24 Eylül 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara21°C

EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ BÖBREK NAKLİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde EÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ve Doç. Dr. Mümtaz Yılmaz tarafından Nazire Doğan’a (29) böbrek nakli gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Rektörü Böbrek Nakli Gerçekleştirdi

28 Aralık 2016 Çarşamba 14:52

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde EÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ve Doç. Dr. Mümtaz Yılmaz tarafından Nazire Doğan’a (29) böbrek nakli gerçekleştirildi.

ANNESİNİN BÖBREĞİYLE HAYATA TUTUNDU
Manisa Devlet Hastanesi’nden Ege Üniversitesi’ne sevk edilen Nazire Doğan’a annesin böbreği verildi. Salih Doğan (36) “Eşim bir süre rahatsızlık yaşadı. Doktora gittik ve böbrek yetmezliği olduğunu öğrendik. Daha sonra iki yıl boyunca diyalizde kaldı. Bu süre içinde maddi olarak çok zorlandık. Ameliyat masraflarımız devlet tarafından karşılandı. Ancak bu tarz hastalara devletin daha çok önem vermesi gerekiyor”diye ifade etti. Şuan da durumu iyi olan Doğan, annesinin böbreğiyle yeniden sağlığına kavuştu.

“ MADDİ VE MANEVİ OLARAK ÇOK ETKİLENDİK”
Eski eşi vefat ettiği için Nazire Doğan ile evlenen Salih Doğan’ın ve eşinin eski evliliklerinden birer çocukları var. Fabrikada asgari ücretle çalıştığını belirten Doğan: “Sürekli eşimin yanında olduğum için fabrikaya gidemez oldum. Doktor sağolsun bana rapor yazdı. Ben ve eşim hastanede olduğumuz için çocuğumuzun bakımıyla annem ilgilenmek zorunda kaldı. Karımın eski eşinden olan çocuğu ise babasının yanında kalıyor. Bu hastalık beni ve ailemi maddi ve manevi yönden derinden etkiledi”dedi.

“ORGAN NAKLİ FİKRİ İNSANLARA AŞILANMALI” 
Ameliyatın iyi geçtiğini belirten Doç. Dr Mümtaz Yılmaz: “Normalde ameliyattan önce hastalara ilaç vermiyoruz yalnız Nazire Doğan’ın bağışıklık sistemi zayıf olduğu için bir hafta öncesinden ilaç vermeye başladık. Ameliyat ortalama dört saat sürdü. Bu tür hastalar on gün içinde taburcu edilebilir. Ancak Doğan’ın durumunu süreç gösterecek” diye ifade etti. Organ nakli konusunda da insanların bilinçlendirilmesi ve bu fikrin topluma aşılanması   gerektiğini belirterek sözlerini bitirdi. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.