• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 0 °C

Cold Press Yağların Bu Faydalarını Biliyor musunuz?

Cold Press Yağların Bu Faydalarını Biliyor musunuz?
İnsan yaşamı için gerekli en önemli enerji kaynakları arasında yer alan yağların sağlıklı bir yaşama katkı sağlayan pek çok faydası bulunuyor

COLD PRESS YAĞLARIN BU FAYDALARINI BİLİYOR MUSUNUZ?

İnsan yaşamı için gerekli en önemli enerji kaynakları arasında yer alan yağların sağlıklı bir yaşama katkı sağlayan pek çok faydası bulunuyor. Meyvelerden, bitkilerden ve tohumlardan elde edilen, eski çağlardan itibaren kullanımları olan yağların bu faydaları bilimsel olarak da kanıtlanmış durumda. Vücudumuzun üretemediği ve dışarıdan almamız gereken maddeler esansiyel (elzem) olarak adlandırılıyor. Cold Press (soğuk pres) yöntemi ile hiçbir ısıl ve kimyasal işlem  uygulanmadan elde edilen yağlarda Omega 3 ve Omega 9 gibi esansiyel yağ asitleri doğal olarak yağa geçiyor. Tamamlayıcı Tıp, Akapunktur ve GAPS Danışmanı Dr. Didem Gülmez Cold Press  yağların sağlığa olumlu etkilerinin olduğunu söylüyor.

1. Metabolizmayı Hızlandırmak ve Kilo Vermek İçin Cold Press Aspir Yağı

Esansiyel doymamış yağ asitlerini yüksek miktarda içeren aspir yağının, hipolipidemik yani yağ seviyesini azaltıcı etkisi bulunuyor. Aspir Yağı içeriğindeki CLA (Conjugated Linoleic Acid / Konjuge Linoleik Asit) yağ depolanmasını azaltmaya yardımcı olduğu için günümüzde diyet ve egzersiz programlarına  Aspir Yağı eklenebilir.

2. Kış Aylarında Bağışıklık Sistemininin Destekçisi ve Alerjik Rinit Tedavisine Yardımcı  Cold Press Çörek Otu Yağı

Soğuk kış aylarının bizleri beklediği bugünlerde zayıflayan bağışıklık sistemimiz desteğe ihtiyaç duyuyor. Cold Press yöntemi ile üretilen çörek otu yağı esansiyel yağ asitleri içeriğinden zengin olup bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı oluyor. Elde edilen araştırmaların sonuçları, çörek otu yağı kullanımı alerjik rinit tedavisinde burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı, burun akıntısı ve hapşırma ataklarını da azaltabileceğini gösteriyor. Çörek otu yağı ayrıca antioksidan, kan lipid seviyelerini düzenleyici etki de gösteriyor. Haricen kullanımda ise çörek otu yağı sedef, vitiligo ve ekzema tedavilerine de destek oluyor.

3. Yaşlanma Etkilerine Karşı Cold Press Nar Çekirdeği Yağı

Nar çekirdeği yağı, nar çekirdeğine özel, çok güçlü bir antioksidan olan Punisik Asit (Omega 5) içeriği ile son yıllarda dünya çapında ilgi görüyor. Nar Çekirdeği Yağı, güçlü antioksidan etkisiyle kalp sağlığını korumaya yardımcı oluyor. Nar çekirdeği yağı ayrıca anti-aging (yaşlanma etkilerini geciktirici) özelliği ve haricen emiliminin hızlı olması nedeniyle özellikle kadınlar tarafından tercih ediliyor.

4. Yüksek Enerjiye İhtiyaç Duyanlar ve Performanslarını Artırmak İsteyenler İçin Gluten İçermeyen Cold Press Rüşeym Yağı

Çalışanlar, öğrenciler, sporcular… Herkes yoğun temponun içerisinde kimi zaman gereğinden fazla yorgunluk hissediyor. Buğday tanesinin embriyo kısmı olan rüşeym, beslenme için gerekli tüm enerji ve besin kaynaklarını bünyesinde barındırıyor. Çok değerli bir yağ olan rüşeym yağının elde edilmesi oldukça zor. Yapısında A ve D vitaminlerini doğal olarak bulundurmasının yanı sıra E vitamini oranı da çok yüksek olan rüşeym yağı yaşlanma etkilerini geciktirmeye ve vücut direncini artırmaya yardımcı oluyor. Yağda çözülen vitaminleri içermesi nedeniyle de antioksidan özelliğe sahip rüşeym yağı için Dr. Didem Gülmez; “Polikosanol formülasyonları "Antifatik İlaçlar (Yorgunluk giderici)" olarak da kullanılabilir. Bu nedenle yüksek enerji gereksinimi olan kişilerin fiziksel performansını artırmaya destek olduğu için sporcular, sınava hazırlanan gençler ya da yoğun tempoda

çalışan, genel yorgunluk problemi olan kişilerin günlük besin programlarına rüşeym yağının dahil edilebileceğini” söylüyor.

5. Erkeklerin Korkulu Rüyası Prostata Karşı Kabak Çekirdeği Yağı

Kabak çekirdeği yağı, vücudumuz için gerekli esansiyel yağ asitlerini içeriyor. Ayrıca kabak çekirdeği yağının yapısında özel steroller ve E vitamini bulunuyor. Kabak çekirdeği yağının prostat sorunlarının azaltılmasında yardımcı olduğu birçok araştırma ile gösterilmiş durumda. Özellikle Benign Prostat Hiperplazisine (BPH - iyi huylu prostat büyümesi) karşı en çok kullanılan bitkisel takviyeler arasında yer alıyor. Kabak çekirdeği yağı ayrıca iyi kolesterol olarak bilinen HDL’yi de yükseltmeye yardımcı oluyor.

6.  Alzheimer Hastalığı’ndan Korunmak İçin Cold Press Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağında bulunan MCT (orta zincirli trigliserid) karaciğerde keton cisimciklerine dönüşür ve bunlar da beyinde enerji kaynağı olarak kullanılır. Hindistan cevizi yağının Alzheimer hastalığında potansiyel kullanımı ile ilgili teorinin arkasında, Alzheimer hastalarında beyin hücrelerinin glikozu kullanma ve enerji elde edebilme yeteneklerinin zayıflaması, Hindistan cevizi yağındaki MCT’nin ise bu tür hastalarda iyi bir enerji kaynağı olarak kullanılabilmesi yatmaktadır.

7. Parkinson Hastalığı Tedavisine Destek Olarak Kereviz Tohumu Yağı

Kereviz tohumu yağının yapısındaki etkili bileşikler sayesinde vasküler demansa (damar hastalığına
bağlı bunama) karşı koruyucu etkisinin olabileceği ve Alzheimer hastalığında bilişsel fonksiyonları iyileştirebileceği bilimsel çalışmalarda yer alıyor. Cold Press kereviz tohumu yağı, nöroprotektif (sinir koruyucu) etkileri ile Parkinson hastalığı gibi merkezi sinir sistemi rahatsızlıklarında da tedaviye yardımcı olarak kullanılabiliyor.

8. Gastrit, Ülser ve Diyabet Tedavilerine Destek Olarak Zeytinyağlı Kudret Narı

Zeytinyağlı kudret narının içeriğinde birçok fitobileşik yer alıyor. "Polipeptid k (PPK)" gibi bileşikler sayesinde zeytinyağlı kudret narı diyabetli hastalarda kan şekerinin düşürülmesine yardımcı olarak kullanılıyor. Ayrıca zeytinyağlı kudret narının yara iyileştirici özelliklerinden dolayı ülser tedavisine de yardımcı olabileceği çalışmalarda gösteriliyor.

9. Çağımızın Problemi Kaygı ve Endişeye Karşı Cold Press Kişniş Yağı

Cold Press yöntemi ile elde edilen kişniş yağı tekli doymamış yağ asitlerinden olan petroselinik asit içeriği açısından zengin, değerli bir yağ olarak biliniyor. Çalışmalarda kişniş yağının anksiyete (kaygı), konvülsiyon (istem dışı şiddetli kas kasılması) gibi rahatsızlıklarda etkili olabileceği gösteriliyor. Ayrıca kişniş yağının sedatif (uyku verici) özelliği bulunabileceği bilimsel yayınlarda yer alıyor.

10. Vejetaryenler İçin Keten Tohumu Yağı

Cold pressed keten tohumu yağı bitkisel Omega 3 yağ asidi olan alfa-linolenik asit (ALA) açısından zengin bir kaynaktır. Cold Press Keten Tohumu yağı vejetaryenler ve balık yağı tüketemeyenler için iyi bir bitkisel Omega 3 kaynağıdır ve zihinsel gelişimi destekler. Keten Tohumu Yağı ayrıca kabızlık problemlerini önlemeye destek olarak da kullanılabilmektedir. Kabızlık problemi yaşayan kişilerin 4 tatlı kaşığı Cold Press keten tohumu yağını 1 kase yoğurda ekleyerek günde bir kez olmak üzere bir hafta boyunca tüketmeleri önerilmektedir./Ege Basın Grubu

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894