24 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara14°C

EGE’DE PROF. DR. AYHAN ÇIKIN İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Ege Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM) ve Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü kurucularından emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Çıkın’ın geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.

Ege’de Prof. Dr. Ayhan Çıkın İçin Cenaze Töreni  Düzenlendi

01 Mart 2017 Çarşamba 16:17

Ege Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM) ve Ziraat Fakültesi  Tarım Ekonomisi Bölümü kurucularından emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Çıkın’ın geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. 

Kooperatifçilik alanında yaptığı çalışmalarla bilinen ve dünyanın en uzun ‘takma kalple’ yaşayan adamı olarak ünlenen Prof. Dr. Çıkın için Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi  Fevzi Önder Salonu'nda saygı töreni düzenlendi. Türk kooperatifçiliği ve tarım ekonomisinin önemli ismi Ayhan Çıkın,17 yıldır nakil kalp ile yaşıyordu.

Cenaze Törenine, Çıkın’ın yakınları başta olmak üzere Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Bolca, Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ferdan Çiftçi, EÜ Ziraat Fakültesi akademik personeli, öğrencileri ve arkadaşları katıldı.

Çok üzgün olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Mustafa Bolca, “Biz akademisyenler olarak aile gibiyiz, hocamızın hakkını ödememiz mümkün değil. Fakültemiz önemli bir değerini yitirmiş bulunmaktadır” dedi.

Yazdığı kitapları ve Türkiye tarımına olan katkılarıyla tanınan Çıkın hakkında Ferdan Çiftçi, “Kooperatifçiliğin manifestosunu yazmış. Son ana kadar üretmeye devam etmiş, hem çevresine hem de ülkemize hizmet etmiş değerli bir ismi kaybettik. Başımız sağ olsun” dedi.

PROF. DR. AYHAN ÇIKIN KİMDİR?
Muğla’nın Yatağan ilçesi Cazkırlar Köyü’nde 1 Ocak 1946’da doğan Prof. Dr. Ayhan Çıkın, ilk ve ortaokulu Yatağan’da, liseyi Aydın’da tamamladı. Lisans, lisansüstü eğitimlerini Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. 1974 yılında bilim doktoru, 1980’de doçent, 1988 yılında profesör oldu. 1978–1979 yıllarında Fransa’da mesleği ile ilgili çalışmalar yaptı. 1984–1985 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. Ege Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM), Tarım Ekonomisi Bölümü ve CBÜ Alaşehir MYO Kooperatifçilik Bölümlerinin kurulmasında aktif görev aldı. Bölüm başkan yardımcılığı, anabilim dalı ve bilim dalı başkanlıklarında bulundu. 1999 yılında sağlık sorunu nedeniyle üniversiteden ayrıldı. 2007 yılında Muğla Üniversitesi’nde görev aldı. Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı, Muğla Üniversitesi senato ve yönetim kurulu ile ÜAK Güzel Sanatlar Eğitim Komisyonu üyelikleri görevlerinde bulundu. Ocak 2013’de Muğla Üniversitesi’nden emekli oldu. 6 Mayıs 2015’de “Tarımsal Kooperatifçilik Manifestosu”nu yayınladı. Mesleki alanda 18’i kitap, geri kalanı makale olmak üzere 150’den fazla yayını, bir o kadar da ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara bildirili olarak katılmışlığı var. // EGE BASIN GRUBU // Ece Şentürk / Burak Yıldız 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.