• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Barınaktan Yavru Köpek Sahiplendi

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Barınaktan Yavru Köpek Sahiplendi
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Aliağa Belediyesi Pati Park Geçici Hayvan Bakımevi'nden 'Karam' ismini verdiği yavru köpek sahiplendi.

ceyda-bolunmez-cankiri-03.jpg

Hükümetin sokak hayvanları konusunda attığı adımın temelinde 'sahiplendirmek' vurgusu olduğunun mesajını veren Çankırı ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi dahil ilçe belediyelerine açık çağrıda bulunarak; "Can dostlarımız için gelin hep beraber İzmir'e Türkiye'ye  örnek olarak işleri çıkartalım" dedi.

Çocuklarını Görüntülü Aradı Karam'ı Tanıştırdı
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Aliağa temasları sırasında ziyaret ettiği Aliağa Belediyesi Pati Park Geçici Hayvan Bakımevi'nden yavru köpek sahiplendi. Kucağına aldığı andan itibaren kendisi ile güçlü bir bağ kurduklarını söyleyen Çankırı, ailenin sevimli yeni üyesini oğlu Kaan ve kızı Ceyla'yı görüntülü arayarak tanıştırdı. Çocuklarının da şaşkınlık yaşadığı o anlarda renkli görüntüler ortaya çıktı.

'Sahiplendirme yasası hepimiz için çok önemli'
Sokak hayvanlarının yerlerinin barınak olmadığını sevgiyle yaşayabilecekleri yeni yuvalarına sahiplenme yöntemiyle kavuşabileceklerini belirten Çankırı, "Hükümet olarak kuduz riski taşıyan ve bulaşıcı hastalıklardan muzdarip olan sokak hayvanları yasasındaki amacın 'sahiplendirmek' olduğuna dikkat çeken AK Partili Çankırı, "Bu yasanın geçirilmesindeki en önemli nedenlerinden biri de sokaklarda maalesef yasaklı ırklar tarafından saldırıya uğrayan vatandaşlarımızın çoğunun yaşadığı problemler. Hayati risk taşıyan, ölüme kadar giden ciddi durumlar yaşadık. O yüzden hep beraber bu sahiplendirme yasası hepimiz için çok önemli. İnşallah bundan sonra da vatandaşlık görevini yerine getirir." dedi.

Belediyelere Açık Davet
Çankırı kucağında Karam ile yaptığı bir diğer açıklamasında ise kentte Büyükşehir dahil ilçe belediyelere seslenerek; "İzmir'deki diğer 29 belediyeyi de buraya davet ediyorum. Bu bir tekliftir hep beraber samimiyet içerisinde gerçekleştireceğimiz,yapabileceklerimizi konuşmak ve en güzel  modeli İzmir ölçeğinde hep beraber bulabiliriz.Bu anlamda Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar'a ve ekibine teşekkür ederim. Büyükşehiri ile diğer ilçeler ile İzmir'deki can dostlarımız için ne yapabiliriz? diye gelin hep beraber İzmir'e Türkiye'ye  örnek olarak işleri çıkartalım." çağrıda bulundu. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Aliağa Belediyesi Pati Park Geçici Hayvan Bakımevi Ziyaretinde Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar Ve AK parti İlçe Başkanı Yaşar Demir eşlik etti

Türkiye’ye Örnek Hizmet
Öte yandan Güzelhisar Mahallesi sınırları içerisinde toplam 20 bin 750 metrekarelik kurulan Aliağa Belediyesi Pati Park Geçici Hayvan Bakımevi’nde açık ve kapalı hayvan barınakları, hayvan tıbbi müdahale binası, acil servis ve veteriner hekim hizmet binası bulunuyor. Tesis içinde ayrıca, 1.500 metrekarelik Türkiye’nin en büyük köpek parkı, 125 metre uzunluğa sahip ıslah edilmiş dere, 550 metre uzunluğunda Serbest Yürüyüş Parkuru, yaklaşık 3.000 metrekare alanda “Barınak Koruluğu” ile otopark alanları yer alıyor. Pati Park’ta 257 köpek, 80 kedi barınabiliyor. Türkiye’de örnek teşkil edecek olan modern tesis, bakımevinden de öte sevimli dostlar ile hayvan severlerin bir araya gelerek mutlu anlar yaşadığı bir sosyal yaşam merkezi konumunda yer alıyor.

ceyda-bolunmez-cankiri-01.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894