• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

Muhtarlara bilgisayar, Yeniköy`e Saha

Muhtarlara bilgisayar, Yeniköy`e Saha
Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhangazi Yeniköy’e yaptırılan nizami ölçülerdeki futbol sahası hizmete açılırken, ilçedeki 26 muhtarlığa da bilgisayar ve yazıcı hediye edildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhangazi Yeniköy’e yaptırılan nizami ölçülerdeki futbol sahası hizmete açılırken, ilçedeki 26 muhtarlığa da bilgisayar ve yazıcı hediye edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent merkezinde olduğu gibi merkeze sonradan bağlanan tüm ilçelerde de yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, özellikle bütünşehir yasasının ardından merkeze sonradan bağlanan 10 yeni ilçede de ulaşımdan spora, tarihi mirastan kırsal kalkınmaya kadar her alanda yatırımlara hız verdi. Bu çalışmalar kapsamında vatandaşların devletle ilk buluşma noktası olan muhtarlıkları da teknolojik bakımdan güçlendirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar yaptığı 950’ye yakın bilgisayar ve yazıcı desteğine Orhangazili muhtarları da ekledi. Orhangazi İlçesi’nde bilgisayarı bulunmayan veya bilgisayarları ihtiyacı karşılamayan 26 muhtarlığa bilgisayar ve yazıcı hediye edildi.

İhtiyaç nerede, Büyükşehir orada
Orhangazi Muhtarlar Derneği’nde düzenlenen bilgisayar dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mahalli idarelerin daha güçlü bir altyapıya kavuşması amacıyla başlattıkları bilgisayar ve yazıcı desteği uygulamasında artık sona yaklaştıklarını söyledi. Bugüne kadar tüm ilçelerde 950’nin üzerinde bilgisayar ve yazıcı dağıtımı yaptıklarını dile getiren Başkan Altepe, Orhangazi’de eksik kalan 26 muhtarlığın da artık teknolojik olarak bir eksiğinin kalmadığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet alanı gözetmeksizin, ihtiyaç nerede ise orada olmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Orhangazi’de Keramet kaplıcalarından zeytinciliğin geliştirilmesine, altyapının iyileştirilmesinden kırsal kalkınmaya kadar her alanda çalışıyoruz. Orhangazi Belediyesi ile işbirliği içinde yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Muhtarlarımızın eksiği olan bilgisayarlar da yenilendi. Orhangazi için ne yapsak az. Hayırlı olsun” dedi.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da demokrasinin temel taşları olan muhtarların ulaşılabilir hizmet vermesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Orhangazi’nin önemli bir gelişim içinde olduğunu belirten Çağlayan, bu gelişime verdikleri destek nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Orhangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Kadri Ergen de muhtarların daha hızlı ve etkin hizmet sunmasını sağlayacak bilgisayarlar için Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Ergen, günün anısına ilçe muhtarlarına verdikleri destekler nedeniyle Orhangazi Belediye Başkanı Çağlayan ve Başkan Altepe’ye teşekkür plaketi verdi.

Yeniköy’e futbol sahası
Bursa’yı sporda da marka kent haline getirme hedefiyle tesisleşme hamlesinde rotayı ilçelere çeviren Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi’ye bir spor tesisi daha kazandırdı. Daha önce Orhangazispor Kulübü için yaptırılan spor sahasını hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Yeniköy Mahallesi’ne 76x110 metre ebatlarında sentetik çim futbol sahası kazandırdı. Yaklaşık 1,2 milyon TL’ye mal olan ve 320 kişilik kapalı tribünü de bulunan saha törenle hizmete açıldı.

Sağlıklı bir gelecek inşa etmenin en önemli yolunun spordan geçtiğini dile getiren Başkan Altepe, “Biz istiyoruz ki, gençlerimiz daha sağlıklı, sporcu, idealist ve birikimli olsun. Bu nedenle kent merkezinde olduğu gibi ilçelerimize de yeni spor tesisleri kazandırıyoruz. Daha önce Orhangazispor Kulübü’ne yaptığımız sahayı açmıştık. Şimdi de Yeniköy’e bir saha kazandırdık. Yeni yaptığımız tesis sayısı 250’ye yaklaştı. Yeni spor tesisi projelerimiz de devam ediyor. Bölge gençliğine hayırlı olsun” dedi.

Eksikler bir bir gideriliyor
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da 11’i futbol branşında toplam 15 spor kulübünün bulunduğu Orhangazi’nin tam bir spor kenti olduğunu belirterek, “Orhangazi, spor açısından farklı bir kent. Böylesi bir kentin spor tesislerinin de yeteri kadar olması gerekliydi. Tesis eksikliği büyük bir sıkıntıydı. Şimdi ise bir bir yeni tesislerimiz hizmete giriyor. Ortaköy’deki diğer tesisimiz ve yeni yapılacak tesislerle bu ihtiyaç ortadan kalkmış olacak. Tüm hizmetleri saymayacağım ama şunu söyleyebilirim; Büyükşehir Belediye Başkanımız olduğu müddetçe, Orhangazi’de eksiklik olan ne varsa bir bir gideriliyor ve giderilecek” diye konuştu.

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kılıç ise Bursa’da 215 kulüple 12 kategoride yılda 6 bin müsabaka oynandığını hatırlatarak, “İstanbul’dan sonra en büyük potansiyeli olan il Bursa. Böyle bir kentte yapılan her tesis, büyük önem taşıyor. Yapılan tesisler nedeniyle Bursa ve Türkiye, Başkanımız Recep Altepe’yi unutmayacaktır” dedi.

Yeniköy Spor Kulübü Başkanı Levent Öztürk ve Yeniköy Mahalle Muhtarı Recep Sönmez de bölgeye kazandırılan tesisler nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, kurdele keserek sahayı kullanıma açtı. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894