak Gösterileriyle Renkleniyor27 Nisan 2019 Cumartesi 11:59
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894