• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Toplu Taşımada Reform Zirvesi

Toplu Taşımada Reform Zirvesi
Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından düzenlenen Toplu Taşımacılıkta Reform ve Kurumsallaşma konulu Türkiye Konferansı düzenlendi.

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından düzenlenen Toplu Taşımacılıkta Reform ve Kurumsallaşma konulu Türkiye Konferansı düzenlendi.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde düzenlenen ve çok sayıda ülkeden toplu taşımacılık işletmecileri, merkezi idareler, yerel yönetimler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanların katıldığı konferansın açılışında konuşan Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, Kayseri’nin toplu taşımadaki son durumu hakkında bilgiler verdi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği Türkiye Konferansı’nın ikinci kez Kayseri’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kayseri’nin ikinci kez böyle bir konferansa ev sahipliği yapmasını Kayseri’nin taşımacılıkta model geliştiren yenilikçi uygulamalarının bir yansıması olarak değerlendirdi. 

UITP Genel Sekreteri Alain Flausch da konuşmasında Toplu Taşımacılar Birliği’nin genel yapısından ve yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Dönüşüm ve reform çalışmalarının kolay olmadığını ve tartışmalar yaşandığını; ancak bunlara rağmen reform çalışmalarına devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Flausch, Güney Afrika’da gerçekleştirilen dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Türkiye’de mevcut durum ve farklı projeler ile farklı ülkelerin uyguladığı toplu taşıma reformları ve en iyi yöntemler hakkında sunumların ardından, yuvarlak masa oturumuna geçildi. Türkiye’de Toplu Taşımanın Kurumsallaşması; Zorluklar, Fırsatlar ve Gelecekte İzlenebilecek Yollar konulu Yuvarlak Masa Oturumunda; bünyesinde şehir içi ulaşım modlarının yanı sıra şehirlerarasında deniz otobüsü, deniz uçağı ve helitaksi hizmetleri ile Burulaş’ı Türkiye’nin model şirketi haline getiren Genel Müdür Levent Fidansoy da görüş ve çözüm önerileriyle yerini aldı. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894