• BIST 9827.23
  • Altın 2954.659
  • Dolar 34.7445
  • Euro 36.5021
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Kültürümüzün Objeleri Resim Sergisi

Kültürümüzün Objeleri Resim Sergisi
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'da İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’de memur olarak çalışan

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'da İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’de memur olarak çalışan Karşıyakalı Ressam Ömer Adil Çakıcı ‘Kültürümüzün Objeleri’ adını verdiği 4’ncü kişisel sergisini Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde 11 Mart Pazartesi günü, saat:17:00’de açıyor.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarorg

Serginin isminden de anlaşılacağı gibi otantik bir resim sergisi olacak, günümüzde görme fırsatımızın nadir olduğu objelerin resmini yapan ressam Çakıcı, eski eserlere merakı olanları unutmamış, kaçırılmaması gereken bir resim sergisi. 

RESSAM ÇAKICI SERGİSİNİN ADININ NEDEN ‘KÜLTÜRÜMÜZÜN OBJELERİ’ KOYDUĞUNU ŞU ŞEKİLDE AÇIKLIYOR;  

‘Kültür bir toplumun düşünüş ve duyuş birliğini oluşturan, Tarihsel ve toplumsal gelişme sürecinde oluşturulan her türlü değerlerle bunları sonraki kuşaklara iletmek için kullanılan insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların tümüdür.

İşte bu tanımlar doğrultusunda bizim kültürümüzün de ürünleri olan objeler oluşmuştur. Tarih ve zaman içerisinde genelde hangi coğrafi bölgede yaşanıyorsa ve o bölgenin doğasında bulunan materyallerden oluşan objeler insanın yaşamını kolaylaştırmakla birlikte şekli, çalışma biçimi, sunumu ve üzerlerindeki desenleri o toplumun kültürünü de yansıtan ve kanıtlayan delilleridir. Objelerin kimi işlevsel kimi sanatsal olmuştur.

RESSAM ÇAKICI SÖZLERİNİ ŞÖYLE SÜRDÜRDÜ;

Toplumumuzun yaşayış tarzı ve coğrafyası Etnografik ve mimari özelliklerine etki etmiştir. Üzerinde yaşadığımız değişik coğrafyalardan oluşan topraklarda ikamet eden toplumumuzun oluşturduğu kültür ürünlerinden birçoğu biliniyor olmasına rağmen günümüz toplumunda işlevselliğini kaybettiği için unutulmaya yüz tutmuştur.

Ahşap, Metal, İplik ve Topraktan yapılan ve imal edilen objelerin üzerine işlenen desenlerin sıcaklığının çoğu günümüzde yerini başka toplumların oluşturduğu bizim toplumumuzun kültürü ile tezat saygı uyandırmayan soğuk objeleri ile yer değiştirmektedir. İşte buda kültür yozlaşmasının örneklerindendir.

Dünya globalleşse bile özlerini ve kültürlerini unutmayan ve unutturmayan toplumları örnek alarak; dünyada kültür yönünden en zengin olan toplumumuzun da özünü gelecek kuşaklara aktararak ve kültürümüzün sıcaklığının unutulmamasını sağlamak amacı ile Kültürümüzün Objelerinin bir kısmını resim ederek hatırlatmak için 4.cü kişisel sergimin konusunda bunu işlemeye çalıştım. Herkese gönülden sevgi ve saygılarımı ileterek sergime bekliyorum.’ dedi. /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894