• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Bu Projeyle Öğrenecek Çok Şeyiniz Var…

Bu Projeyle Öğrenecek Çok Şeyiniz Var…
Bayraklı Belediyesi, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile birlikte İzmir’de ilk kez uygulanan bir projeye imza attı

Bayraklı Belediyesi, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile birlikte İzmir’de ilk kez uygulanan bir projeye imza attı. “Hayat dolu buluşmalar” isimli projeyle 15-35 yaş arası kadınlara iki ay boyunca haftanın iki günü matematik, kadın ve çocuk hakları, İngilizce, sağlık, zamanı planlama gibi farklı konularda bilgilendiriliyor. AÇEV’de gönüllü öğretmenlik yapan Serpil Giray, “Burada ders işlemiyoruz. Kadınlarla buluşuyoruz. Bir kadının neye ihtiyacı var tüm konuları işlemeye çalışılıyoruz. Hayat dolu buluşmalarda öğrenecek çok şey var” diye konuştu.

Kadınlara yönelik geliştirdiği projelerle dikkat çeken Bayraklı Belediyesi, AÇEV’le önemli bir projeyi hayata geçirdi. Kendini geliştirmek, daha bilinçli, etkili ve aktif olmak isteyen 15-35 yaş arası genç kızlara ve kadınlara ulaşmak için “Hayat dolu buluşmalar” ismiyle başlatılan projeye, Bayraklı Belediyesi’nin 27 mahallede açtığı semt merkezleri ev sahipliği yapıyor. Kadınların hayatlarında olumlu değişiklikler yapmak için başlatılan proje kapsamında kadınlar farklı konularda bilgilendiriliyor. 

TÜM KONULARA DEĞİNMEYE ÇALIŞIYORUZ

Projeyle ilgili bilgi veren AÇEV’in gönüllü eğitmenlerinden Serpil Giray, “15 yıldır AÇEV’de gönüllü okuma yazma öğretmenliği yapıyorum. Bayraklı’da yeni bir projeye başladık. Hayat dolu buluşmalar… Her yönden kendini geliştirmek isteyen kadınlarımızı; aklınıza gelebilecek her konuda bilgilendiren, kimseye danışma ihtiyacı duymadan, hayatlarını kolaylaştıracak bir proje…Burada ders işlemiyoruz. Kadınlar bir araya geliyor, buluşuyor. 17 buluşma yapacağız. 2 ay haftanın 2 günü pazartesi ve çarşamba günleri 3 saat bir arada olacağız. Kursların asıl amacı; kadının daha da güçlenmesi, varlığını hissettirmesi, yetiştirdikleri çocukları daha etkin ve güzel bir gelecek hazırlaması. Bir kadının neye ihtiyacı var tüm konuları işlemeye çalışılıyoruz. AÇEV Bu projeyi İzmir’de ilk defa yapıyor. Kurs sonunda katılımcılara sertifikalarını vererek eğitimimizi tamamlayacağız” dedi.

BAYRAKLI’DA KADININ ADI VAR!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Kurulduğumuz günden bu yana kadınların sosyal hayatta daha fazla ve etkin yer alabilmeleri için projeler üretiyoruz. Bu anlamda da önemli bir yol kat ettik. Şimdi de AÇEV’le güzel bir işbirliğimiz oldu. Kadınlarımız, düzenlenen kurslarda farklı konularda bilgilendiriliyor. Kursa katılanların hepsi memnun. Toplumumuzda kadınlarımızın hak ettiği yere ulaşana kadar mücadelemiz devam edecek. Biz tüm projelerimize kadınları katıyoruz. Bayraklı’da kadının var” dedi.

KURSİYERLER NELER SÖYLEDİ?

"İÇİNE KAPANIK BİRİYDİM"

Projeye katılan ev hanımlarından Rabia Tekin, “Ben bu kursa katılmadan önce içine kapanık birisiydim. Kursa katılmaktan bile çekindim. Burada farklı şeyler öğrendim. Hayatla ve kendimle ilgili…Hayata düz bir şekilde bakıyordum şimdi geniş bir bakış açısıyla bakmaya başladım. Bir adım atacaksam düşünerek bilinçli bir şekilde atıyorum. Hayatımla ilgili neler yapmam gerektiğini öğrendim. Artık arkadaşlarım bilinçli bir şekilde davranıyorsun diyor. Kursa katılmadan önce bu tepkileri almıyordum. Kadın hakları ile ilgili bilgi sahibi oldum. İş konusunda kendimizi nasıl geliştire bileceğimizi öğrendim” dedi.

"BİRÇOK ŞEYİ BURADA ÖĞRENDİM"

Kursiyerlerden Yüksel Kurt (35) ise, “Hayat dolu buluşmalar projesi için belediyemize ve AÇEV’e ayrıca teşekkür ediyorum. Bildiğimi zannettiğim kelimelerin bile anlamlarının daha farklı olduğunu anladım. Burada öğrendiklerimizi evde ve çevremizde uygulamalı olarak yaptığımızda yakınlarımızı bizdeki farkı görebiliyorlar” dedi. Kursiyerlerden Semra Kurdular (27) ise, “Bu kurs bizim için çok önemli. Birçok eksik yanımızı tamamlıyoruz. Kadın haklarını öğrendik. Okuma yazmayı öğrendikten sonra birçok şeyi burada öğrendim. Kendimi öğrendim. Ben vardım toplumda ama bunun farkında değildim. Kendimi ifade etmeyi nerelere başvura bileceğimi öğrendim” dedi. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894