18 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara10°C

HİLAL SADIKOĞLU AKAR:"KADIN CİNAYETLERİ SİYASET ÜSTÜ ELE ALINMALI"

MHP Aliağa Meclis Üyesi Hilal Sadıkoğlu Akar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada kadın cinayetleri, İstanbul Sözleşmesi ve kadın sığınma evleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hilal Sadıkoğlu Akar:"Kadın Cinayetleri Siyaset Üstü Ele Alınmalı"

17 Ekim 2024 Perşembe 15:06

MHP Aliağa Meclis Üyesi Hilal Sadıkoğlu Akar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada kadın cinayetleri, İstanbul Sözleşmesi ve kadın sığınma evleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 
Kadınların siyasi ayrımlar yapılmadan bir araya gelmesi gerektiğine dikkat çeken Akar, kadın sığınma evlerinin daha güvenli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. 

“Kadın Cinayetlerini Siyaset Üstü Ele Almalıyız"

Sadıkoğlu Akar, kadın hakları ve kadın cinayetleri konusunda yaptığı konuşmasında, "Kadın cinayetlerini siyaset üstü ele almalı ve çözüm aramalıyız. Bu bir sosyolojik ve psikolojik problemdir. Hukukçular ya da siyasetçiler olarak çözüm üretemeyiz, bu konuda psikiyatristler, sosyologlar ve toplum bilimciler devreye girmelidir," dedi. 
Bu konuda psikologlar, sosyologlar ve toplum bilimcilerin çalışmalarının önemine dikkat çekti. Akar, kadın sığınma evlerinin sadece barınma sağlamakla kalmayıp, kadınların psikolojik ve sosyal olarak desteklenmesi gerektiğini belirtti.

"Kadın Sığınma Evleri Yerleri Belirli Olmamalı"

Sadıkoğlu Akar , kadın sığınma evlerinin yerlerinin belirli olmasının, şiddet mağduru kadınların güvenliğini tehlikeye attığını savundu. Kadın sığınma evlerinin yerlerinin sık sık değiştirilmesi gerektiğini belirten Akar, bu sayede kadınların daha güvenli bir ortamda kalabileceğini ifade etti.
Akar, kadın sığınma evlerinin adreslerinin kolayca bilinmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Kadın sığınma evleri yapmayın, tahsis edin ve gerektiğinde yerlerini değiştirebilir hale getirin. Kadınların adreslerinin bilinir olması, onları korumasız bırakıyor. Aliağa'da bir dönem 'Kadın Sığınma Sokağı' olarak bilinen bir sokak vardı. Kadınların sığındığı yerler bu kadar açık olmamalı," ifadelerini kullandı.

“İstanbul Sözleşmesi Tartışması"

15 yıldır avukatlık yapan Sadıkoğlu, İstanbul Sözleşmesi'nin ele alındığında, bu tür sözleşme uluslararasılerin sadece sloganlarla yaşatılmadığını, toplumun temelleri üzerinden tartışılması gerektiğini belirtti. “İstanbul Sözleşmesi yaşatır dedik, ama bu sadece bir slogan. Uluslararası sözleşmeler, iç hukuk düzenlemeleri için yapılır. Kadın cinayetleri üzerinden partiler ya da siyasi görüşler konuşmak yerine, bu sorunu sonlandırmalıyız” dedi.

"Toplumsal Değerlere Dönüş Yapılmalı"
Akar kar, konuşmasında toplumun geleneksel değerlerine ve aile yapısına vurgu yaptı. Toplumdaki yozlaşmanın kadın cinayetlerinde önemli bir rol oynadığını savunan Akar, bu konuda toplumun tüm kesimlerinin duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

“Kadın Hakları İçin Siyaset Üstü Bir Komisyon Kurulmalı"

Meclisteki kadın üyelere seslenen Sadıkoğlu Akar, İzmir özelinde kadın cinayetlerini incelemek için mecliste ayrı bir komisyon kurulması önerisinde bulundu. Mecliste kadınların yaşadığı sorunlar detaylı bir şekilde incelenerek çözüm önerileri geliştirilebileceğini belirtti. 9 yıl boyunca İzmir Barosu'nda Kadın Hakları Temsilciliği yaptığını hatırlatan Akar, tüm meclis üyelerini bu çalışmaya katılmaya davet etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.