• BIST 10029.73
  • Altın 2900.235
  • Dolar 34.1216
  • Euro 38.1028
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 16 °C

Bugünün ve Yarının Gençlerini Buluşturuyoruz

Bugünün ve Yarının Gençlerini Buluşturuyoruz
Cumhuriyet Haftası ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası sebebiyle Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Şükran Tümer’in öncülük ettiği “Bugünün ve Yarının Gençleri Buluşuyor” etkinliği, Cool Kids Anaokulu’yla birlikte düzenlendi.

Cumhuriyet Haftası ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası sebebiyle Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Şükran Tümer’in öncülük ettiği “Bugünün ve Yarının Gençleri Buluşuyor” etkinliği,  Cool Kids Anaokulu’yla birlikte düzenlendi. Geleneksel el sanatları arasında, yazmacılık sanatı adına yaptıkları Atatürk kalıplı tişört baskılarının kendileri için bir ayrıcalık olduğunu belirten Tümer, “Atatürk bilincini yerleştirmek için böyle bir proje hazırladık. Sonrasında Cool Kids Anaokulu Kurucusu Buğu Karanfilci’ye böyle bir projemiz olduğundan bahsettik, o da bu projede yer almaktan memnunluk duyacağını dile getirdi. Böylelikle çocuklarımızla birlikte atölye çalışmalarına başladık” dedi.

“ATATÜRK’Ü YAADEDEBİLECEĞİMİZ HER FIRSATI DEĞERLENDİRİYORUZ”
Yaklaşık 10 yıldır tahta kalıp baskıyla ilgili çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Şükran Tümer, “Öncelikle şunu vurgulamak isterim ki Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katılımıyla bu zaman zarfı içerisinde gerek 29 Ekim’de, gerek 10 Kasım’da, gerekse 23 Nisan’da Atatürk’ü anabileceğimiz birtakım faaliyetlerde bulunmaktan çok keyif alıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın da yaklaştığı bu günlerde Atatürk’ün siluetini ve imzasını kalıba dönüştürerek birçok alanda baskı yapıp onu yaşatmayı kendimize görev edindik” dedi.
Tümer, Ege Üniversitesi’nin bu konuda çok duyarlı olduğunun ve görevlerini çok iyi bir şekilde yerine getirdiklerinin altını çizdi.

BU YILKİ PROJEDE COOL KİDS ANAOKULU YER ALDI
Bu yıl ilk kez eğitim veren Cool Kids Anaokulu Kurucusu Buğu Karanfilci, “Anaokulumuz açılalı henüz iki hafta oldu, bugün üçüncü haftanın içindeyiz. Anaokulumuz tam zamanlı İngilizce eğitim veren bir kurumdur. Benim de branşım İngilizce mütercim-tercümanlık. Bu sebepten uzun zamandır bir İngilizce anaokulu kurmayı hayal ediyordum ve bugün burada, Cool Kids’te birlikteyiz” dedi.

Yeditepe Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü’nden mezun olan Karanfilci, “Emel Akın Meslek Yüksekokulu  Öğretim Görevlisi Şükran Tümer, bizim ilk velimiz olur. Onun ön ayak olduğu bu etkinlikte yer almaktan gurur duyuyorum. Çocuklarımıza Atatürk bilincini aşılamak ve onlara Atatürk’ü tanıtmak adına böyle bir çalışma yaptık” diye konuştu.

Öncelikli hedeflerinin mutlu ve huzurlu bireyler yetiştirmek olduğunu dile getiren Karanfilci,  “Çocukların buraya severek gelmeleri, eve mutlu dönmeleri bizim için çok önemli. Biz burada kendine güvenen, özbenliği gelişmiş, kendini en iyi şekilde ifade eden, hayatta dik durabilen çocuklar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Mutlu birey olmak, mutlu bir çocukluktan geçiyor. Bu etkinlikle birlikte çocuklarımız kendilerinin de dahil olduğu bir çalışmada yer alarak Atatürk’ü  ve Cumhuriyet’i yaşayarak öğrendiler” dedi.(BT-ME/OK) / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894