• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Fuar Bereketi: 20 Milyon Dolarlık Makine Satıldı

Fuar Bereketi: 20 Milyon Dolarlık Makine Satıldı
World Mill Tech - Dünya Değirmen Makineleri Teknolojileri ve Yan Sanayi Fuarı,Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde

World Mill Tech - Dünya Değirmen Makineleri Teknolojileri ve Yan Sanayi Fuarı,Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 16 ülkeden 190 marka ve 127 firmanın katılımı ile tamamlandı. Tüyap Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. ile Değirmen ve Sektör Makinaları Üreticileri Derneği’nin (DESMÜD) iş birliğiyle ilk kez düzenlenen fuarı 68 ülkeden toplam 6 bin 19 kişi ziyaret etti. Fuarın açılışını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, “Bakanlık olarak emrinizdeyiz. Ar-Ge ve Tasarım merkezi kurarak, nitelikli üretimi arttırmak için her türlü desteğe hazırız” dedi

İhracat atağı başlatan değirmen makineleri sektörü, fuarda 27 ülkeye 600’den fazla makine satarak, 20 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi. 

Tüyap Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. ile Değirmen ve Sektör Makinaları Üreticileri Derneği’nin (DESMÜD) büyük iş birliği ve Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF), Türkiye Yem Sanayicileri Birliği (TÜRKİYEM-BİR), Uluslararası Hububat Bilimi ve Teknolojisi Birliği (ICC) desteği ile Türkiye’de ilk kez düzenlenen ‘Dünya Değirmen Makineleri Teknolojileri ve Yan Sanayi Fuarı' (World Mill Tech) tamamlandı. TÜYAP’ta 4 salon 30 bin metrekarelik alanda düzenlenen,            16 ülkeden 190 marka ve 127 firmanın yer aldığı fuarda; Türkiye’nin dört bir tarafından gelen ziyaretçilerle birlikte toplam 6 bin 19 kişi sektördeki son teknolojik ürünleri inceleme ve iş anlaşması yapma fırsatı buldu.  Cezayir, Tanzanya, Mısır, Irak, Ürdün, Libya, Lübnan, Özbekistan, Etiyopya, Kazakistan, Makedonya, Filistin, Romanya, Hindistan, Pakistan, Umman, Moğolistan, Suudi Arabistan ve Ukrayna başta olmak üzere 68 ülkeden ziyaretçi ağırlandı. Fuarın en mutluluk veren yanlarından biri de Türk makinelerine olan ilginin satışa dönüşmesi oldu. 27 ülkeye 600’den fazla makine satıldı ve karşılığında 20 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleşti.  

AR-GE’YE DESTEK SÖZÜ

Fuarın açılış konuşmasında Ar-Ge Reform Paketi ile Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri’ni son dönemde güçlendirdiklerini anlatan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, “Bir işletme Ar-Ge merkezi oluşturmak istiyorsa destek ve teşviklerimiz var. Bu merkezlerde görev alacak akademisyen ve öğrencileri de destekliyoruz. 184 tane işletmeci var değirmen sektöründe. Buradan sesleniyorum, eğer Ar-Ge merkeziniz yoksa bakanlık olarak emrinizdeyiz. Böylece nitelikli üretim sağlayabilir ve şu an 12.5 dolar olan ihracat değerini yükseltecek orijinal ürünler üretebilirsiniz” diye konuştu.

2018’DE YÜZDE 50 BÜYÜME

Değirmen makineleri sektörü olarak mevcut üretim kapasitesinin yüzde 95’inin ihracata yönelik olduğunu ve ortalama ihracat kilogram bedelinin 1.5 dolardan 12.5 dolar seviyelerine çıkarıldığını söyleyen DESMÜD Başkanı Zeki Demirtaşoğlu da 2018 ve 2019 yıllarında 120 milyon dolarlık bir yatırım planları olduğunu açıkladı. “Bu yatırım ile ihracat kilogram bedelini 18-20 dolara çıkarmayı hedefliyoruz. 2018 yılında yüzde 50, 2019 yılında da en az yüzde 40 büyüme hedefimiz var” açıklamasını yaptı.    

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye’de ilk kez düzenledikleri fuarda yabancı birlik ve derneklerden de büyük destekler gördüklerini belirterek, “Ukrayna Değirmenciler Birliği, Romanya Un Değirmencileri ve Fırıncılık Endüstrileri Birliği, Kazakistan Ekmek ve Değirmencilik Derneği, Mısır Değirmencilik Derneği, Özbekistan Ekmek ve Değirmencilik Derneği ile Fas Ulusal Değirmencilik Federasyonu gibi yurt dışındaki birlik ve derneklere destekleri için teşekkür ederiz” dedi.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894