25 Kasım 2024
  • İstanbul8°C
  • Ankara1°C

KONAK'TA SORGULAYAN NESİLLER YETİŞİYOR

Konak Belediyesi’nin çocuklar için açtığı ücretsiz Felsefe Atölyeleri soran, sorgulayan nesillerin yetişmesine aracılık ediyor.

Konak'ta Sorgulayan Nesiller Yetişiyor

01 Mart 2017 Çarşamba 14:39

Konak Belediyesi’nin çocuklar için açtığı ücretsiz Felsefe Atölyeleri soran, sorgulayan nesillerin yetişmesine aracılık ediyor.  

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta iki yıldır yürütülen ’Felsefe Atölyeleri’ büyük ilgi görüyor. Konak Belediyesi ile Felsefeciler Derneği İzmir Şubesi’nin işbirliğinde düzenlenen eğitimlere ortaokulda okuyan çocuklar ücretsiz katılıyor. Eğitimler Konak Belediyesi’nin Dario Moreno Sanat Merkezi ile Eşrefpaşa ve Güzelyalı Kültür Merkezleri’nde dörder haftalık periyotlar halinde her hafta cumartesi günü Felsefe öğretmenleri tarafından veriliyor. Soran, sorgulayan nesiller yetiştirmeyi amaçlayan Felsefe Atölyelerine gelen çocuklar bilgi, insan, ahlak-etik ve siyaset felsefesi ana başlıklarında kazanımlar elde ediyor. Bilgi nedir, ben kimim, iyi ve kötü nedir, insanlar eşit midir, adalet nedir gibi kavramlar tartışılıyor. Eğlenerek öğrenmenin ayrıcalığının yaşandığı atölye çalışmalarında dramadan kısa filme, fotoğraftan öyküye kadar farklı sanat disiplinlerinden de yararlanılıyor. İki yıllık sürede yüzlerce çocuğun katıldığı Felsefe Atölyeleri’nde eğitici olduğu kadar eğlenceli de olan atölye çalışmaları sayesinde minik filozoflar keyifli zaman geçiriyor.

ESTETİK BEĞENİ DUYGULARI GELİŞİYOR
Atölye eğitmenlerinden Felsefe Öğretmeni Aysel Güler, dünyada düşünce eğitiminin yaygınlaştığını dile getirerek amaçlarının öğrencilere olaylara farklı açıdan bakarak, doğruyu tartışarak bulabileceklerini göstermek olduğunu söyledi. Konak Belediyesi’nin Dario Moreno Sanat Merkezi’nde ikinci kademe atölye çalışmaları yapan Güler, “Bu yıl daha spesifik konularda daha derin sorgulamalar yapıyoruz. İlk konumuz Güzellik ve Sanattı. Amaç; estetik beğeni duygularını geliştirmekti.  Bilim ve Yaşam konumuzda da doğanın bir parçası olduklarını, doğanın tüketilecek bir şey olmadığı, doğa ile birlikte var olduğu üzerinde durduk. Drama, müzik, fotoğraf ve kısa filmlerle de konularımızı ve sorgulama eğilimlerini destekliyoruz” dedi. 

İYİYİ VE KÖTÜYÜ ÖĞRENİYORLAR
Felsefe Atölyesi’nin bir diğer eğitmenlerinden Günay Toprak da çocuklara drama eğitimiyle konuları destekleyen çalışmalar yapıyor. Toprak, bu sayede çocukların konuları hem daha kolay pekiştirdiğini hem de daha çok keyif aldığını belirtti. Bu yıl Felsefe Atölyesi’ne ilk kez gelen çocuklardan Yıldız Turan eğitimleri çok sevdiğini belirterek, iyi ve kötü kavramını, nasıl mutlu olunabileceğini öğrendiğini söyledi. Özkan Mert de atölye çalışmaları sayesinde yaşama farklı pencerelerden bakmayı, tartışmayı, başka fikirlere saygı duymayı, kendini ifade etmeyi öğrendiğini dile getirdi. Dört hafta süren eğitimler sonunda çocuklar sertifika da alıyor. Ayrıca atölye süresince çeşitli yayınevlerinin çocuklar için yazılmış olduğu felsefe kitapları da hediye ediliyor. // EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.