• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Egiad Hayat Okulu, 5. Dönem Mezunlarını Verdi

Egiad Hayat Okulu,  5. Dönem Mezunlarını Verdi
EGİAD’ın en önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan, meslek yüksekokulu öğrencisi gençlerin iş

EGİAD’ın en önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan, meslek yüksekokulu öğrencisi gençlerin iş hayatına 1-0 önde hazırlanmasını sağlayan Hayat Okulu Projesi düzenlenen sertifika töreni ile 5. Kez mezunlarını verdi. Dokuz Eylül, Ege, İzmir Ekonomi, Yaşar, İzmir İleri Teknoloji Üniversitelerine bağlı Meslek Yüksek Okulları’nda eğitim gören gençler, kurumsal hayata hazırlanmak üzere bir kez daha EGİAD’dan mezun oldular. Gençlerin ülke geleceğinde söz sahibi en önemli bireyler olduklarını dikkate alan ve 10 haftalık eğitimle kapılarını gençlere aralayan EGİAD, yeni mezunlarını verdi. Bugüne kadar 500’e yakın öğrencinin kariyer planlamasına dokunan iş örgütü, genç işsizliğe cansuyu oluşturdu.  

Teknik açıdan yüksek yeteneklere sahip Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin, sosyal yetkinliklerini güçlendirerek iş hayatında tercih edilir eleman haline gelmelerini amaçlayan dernek, İzmir’deki üniversitelere bağlı Meslek Yüksek Okulları’ndan seçilen 100’ün üzerinde başarılı gencin kariyer planlamasına destek oldu.  10 hafta süren programın sertifika töreninin konuk konuşmacısı ise Tarkem Yönetim Kurulu Görevli Üyesi Uğur Yüce oldu. Uğur Yüce gençlere iki ayrı sunumda bulundu. İlk sunumu, insan ve uzay keşfine ilişkin macro bir değerlendirme oldu. “Bilmediğimizi Bilmediklerimiz” içerikli “Dünyanın Sınırları” başlıklı sunumunda bilim ve teknolojinin ilerleyişine değindi. İkinci sunum ise “Dünya ve Türkiye nereye gidiyor?” içeriğinde gerçekleşti. 

EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter ise,  genç işadamları örgütü olarak genç neslin kendileri için büyük önem taşıdığına vurgu yaparak,  %20’lerde oranlanan genç işsizlik rakamlarını düşürebilmek adına  küçük de olsa bir katkı yaratmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Meslek Yüksek Okulları'nda eğitim gören başarılı öğrencilerin kurumsal hayata hazırlanmalarını sağlamak ve teknik açıdan yüksek yeteneklere sahip Meslek Yüksek Okulu mezunlarının, bu sayede sosyal yetkinliklerini güçlendirmek amacıyla EGİAD tarafından yürütülen, “Hayat Okulu Projesi”  5. senesinde de gençleri iş sahibi yapabilmek adına yoğun bir program uygulamıştı.

PROJE, GENÇ İŞSİZLİĞİ ÖNLEYECEK BİR CANSUYU 

Ülkemizdeki genç işsizliğine dikkat çeken, toplumsal patlamaların önüne geçmek için gençlerin elinden tutulmasının önemine işaret eden EGİAD, bu kapsamda yine toplumsal bir yaraya da dikkat çekmiş oldu. İşverenlerin yaşadığı nitelikli ara eleman bulma sorununa bu şekilde çözüm getiren organizasyon, 10 hafta sürdü. Program kapsamında etkili iletişim becerileri, kurum kültürü, kariyer planlama, CV yazım teknikleri, mülakat teknikleri, stres yönetimi, zaman yönetimi, duygusal zekâ, takım çalışması, çatışma teknikleri, karar alma ve problem çözme teknikleri gibi alt başlıklarda eğitimler verildi. Eğitimlere, katılan isimler ise şu şekilde: EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter,  EGİAD Geçmiş Dönem Başkanı ve Şentaş Tarım Ür. İhr. San ve Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Temel Aycan Şen,  EGİAD Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri, EGİAD Başkan Vekili Mustafa Aslan ve EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen Ulusoy, Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Onay, EGİAD Üyesi ve Renkler Makine Genel Müdürü Hakan Özçelik,  Dikkan Grup İnsan Kaynakları Direktörü Füsun Toros, NCM Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nail Kubalı, Dr. Cüneyt Tuğrul,  Sentinus Koçluk ve Danışmalık Şirketi kurucu ortağı Sezin Sivri, AKG Grup Danışmanı ve Mercer İzmir Temsilcisi Okan Sezer, Dekopasaj Firması kurucusu Emir Tümen, Prof.Dr. Ömür Özmen, Perihan İnci ve Uğur Yüce.

Projenin son ayağını ise, öğrencilere EGİAD üyelerine ait kurumlarda staj imkânının yaratılması oluşturdu.

ARA ELAMAN AÇIĞINI KAPATACAK HAYAT OKULU NEDİR?

Her dönem 100 – 120 arası öğrenci kabul eden program, İzmir’de açılan yeni üniversitelerden de öğrenci alabiliyor. Hayat Okulu projesi işverenlerin yaşadığı nitelikli ara eleman bulma sorununa çözüm getirmek üzere yola çıkmış bir çalışma. Çeşitli eğitimler, iş insanlarıyla sohbet ve takım çalışması aşamalarından geçen öğrenciler, son olarak EGİAD üyeleriyle bir etkinlikte bir araya gelerek geliştirdikleri sosyal yetkinliklerini test edebilmekte. Okullarda teknik eğitimlerden geçen öğrenciler, programla iş hayatında ihtiyaç duydukları sosyal yetkinliklere katkı koyabilmekte. Programa her hafta ziyaretçi olarak katılan iş insanları kendi deneyimlerini öğrencilerle paylaşabilmekte. Proje kapsamında, hem gençlerin daha etkin olmaları ve istihdamlarının arttırılması planlanmakta hem de iş dünyasının sıkıntı duyduğu ara eleman açığının kapatılması hedeflenmekte. Genç işsizliğinin önüne geçilmesi adına meslek okullarının çok önemli bir yere sahip olduğuna her zaman vurgu yapan EGİAD, bu proje sayesinde mezunlarının bazılarının girişimci olarak yollarına devam edebildiklerine de dikkat çekmekte. Türkiye’deki sayılı sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerinden biri olduğu bilinen EGİAD Hayat Okulu Projesi ile şu ana kadar 500 kadar öğrenci eğitimlerden geçmiş bulunmakta.

Eğitimlerden Bazı Başlıklar: Düzenlenen eğitim başlıkları ise; Kurum Kültürü, Girişimcilik Kültürü ve Rekabet, İş Hayatında Kişisel Gelişim, İş Hayatında Kariyer, Sorun Çözme - Müzakere ve Arabuluculuk Becerileri, CV Hazırlama, Etkin İletişim, Mülakat, Hukukun Temel Prensipleri ve İş Hukuku, Yaratıcı Drama ile Mülakat Teknikleri başlıkları altında toplanmakta. /EGE BASIN GRUBU aliağa, aliağa haber

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894