• BIST 10096.51
  • Altın 2883.89
  • Dolar 34.1471
  • Euro 38.0345
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 21 °C

Intertech, İzmir Bilimpark’ta

Intertech, İzmir Bilimpark’ta
Finans sektörünün ihtiyaç duyduğu teknolojileri üreten Intertech, İstanbul Merkez Teknopark, ODTÜ Teknopark, Esentepe Şubesi, Esentepe Yerinde AR-GE Şubesi ve Viyana Şubesi’nin ardından altıncı şubesiyle İzmir Bilimpark’ta yer alacak. İzmir Bilimpark Yöne

Finans sektörünün ihtiyaç duyduğu teknolojileri üreten Intertech, İstanbul Merkez Teknopark, ODTÜ Teknopark, Esentepe Şubesi, Esentepe Yerinde AR-GE Şubesi ve Viyana Şubesi’nin ardından altıncı şubesiyle İzmir Bilimpark’ta yer alacak. İzmir Bilimpark Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “İntertech gibi sektörünün devlerinden birisinin İzmir Bilimpar’ta yer almasından mutluyuz” dedi.

Intertech Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Cöngevel Sonbudak, Intertech Bölüm Müdürü Hurşit Özyıldız ve Intertech Mali Müşaviri Aykan Peker ile birlikte, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Bilimpark Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti. Intertech Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Cöngevel Sonbudak, Intertech olarak 10 ülkede 40’ın üzerinde banka ve finans kuruluşu ile çalışarak, finans sektörünün ihtiyaç duyduğu teknoloji hizmetlerini yenilikçi bakış açılarıyla sunduklarını kaydetti.

Pek çok bankanın bünyesindeki iştiraklerle sadece kendilerine yönelik çözümler sunduğunu, Intertech’in ise 950’nin üzerinde çalışanıyla yerli-yabancı pek çok banka ve finans kuruluşuna hizmet verdiğini belirten Sonbudak, “Türkiye’de İstanbul Teknokent ve Ankara’daki ODTÜ Teknokent’in ardından üçüncü teknokent şubemiz de İzmir Bilimpark’ta yer alacak. Burada 15 kişilik bir ekiple çalışmaya başladık ve özellikle dijital kuşak projeleri için çalışacağız. İzmir Bilimpark’taki şubemizi açma çalışmalarımızın başından itibaren Bilimpark yönetimi ve ekibinden çok büyük destek aldık. Bunun için teşekkür ederiz. Önümüzdeki dönemde buradaki çalışmalarımızı arttırırken, İzmir Ekonomi Üniversitesi ile de işbirliğimize devam etmek istiyoruz.” diye ekledi.

INTERTECH’İN İZMİR BİLİMPARK’A GELMESİNDEN ÇOK MUTLUYUZ

İTO ve İzmir Bilimpark Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise Intertech gibi alanında uluslarasası başarılar elde eden dev bir firmanın İzmir Bilimpark’ta şube açmasından son derece mutlu olduklarını belirterek, “Intertech bize güç katacaktır” diye kaydetti. İEÜ bünyesinde Türkiye’de ilk yazılım mühendisliği bölümünü 2001 yılında kurduklarını belirten Demirtaş, yazılım ve teknoloji alanındaki çalışmalarını İzmir Bilimpark ile daha da ileri bir aşamaya taşıdıklarını belirtti. Intertech’in diğer üniversitelerle yaptığı işbirliğini İzmir Ekonomi Üniversitesi ile yapabilmesi için her türlü desteği vereceklerini ifade eden Demirtaş, “İzmir Bilimpark’ta istediğiniz kadar yer verebiliriz. Hocalarımız, üniversitemiz, Odamız ile her türlü işbirliğine hazırız. Yenilikçi bir üniversiteyiz. İzmir’i bir teknoloji kenti yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894