Türkiye’nin ikinci ihracatçı kenti Bursa, 22 ülkeden 200’e yakın işadamını ağırladı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde hayata geçirilen ‘Tekstil UR-GE Projesi’ kapsamında kente gelen yabancı işadamları, Bursalı firmalarla yeni işbirlikleri kurmanın yollarını aradı.
Türkiye’deki oda ve borsalar arasında en çok Uluslararası Rekabeti Geliştirme (UR-GE) projesi yürüten BTSO, tekstilin başkenti Bursa’da sektör oyuncularının rekabetini güçlendirmek için yeni bir organizasyona daha imza attı. BTSO, Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle ‘Bursa Tekstil Sektörünün Uluslararası Rekabet Gücünün Geliştirilmesi’ Projesi kapsamında kente gelen 22 ülkeden 200’e yakın işadamını ağırlıyor.
İŞBİRLİĞİ İÇİN GELDİLER
Grand Swiss - Çelik Palas Otel’de düzenlenen organizasyonda stant açan 50’yi aşkın Bursalı firma, yeni koleksiyon ürünlerini tanıtma imkanını yakaladı. UR-GE projesi kapsamında yapılan organizasyona; Rusya, Fas, Suudi Arabistan, İran ve Güney Afrika gibi ülkeler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik, 30 Eylül 2016 tarihine kadar devam edecek.
“ÜLKEMİZ GÜVENLİ BİR LİMAN”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından devletin ekonomik alanda attığı adımların ve hayata geçirdiği reform paketlerinin piyasaları olumlu yönde etkilediğini söyledi. Türkiye’nin yurt dışındaki yatırımcılar için her zaman güvenli bir liman olduğunu söyleyen Başkan Burkay, UR-GE Projesi kapsamında Türkiye’nin üretim üssü Bursa’da sektörlerin ihracatını ve rekabetini güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
“7 BİNE YAKIN ALICIYI AĞIRLADIK”
Alım heyeti organizasyonlarının gerek sektörlere gerek turizme gerek de kent ekonomisine büyük katkılar sunduğunu ifade eden Başkan Burkay, “Firmalarımız UR-GE destekleri kapsamında ürün gamındaki son koleksiyonları yabancı alıcılara sunma imkanı yakalıyor. Bursa iş dünyası olarak alım heyeti organizasyonlarına büyük önem veriyoruz. Yabancı yatırımcıları Bursalı firmalarla buluşturmak için hayata geçirilen Ticari Safari Projemiz kapsamında bugüne kadar 7 bine yakın alıcıyı Bursa’ya getirdik. Bu etkinliğimizde de özellikle Rusya’dan ve İran’dan önemli alım heyetlerini konuk ediyoruz. Rekabetin hızla arttığı dünyada üyelerimizi avantajlı bir konuma taşımayı amaçlıyoruz. Bursa’mızın rekabet gücündeki artış, ülke olarak belirlediğimiz hedeflerin gerçekleştirilmesinde de büyük önem arz ediyor” diye konuştu.
“BU KADAR İŞADAMINI BURSA’YA GETİRMEK KOLAY DEĞİL”
BTSO 25. Meslek Komitesi Başkanı Beyhan Cambaz, BTSO öncülüğünde Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen alım heyetleri organizasyonun sektöre ivme kazandırdığını belirterek, “Önemli firmalarla işbirliği imkanlarını görüşme fırsatı yakaladık. Bu kadar ülkeden alıcıyla birebir görüşmek ve işbirliği kurmak kolay değil. Bu güzel organizasyondan dolayı BTSO’ya teşekkür ederim” diye konuştu.
“BTSO İLE İLKLERİ YAŞIYORUZ”
İşadamı Orhan Aygün, alım heyetleri organizasyonunda ilk gün 40’a yakın yabancı firma ile birebir görüştüğünü belirterek, “BTSO sayesinde ilkleri yaşamaya devam ediyoruz. BTSO Başkanımız İbrahim Burkay’ın dünyadaki girişimciliği Bursa’da bir kez daha karşımıza çıktı. Çok önemli bir organizasyona imza atıldı. Hiç beklemediğimiz insanlarla karşılaştık. 22 ülkeden alım heyetlerine ulaşmak, her biri için ayrı ayrı vize almak kolay iş değil. BTSO da alım heyetlerini ayağımıza kadar getirdi” şeklinde konuştu.
“TÜRK ÜRÜNLERİNDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Rusya’dan TDL tekstil firmasından Bursa’ya gelen Natalya Anisimova, Bursa’nın ve Türkiye’nin tekstil sektöründeki kalitesinin standartların üzerinde olduğunu belirterek, “Türkiye ile yaklaşık 5 yıldır ticaret yapıyoruz. Yeni işbirlikleri kurabilmek için burayı ziyaret ettik. Bize göre Türk ürünlerinin kalitesi her zaman çok yüksek. Türk ürünlerinin kalitesinden asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu. /EGE BASIN GRUBU
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.