24 Eylül 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara20°C

İZMİRLİ GİRİŞİMCİLER DÜNYAYA AÇILACAK

İzmir Ticaret Odası, dünyanın en büyük organize melek yatırımcı ağı olan Keiretsu Forum işbirliği protokolü imzaladı.

İzmirli Girişimciler Dünyaya Açılacak

12 Kasım 2016 Cumartesi 10:03

İzmir Ticaret Odası, dünyanın en büyük organize melek yatırımcı ağı olan Keiretsu Forum işbirliği protokolü imzaladı. İzmirli girişimcileri, Keiretsu Forum bünyesindeki geniş bir yatırımcı grubuyla buluşturmak amacıyla gerçekleştirilen protokolü, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aydonat Atasever ve Keiretsu Forum Türkiye Kurucu Ortağı ve İTO Meclis Üyesi Bülent Akgerman ile İTO Genel Sekreteri Duygu Mutluel imzaladı.

FİNANSMAN GİRİŞİMCİLERİN BAŞLICA SORUNU

Günümüzde bilginin paradan daha değerli bir sermaye haline geldiğine dikkat çeken İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Doğru fikirler, doğru enstrümanlarla buluştuğunda devrimsel nitelikte gelişmeler meydana geliyor. Ama her zaman iyi fikir ve girişimcilik ruhu yetmiyor. Bilgi ne kadar değerli bir sermaye de olsa, bildiğimiz anlamda sermaye yani para olmadan olmuyor. Finansman girişimcilerin başlıca sorunu. Fikir ve paranın da yetmediği zamanlar oluyor. Girişimci doğru bir yol haritası istiyor. Bir rehber sahibi olmak istiyorlar. İşte bu noktada melek yatırımcılar gerekli koruyucu” dedi.  

İzmir Ticaret Odası İş Melekleri ve Mentor Ağı’nda, karşılıklı kazanım olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Girişimi de yatırımcı da kazanıyor. K 1 yılda çok sayıda girişimciyi, yatırımcı ve mentorlarla bir araya getirdik. Getirmeye de devam ediyoruz. Bu konuda çalışmaya başladığımız andan itibaren karşımıza hep aynı kurum çıktı, ‘Keiretsu Forum Türkiye’. Keiretsu Forum, üç kıtada faaliyet gösteren dünyanın en büyük organize melek yatırımcı ağı” diye konuştu. Demirtaş, girişimciliği desteklemek için sembolikte olsa 500 bin TL gibi bir rakamı bütçeye koyacaklarını sözlerine ekledi.

YENİLİKÇİ DÜŞÜNCELERİN İZMİR’DEN ÇIKACAĞINA İNANIYORUZ

Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aydonat Atasever ise, Türkiye’nin global pazarda bir dünya markası gösteremediğini ancak çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirterek “İzmir Ticaret Odası’nın

girişimciliği desteklemesi ve bu alanda ilklere imza atması bizi oldukça etkiledi. İş melekleri ve mentor ağı kurmuş olmaları da bu işe ne kadar ciddiyetle yaklaştıklarını gösteriyor. İzmir’de özgür düşünen, aydın ve yenilikçi gençler ile girişimcilere ilham veren bir şehir. Bu nedenle yenilikçi düşüncelerin İzmir’den çıkacağına inanıyoruz. Keiretsu Forum, 2000 yılında kurulmuş ve 2.500 ün üzerinde lisanslı yatırımcısı var. Bugüne kadar 750 milyon doların üzerinde yatırım yapmış bir ağ. Keiretsu Forum Türkiye olarak, 17 projeye 8 milyon dolar yatırım yaptık. Bugün gerçekleştireceğimiz işbirliği ile her şeyden önce İTO’nun ağına gelen girişimci başvurularını, İstanbul dahil olmak üzere çok geniş bir yatırımcı grubuyla paylaşacağız. Bize başvuran ve İzmir için uygun olan projelerimizi de İzmir’e getireceğiz. Tabi ki melek yatırımcıların da sayısının artması için karşılıklı olarak etkinlikler de düzenleyeceğiz. Türkiye’nin global bir proje çıkarması için, İzmir Ticaret Odası’na başvuran girişimcileri, Keiretsu Forum Türkiye’nin küresel bağlantılarını kullanarak, tüm dünyadaki yatırımcılara anlatmak istiyoruz” dedi.

Keiretsu Forum Türkiye Kurucu Ortağı ve İTO Meclis Üyesi Bülent Akgerman ise, “Keiretsu Forum ile birlikte çok daha farklı ufuklara yelken açacağımıza inanıyorum” dedi. / EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.