• BIST 9533.03
  • Altın 2471.687
  • Dolar 32.4851
  • Euro 34.5845
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Ege’nin Örnek Araştırma Ekibi

Ege’nin Örnek Araştırma Ekibi
Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgen Özer’in danışmanlığını yaptığı araştırma

Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgen Özer’in danışmanlığını yaptığı araştırma ekibi, ilaçların deriden acısız bir şekilde verilmesine olanak sağlayan mikroiğne ve kanser hastalarının güneşten korunmasına yönelik geliştirdiği bir koruyucu krem gibi birçok ürün geliştirdi. Araştırma ekibini ziyaret edip çalışmaları hakkında bilgi alan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bilginin çıktılarının ürüne dönüştüğü bir tablo karşısında gururlanmamak mümkün değil. Araştırma ekibimizi kutlarım” dedi.

EÜ Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı ile Kozmetoloji Bilim Dalında Prof. Dr. Özgen Özer’in danışmanlığı ve yürütücülüğünde birçok çalışmaya imza atan araştırma ekibi çok sayıda ürün geliştirdi. Araştırma ekibini ziyaret edip çalışmaları hakkında bilgiler alan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Prof. Dr. Özer ile ekibini tebrik etti. Geliştirilen bazı ürünlerin Türkiye’de ilk olduğunu bazılarının ise ithal edildiğine dikkat çeken Rektör Budak, “Bilginin çıktılarının ürüne dönüştüğü bir tablo karşısında gururlanmamak mümkün değil. Araştırma ekibimiz özverili bir şekilde çalışarak hem yerli ve milli ürün hem de toplum yararına olacak ürünler geliştiriyor. Ekibimiz geliştirdikleri ürünlere patent almak için de başvuruda bulunmuş durumda. Bu aşamadan sonra üniversite sanayi işbirliği önem arz ediyor. Bazı projelerde bu işbirliğini sağlamış durumdalar, diğer ürünlerde de benzer çalışmalar yapacaklarına inanıyorum. Ekibimiz, kanser hastalarının güneşten korunmasına yönelik koruyucu krem, iğneden korkan çocukların bu sorununu ortadan kaldırmaya yönelik mikroiğne, tırnak mantarına yönelik olarak jel, antibakteriyel bariyer krem, salyangoz sıvısından jel ve baldan krem gibi pek çok ürün geliştiriyor. Küçük bir bütçeyle ciddi projeler yürüten ekibimizi kutluyorum” diye konuştu.

“BİLİMSEL ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

EÜ’de ilk TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi işbirliği projesinin de yürütücülüğünü yapıp tamamlayan Prof. Dr. Özgen Özer, yara örtüsü geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi esnasında özel sektörle kurdukları yakın ilişkileri bir üst boyuta da taşımayı başardıklarını söyledi. Bir ilaç firmasıyla formülasyon geliştirme çalışmaları yürüttüklerini ve bu kapsamda dört lisansüstü öğrencisine de istihdam sağladıklarını kaydeden Prof. Dr. Özer, Ar-Ge işbirlikleri ile Türkiye’de yüksek katma değerli ve etkili ürünlerin hızlı bir şekilde çıkabileceğini vurguladı. Bilimsel çalışmalarının devam edeceğini belirten Prof. Dr. Özer, “Üniversite ve sanayi işbirliğinde aktif rol oynamak için birçok çalışma yaptık. Ülkemize yeni ürünler kazandırmak amacıyla birçok firma ile araştırma geliştirme çalışmaları yürütüyoruz. Özellikle ülkemizin yerel kaynaklarından yeni ürünler geliştirmeye önem veriyoruz. Rektör hocamızın ziyaretinden büyük mutluluk ve onur duyduk” dedi.

ARAŞTIRMA EKİBİNİN PROJELERİ

Doç. Dr. Evren Homan Gökçe: Göz enfeksiyonlarına karşı antibiyotikleri nanopartiküler formda içeren, acısız şekilde gözün alt kapağına yerleştirilebilen mini tabletler (insert) üretilmiştir. Böylelikle hem gözdeki enfeksiyon çok daha kısa sürede tedavi edilebilmekte hem de sık şekilde damlatma ortadan kaldırılmaktadır. Türkiye patenti tescillidir.
Arş. Gör. Dr. Sakine Tuncay Tanrıverdi: Proje kapsamında tırnak mantarının topikal tedavisi için tasarlanmış lipozom içeren bir film formülasyonu geliştirilmiştir. Ciddi yan etkileri olan sistemik tedaviye alternatif bir üründür. Piyasalarda özellikle tırnak mantarına yönelik bu tip bir formülasyon yoktur. Türkiye patenti tescillidir.
Arş. Gör. Dr. Erkan Azizoğlu: Modifiye edilmiş 3 boyutlu yazıcı kullanarak hastaya özgü ilaç üretimi yapılabilmektedir. İlaçların deriden acısız bir şekilde verilmesine olanak sağlayan mikroiğne üretimi için çeşitli tekniklerin geliştirilmesi çalışmaları yapılmıştır. Bu yöntem ile aşıların acısız ve ağrısız uygulanabilmesi mümkün olmaktadır. Patent çalışmaları devam etmektedir.
Arş. Gör. Gülçin Arslan Azizoğlu: Geliştirilen güneş koruyucu formülasyon iki farklı aktif bileşen ve iki farklı taşıyıcı sistem içermektedir ve özellikle kanser hastalarının kullanımı için önerilmektedir. Bu formülasyon deride kalış süresini uzatmakta ve dokuda iritasyona neden olan yardımcı maddeleri içermemektedir. Türkiye patent başvurusu yapılmıştır, incelemeli patent için rapor beklenmektedir.
Arş. Gör. Gülşen Aybar: Türkiye’de ilk defa Kuşadası’nda üretilen salyangozlardan elde edilen saf salyangoz sıvısıyla, içerik açısından zengin ve doğal kozmetik formülasyonlar geliştirilmektedir. 
Bir diğer projede de bal kullanarak bir seri kozmetik formülasyon hazırlanmaktadır. Ülkemizde bulunan bal içeren ürünlerin birçoğu balmumu içermektedir. Bu proje ile balın kendisi ile formülasyon geliştirilmektedir. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894