23 Kasım 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara10°C

BURSA BİLİM ŞENLİĞİ`NİN YOL HARİTASI BELİRLENDİ

2017 Bursa Bilim Şenliği 4 - 7 Mayıs 2017 tarihlerinde enerji verimliliği ana temasıyla TÜYAP fuar alanında yapılacak.

Bursa Bilim Şenliği`nin Yol Haritası Belirlendi

14 Ekim 2016 Cuma 13:08

2017 Bursa Bilim Şenliği 4 - 7 Mayıs 2017 tarihlerinde enerji verimliliği ana temasıyla TÜYAP fuar alanında yapılacak.

Büyükşehir Belediyesinin prestij projelerinden Bursa Bilim Teknoloji Merkezi’nin ev sahipliğinde, 2017 yılında 6.sı gerçekleştirecek olan Bursa Bilim Şenliği’nin yol haritası belirlendi. 2017 Bursa Bilim Şenliği’nin danışma kurulu toplantısı Bursa Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Bilim Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan başkanlığında gerçekleştirildi. Dünyanın en geniş kapsamlı ve en zengin içeriğine sahip “Bilim Şenliği” nin yer, tarih ve konseptinin belirlendiği toplantıya Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Nacır, Uludağ Üniversitesi Proje Yönetim Merkezi Koordinatörü Doç.Dr. Şehnaz Baltacı Göktalay, Uludağ Üniversitesi Proje Yönetim Merkezi Koordinatör Yardımcısı Doç.Dr. Rüyam Küçüksüleymanoğlu, Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Ataman, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Oğuz Yapar, BEBKA Planlama Birimi Başkanı Jülide Alan, CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Erman Aytaç, BURULAŞ Genel Müdür Yardımcısı Nur Köse, BURULAŞ Pazarlama ve Yolcu İlişkileri Müdürü Emre Ergün, Pırlant Saat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Akpınar, EMKO Elektrik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Duygu Ispalar Güneri, Eker Süt A.Ş. Marka Müdürü Özge Kurt, Bursa Teleferik A.Ş. Pazarlarma Direktörü Oğuz Atasoy, Bursa Teleferik A.Ş. Pazarlarma ve Organizasyon Koordsinatörü Ezgi Ak, Sevgi Uyumaztürk Etkinlik Yönetimi Kurucu Başkanı Sevgi Uyumaztürk, Borusan Holding Ortak Hizmetler Koordinatörü Serdar Özkaleli, Borçelik Yönetim Sistemleri Birim Yöneticisi Emre Bülbül’ün yanısıra Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Ömer Furkan Banaz, Bursa Bilim Teknoloji Merkezi Müdürü Murat Bakan katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Bursa Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Bilim Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, önümüzdeki yıl 6.sı gerçekleştirilecek olan Bursa Bilim Şenliği’nin bilime gönül verenler tarafından merakla beklenen dünya çapında bir etkinlik olduğunu söyledi. Bilim Teknoloji Merkezi olarak dünyadaki bilimsel faaliyet gösteren tüm örgütlere üye olduklarının ifade eden Bakan, Türkiye’de de bu alanda öncü olmanın kendi sorumluluklarını artırdığını kaydetti.

Bilimsel farkındalık oluşturmalıyız
Türkiye’deki eğitim sisteminde, çoktan seçmeli şıklar arasında çocuğun doğruyu bulması istendiğini bununda yanlış bir model olduğunu dile getiren Yetenekli çocukların atölyelerde eğitime alınması ve üretime yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bakan, “Bizim insanımız test etmeyi, kurcalamayı, yapıp bozmayı sever, eğitimde bu model üzerinden usta çırak ilişkisine yoğunlaşırsak başarı kendiliğinden gelecektir” dedi. Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde uygulanan sistemin aslında dünya genelinde kabul görmüş atölye çalışmalarına dayalı bir sistem olduğuna vurgu yapan Bakan, Uzay ve Havacılık sektöründe söz sahibi olmak isteyen toplumların çocuğa yatırım yapmaya mecbur olduğuna dikkat çekti. Bakan, “Uzun ve zorlu, sabırlı bir iş. Bu sırf hamaset ile de götürülecek bir şey değil. Aslında bilim denen şeyin oldukça eğlenceli ve zevkli olduğunu çocuğa anlatabilmeliyiz, merak duygularını geliştirmeliyiz bundan sonraki süreci iyi planlayarak velileri, ebeveynleri de bu yönde bilinçlendirmeliyiz” diye konuştu. Çocukları bilim konusunda cesaretlendirip teşvik ederken, toplumun genelinde de bir bilimsel farkındalık oluşturmanın da gerekliliğine vurgu yapan Bakan, Bursa Bilim Şenliği’nin de bu anlamda oldukça önemli olduğunu söyledi.

Yarışma başvuruları 1 Kasım’da başlıyor 
Toplantının başında yapılan sunumda 2016 yılında 230 bin ziyaretçi ile kendi alanında kırılması güç bir rekora imza atan THY Bursa Bilim Şenliğine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. 2016 yılında THY ana sponsorluğunda yapılan Bursa Bilim Şenliği rakamlarla anlatılırken, katılımcıları 2017 Bursa Bilim Şenliğine ilişkin alınan tavsiye kararları hakkında bilgilendirdi. Toplantıda Bilim Şenliği’nin gelecek yıl 4 Mayıs 2017 ile 7 Mayıs 2017 tarihleri arasında TÜYAP Fuar alanında yapılmasına ilişkin tavsiye kararı alınırken, 2017 Bursa Bilim Şenliği’nin ana teması “Enerji Verimliliği” olarak belirlendi. 2017 Bursa Bilim Şenliği kapsamında proje yarışması, başvuru, jüri ve rezervasyon sistemi ile Atölyeler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. 2017 Bursa Bilim Şenliği kapsamında Enerji Verimliliği teması ile düzenlenecek olan proje yarışmasının kategorileri ise 10-13 çocuk mucit, 13-17 yaş genç mucit, 18 yaş ve üstü usta mucitler olarak belirlendi. 5-9 yaş minik bilim meraklıları içinse etkinlik alanında özel bir atölye alanı oluşturulması kararlaştırıldı. Bursa Bilim şenliği Proje yarışmasının başvuru tarihi 1 Kasım 2016- Nisan 2017 olarak belirlenirken toplamda 102 bin lira ödül dağıtılacağı açıklandı. Bursa Bilim Şenliği 2017 Danışma Kurulu toplantısının ardından katılımcılar günün anısına Bilim Teknoloji Merkezi girişindeki dev ekran önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.