• BIST 10029.73
  • Altın 2915.875
  • Dolar 34.098
  • Euro 38.1399
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 15 °C

Meyveli Probiyotikler Süt Sektörünün Önünü Açacak

Meyveli Probiyotikler Süt Sektörünün Önünü Açacak
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi’nde yayınlanan “Fermante Süt İçeceğinde Probiyotik Bakterilerin Gelişimi Üzerine Meyve İlavesinin Etkisi” başlıklı makalede; karadut, siyah üzüm ve kızılcık meyvelerinin suyu ile hazırlanan meyve ilaveli fermante

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi’nde yayınlanan “Fermante Süt İçeceğinde Probiyotik Bakterilerin Gelişimi Üzerine Meyve İlavesinin Etkisi” başlıklı makalede;  karadut, siyah üzüm ve kızılcık meyvelerinin suyu ile hazırlanan meyve ilaveli fermante süt içeceklerinin probiyotik bakterilerin metabolizmaya alınması için alternatif ürün olabileceğine yer verildi. 

Probiyotik bakterilerin kansere ve mikroplara karşı iyileştirici etkisinin olması, gıda endüstrisinde probiyotiklerle ilgili çalışmaları gün geçtikçe artırıyor. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Tülay Özcan,  Abdullah Barat “Fermante Süt İçeceğinde Probiyotik Bakterilerin Gelişimi Üzerine Meyve İlavesinin Etkisi” başlıklı makalelerinde bu konu üzerindeki araştırma sonuçlarına yer verdi. 

Makalede, fonksiyonel ürünlerin besleyici ve fizyolojik değerlerinin yüksek gıdalar olarak son yıllardaki çalışmaların odak noktası olduğuna dikkat çekilirken, probiyotiklerin bağırsak sağlığı, kanser, laktoz intoleransı ve yüksek kolesterol üzerinde yararlı etkiler yaratan canlı gıda kaynakları olduğu tespiti yapıldı. 
Probiyotik bakterilerin süt ürünleri içerisinde canlı hücre sayısını büyük oranda koruduğu saptanarak, süt sanayi sektörü için ilerlemenin tek yolu olan fonksiyonel ürünlerin geliştirilmesinde büyük önem taşıyacağı öngörüldü. Araştırma sonucunda karadut, siyah üzüm ve kızılcık meyvelerinin suyu ile hazırlanan meyve ilaveli fermante süt içeceklerinin probiyotik bakterilerin metabolizmaya alınması için alternatif ürün olabileceği belirlendi. (NO-KG/OK) / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894