• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 18 °C

Dikili Festivali Özgür Özel’in açılışıyla başladı

Dikili Festivali Özgür Özel’in açılışıyla başladı
38.si düzenlenen Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali , Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün açılış konuşmalarıyla kapılarını açtı.

Dikili 75. Yıl Parkı’nda düzenlenen açılış programına CHP Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir ve çevre ilçe belediye başkanları, CHP Dikil İlçe Başkanı Emre Kırlı, ilçe yönetimi, sivil toplum kuruluşları ve binlerce vatandaş katıldı.

Genel Başkan’dan Dikili örneği

Dikili’nin yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Özgür Özel şunları vurguladı “ Geçen sene burada yaptığım konuşamadan sonra kamuoyu, benim genel başkan adayı olmamla birlikte ‘İlk adım Dikili’de atılmıştı, çoban ateşi Dikili’de yakıldı’ demişti. Doğrudur o ilk konuşmaydı, önemli bir konuşmaydı. 31 Mart’ta ilk ilçe mitingini Dikili’de yapmıştım. Bugün İzmir’de 29 belediye başkanının cebinde birer anahtar var. O anahtarlar ilçenin, belediyenin kapısının ya da kasasının anahtarı değil. O anahtarlar, Atatürk’ün partisinin Cumhuriyet’in ikinci yüzyılındaki iktidarının anahtarlarıdır. Ben kendilerine güveniyorum.

T ürkiye'nin bütün ilçelerini Dikili yapana kadar, Dikili gibi iyi yönetilen özgürlüklerin hakim olduğu, kardeşliğin, barışın, huzurun kenti yapana kadar hep birlikte çalışacağız.”

Başkan Tugay: “Bundan sonra Dikili’de denize hiçbir şekilde kirli su akmayacak”

Dikili’de altyapı konusunda çalışmalara ağırlık vereceklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay şu açıklamalarda bulundu. “ Bir kentin 38. defa emek ve demokrasi adıyla bir festival düzenlemesi bir onur. İzmir için sahip olduğumuz kültürel zenginliklerimizi, demokrasiye bağlılığımızı ve emeğe verdiğimiz değeri kutladığımız bir festival bu aynı zamanda. Gelenek ve değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Dikili Belediyemizin bu değerlere sahip çıkmasını çok değerli buluyorum. 31 Mart seçimleriyle yaşadığımız zaferden sonra İzmir’in tüm ilçelerinde İzmirlilerin tüm sorunlarına sahip çıkarak çalışmaya devam ediyoruz. Dikili’mizin altyapı çalışmasını önümüzdeki Kasım ayından itibaren başlatıyoruz. Sizlere söz veriyorum, bundan sonra Dikili’de denize hiçbir şekilde kirli su akmayacak. Kasım ayından sonra yapacağımız arıtma tesisleriyle, terfi istasyonlarıyla, altyapı çalışmalarıyla tüm mahallelerin kirli suları tertemiz olacak.”

Başkan Kırgöz: “Dikili'yi kültürün, sanatın ve sporun kenti yapma hedefindeyiz”

Dikili 75. Yıl Parkı’nı dolduran binlerce vatandaşa seslenen Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz şu açıklamalarda bulundu “ Bu yıl 38.’sini düzenlediğimiz Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’mizin çok ayrı bir özelliği var. İkinci yüzyılın yeni Genel Başkanı, Manisa’nın, Dikili’nin, Türkiye’nin evladı Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel kentimizi onurlandırdı. Dikili Festivali sadece birkaç etkinliğin yapıldığı, birkaç konserin yapıldığı etkinlikler değildir. Türkiye’nin siyasi, düşünce hayatına mal olmuş etkinliklerdir. Kültür, sanat etkinlikleri toplum refahına huzuruna dönük etkinliklerdir. Bu etkinlikler yurttaşlarımızın daha da kaynaşmasını sağlamakta, birlikteliği pekiştirmektedir. Dikili’yi kültürün, sanatın ve sporun kenti yapma hedefindeyiz. Daha modern, daha gelişmiş bir Dikili için gece gündüz çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.” Açılış konuşmaları sonrasında sahne alan Melek Mosso hayranlarıyla buluştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894