ENERJİ SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI EBİLTEM’DE YAPILDI
Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi-Teknoloji Transfer Ofisi(EBİLTEM-TTO)’nde “Enerji Sektörü Çalıştayı” paneli düzenlendi. Panele; Ege Üniversitesi Araştırma Politikası ve Stratejisi Projesi Yöneticisi Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, Ege Üniversitesi Araştırma Politikası ve Stratejisi Enerji Alanı Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Hayati Olgun ve Ege Üniversitesi Enerji Sektörü Çalıştayı Oturum Yöneticisi Müfit Akyos katıldı.
Ege Üniversitesi olarak 2012 yılında başlatılan Ege Üniversitesi Araştırma Politikası ve Stratejisi belirleme çalışmaları; kurumsal bir makro yönlendirme ile Ege Üniversitesi’nin ulusal düzlemde lider olduğu saptanan alanlarda araştırmaların yönünü, gelişimini, kaynaklarını tanımlamak, disiplinler arası ekip çalışmalarını teşvik etmek ve kurumsal liderliğini daha da genişleterek ileriye götürmek amacıyla düzenleniyor.
Prof. Dr Sukan, “Fakülteler bazında raporlar ve TÜBİTAK 1000 destek programı hazırladık. Hazırladığımız projeyi Mayıs 2015’de sunmamıza rağmen onayı 1 Temmuz 2016’da aldık ve proje bu tarihte başladı” dedi.
"ASIL ZAYIFLIK İLETİŞİM BOZUKLUĞU ”
Projenin güçlü ve zayıf yönlerini, iç ve dış çevreden kaynaklanan fırsat ve tehditlerini açıklayan Prof. Dr. Hayati Olgun, “ Zayıf alanlardan bazı bölümlerin fizik ve teknik açıdan alt yapısı eskimiş ve araştırma çıktılarının tanıtılmasında bazı sorunlar yaşanıyor ama bence asıl zayıflık üniversite içindeki diğer alanlarla kurulan iletişimin zayıf olmasından kaynaklanıyor. Zayıflık dışında bazı faydalarda var ve bu faydalar ilerlemek için bence çok önemli, şu an bulunduğumuz bölge içerisinde yenilenebilir enerji kaynaklarına yakınız ve bu kaynaklara kolay erişebiliyoruz” diye konuştu.
Müfit Akyos, enerji sektörünün Türkiye’nin en çok sorumluluk taşıyan sektörü olduğunu belirterek, “Üniversite bir anlamda öz eleştiriyi çok iyi yaparak geleceğe yönelik çok iyi bir adım attı” dedi. Mert Kafkas/Melih Okumuş İZMİR(Ege Ajans)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.