24 Eylül 2024
  • İstanbul24°C
  • Ankara23°C

ESEN: TRUMP TÜRKİYE’YE Mİ DUVAR ÖRDÜ

Ege Üniversitesi İşletme Kulübü’nün ikincisini düzenlediği “Egonomi Zirvesi’’ etkinliği Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Esen: Trump Türkiye’ye mi Duvar Ördü

07 Aralık 2016 Çarşamba 12:39

Ege Üniversitesi İşletme Kulübü’nün ikincisini düzenlediği “Egonomi Zirvesi’’  etkinliği Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar  MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. “Trump Sonrası Dünya Ekonomisi ve Siyaseti, İç Piyasalar ve 2017 Yılına Bakış’’ konulu etkinliğe konuşmacı olarak Prof. Dr. Burak Arzova, Barış Esen, Murat Sağman , Mert Yılmaz, Serdar Pazı, Cüneyt Paksoy, Prof. Dr. Türker Sunmuş ve Prof. Dr. Aykut Lenger katıldı.

Etkinliğin ilk oturumu “Trump Sonrası Dünya Ekonomisi ve Siyaseti’’ konusu üzerine oldu. Panelin moderatörlüğünü  Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türker Susmuş yaptı.

“TRUMP RAKİPLERİNİ EZE EZE GELDİ…!”
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Arzova, “Clinton ABD’de sevilmeyen birisiydi. Trump’a da kimse şans tanımıyordu. Rakiplerine göre çok agresif söylemleri vardı. Fakat insanlara duygusal olarak yakınlaştı ve buradan kazandı. Trump’ın söylemleri Clinton’dan çok daha dikkat çekti. Ciddi rakipleri vardı ancak Trump rakiplerini eze eze geldi’’ dedi. 

Trump’ın kendisini finanse ettiği için ne yapacağının belli olmadığının altını çizen Prof. Dr. Arzova,  Ayrıca ABD’de ekonominin kötü gitmediğinden ve Trump’tan sonra ekonomide ilerlemenin beklendiğinden bahsetti.
 
“TRUMP TÜRKİYE’YE Mİ DUVAR ÖRDÜ?”
Medyada ekonomi programı sunuculuğu yapan  Barış Esen, “Dünya küreselleşme sürecinde  ve global köy kavramı içerisindeyiz. ABD’de bir şey söylendiğinde burada da duyuluyor ve oradaki haberleri hemen alıyoruz. Geldiğimiz noktada dünya içine kapanma durumunda. Avrupa da yaşanan Suriyeli göçmen krizinde  içe kapanma durumu ABD’de de ortaya çıktı’’ diye konuştu. Trump’ın Meksika sınırına duvar öreceğinden ve bunun maliyetini Meksikalılardan karşılayacağından bahseden  Esen, “Şu an dünyada değer kaybeden iki para birimi var; Meksika ve Türk parası. Dolayısıyla Türk parasının değer kaybetmesini, Trump’ın Türkiye’ye de mi duvar ördüğü sorusunu akıllara getiriyor” dedi.

Etkinlik “İç Piyasalar ve 2017 Yılına Bakış’’ konulu ikinci oturumla devam etti. Oturuma konuşmacı olarak Murat Sağlam, Serdar Pazı, Cüneyt Paksoy ve Prof. Dr. Aykut Lenger  katıldı. Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Sağman ,Türkiye’de 2007 ile 2008 yılları arasında iç piyasanın çok iyi durumda olduğunu fakat 2013 yılından sonra Türk parasının ciddi anlamda değer kaybettiğini söyledi. Ayrıca Türkiye’nin dış politikada hem Şangay’da hem de NATO’da bulunmasının mümkün olmadığını, yaşanan her sıkıntıda Şangay’a sığınılmasının yanlış olduğundan bahsetti. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.