• BIST 10026.58
  • Altın 2888.702
  • Dolar 34.1149
  • Euro 38.0497
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

Ege'de Öğretmenler Gününe Özel Konferans

Ege'de Öğretmenler Gününe Özel Konferans
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yoğun bir katılım ile kutlanan Öğretmenler Günü etkinliği kapsamında Özlem Ölmez Ceylan “Bilgi Çağında Öğretmen Olmak” başlıklı konferans verdi. Etkinlikte EÜ Yaratıcı Drama ve Doğaçlama Tiyatro Topluluğu tarafından “

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yoğun bir katılım ile kutlanan Öğretmenler Günü etkinliği kapsamında Özlem Ölmez Ceylan “Bilgi Çağında Öğretmen Olmak” başlıklı konferans verdi. Etkinlikte EÜ Yaratıcı Drama ve Doğaçlama Tiyatro Topluluğu tarafından “Bir Öğretmenin Dönüşümü” adlı yaratıcı drama gösterisi gerçekleştirildi.

Konuşmasına öğretmenlik mesleğinin erdeminden bahsederek başlayan Ceylan, ‘‘Öğretmen bahçıvan gibidir, çocukları çiçek gibi yetiştirir. Öğretmen pusula gibidir, yol gösterir. Öğretmen mum gibidir, vefalıdır kendini eritir başkalarına ışık tutar. Öğretmen çoban yıldızı gibidir, yolunu kaybedene yolunu gösterir’’ diye konuştu.

Samsun’da bir köyde öğretmenlik yapan Dilek Livaneli’nin öğretmenlik anlayışı ile ilgili  örnek veren Ceylan, ‘‘Dilek öğretmen Samsun’da bir köyde öğrencilere ilk kez opera, buz pateni ve sinema deneyimi yaşattı. Daha sonra köydeki kadınlar için okuma yazma kursu açtı. Bununla da  yetinmeyen Dilek öğretmen devlet ve özel sektör desteğiyle ayakkabı atölyesi açtı. Önemli olanın Dilek hocanın dediği gibi ne işi yaparsan yap işini severek yapmalısın’’ dedi.

BİLGİ ÇAĞINDA ÖĞRETMENLER NE YAPMALI ?
Ceylan, ‘‘Bilgi çağında öğretmenlerin başarılı olabilmesi için, Dünya ve Türk klasikleriyle güncel kitapları okumalıdır. Gazeteleri ve süreli yayınları takip etmeli, teknolojik gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmalı ve kendini sürekli güncellemelidir. Eğitim evrensel bir iştir dolayısıyla öğretmelerimizin farklı diller öğrenmesi gerekir. Öğretmenlerin farklı hobileri olmalıdır böylece öğretmenler öğrencilere rol model olabilirler” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Özden Ölmez Ceylan’a, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin tarafından “Ege Orman Vakfı Sertifikası” verildi.

Ege Üniversitesi Yaratıcı Drama ve Doğaçlama Topluluğu tarafından sergilenen tiyatro oyunuyla program son buldu. / EGE BASIN GRUBU // İsa Karaca-Ufuk Türk

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894