• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

İzmir Ticaret Borsası’ndan “Plastiksiz Temmuz”a Destek

İzmir Ticaret Borsası’ndan “Plastiksiz Temmuz”a Destek
2011 yılında Avustralya'da başlayan ve kısa sürede küresel bir harekete dönüşen dünyanın en etkili çevre kampanyalarından biri olan “PlastiksizTemmuz”a İzmir Ticaret Borsası da hazırladığı kısa video ile destek verdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, konunun önemine dikkati çekerek şunları söyledi:
“Çevre kirliliğinin olumsuz etkilerini her geçen gün daha fazla konuştuğumuz ve bu konudaki endişelerimizin giderek arttığı bir dönem yaşıyoruz. Bu sorunu bizler yarattık, çözüm de bizlerin elinde. Gezegenimizin karşı karşıya olduğu en büyük çevresel tehditlerden olan plastik kirliliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ‘Plastiksiz Temmuz’ kampanyası çözüm yolundaki çabalardan sadece biri.İzmir Ticaret Borsası olarak bizler de‘Plastiksiz Temmuz’adestek vermek adına bir video (https://www.instagram.com/p/C86ViTOi59r/) hazırlayarak tüm sosyal medya hesaplarımızdan paylaştık.”
Dünyada her yıl milyonlarca ton plastik atığın okyanuslara, nehirlere ve doğaya karıştığını vurgulayan Işınsu Kestelli, “Dünya üzerinden yok olmayan tüm atıklar gibi plastik atıklar da doğal habitatları yok ediyor. Mikroplastikler gıda zincirimize kadar girerek sağlığımızı tehdit ediyor. Bu nedenlerle plastik kirliliğini durdurmak için acil ve etkin adımlar atmamız gerekiyor.Tek kullanımlık plastikleri azaltmak, geri dönüşüm konusunu çok daha aktif ve gerçekçi bir şekilde yapmak, eğitim süreçlerinin ilk safhasından başlayarak farkındalık yaratmak, gelecek nesillere bu farkındalığı bir hayat felsefesi olarak benimsetmek,“Plastiksiz Temmuz” hareketine katılmak, sürdürülebilir ürünleri kullanmayı tercih etmek yapabileceklerimizin bazıları. Bu temmuz hep birlikte plastik tüketimimizi azaltarak, temiz ve sağlıklı bir dünya için güzel bir adım atabiliriz. Gelin, geleceğimiz için hep birlikte harekete geçelim” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894