24 Eylül 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara21°C

ÖDÜLLÜ YÖNETMEN İNADINA İZMİR DEDİ

Altın Portakal'da "Yağmurlarda Yıkansam" filmiyle ödüle layık görülen İzmirli yönetmen Gülten Taranç, sektörün merkezinin İstanbul olmasına karşın İzmir'den vazgeçmeyeceğini söyledi.

Ödüllü yönetmen İnadına İzmir Dedi

28 Aralık 2016 Çarşamba 16:51

Altın Portakal'da "Yağmurlarda Yıkansam" filmiyle ödüle layık görülen İzmirli yönetmen Gülten Taranç, sektörün merkezinin İstanbul olmasına karşın İzmir'den vazgeçmeyeceğini söyledi.

Alsancak Rotary'nın geleneksel olarak Swiss Büyük Efes Otel'de düzenlediği toplantıya konuk olan Türkiye'nin en genç sinema yönetmeni unvanını sahip Gülten Taranç, kadınların yalnızlıklarına ve uğradıkları haksızlıklarına sahip çıkmak için film çektiğini belirtti. Tüm olumsuzluklara rağmen pes etmeyip azimle çalıştığını söyleyen Taranç, sinema sektörünün İstanbul'da olmasına karşın İzmir'de çalışmaya devam edeceğini belirterek, "İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda İzmir'de daha çok setler kurulacak. Çünkü İstanbul hem çok pahalı hem de çok zor bir şehir. Burada bir saatte bir sahil kasabasına ya da bir köye ulaşabiliyorsunuz. İstanbul'da ise bazen karşıya geçmek bir saat sürüyor. Doğal platolarıyla, ışığıyla, hikayeleriyle, insanıyla İzmir mutlaka sinemada da çok kısa zamanda bir yere gelecektir ama alternatif bir yere" dedi. Konuşmaların ardından ardından soruları cevaplayan Gülten Taranç'a, Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Arda Işık, teşekkür belgesi sundu. Işık, "İzmir bir sanat şehri. Bu kentin doğasında, ekmeğinde, kültüründe sanat her zaman var olacak. Yeter ki onun kıymetini bilelim. Sinema ise sanatın beyazperdedeki yansıması. İzmir'in bu alanda da başarılı insanlar yetiştirdiğini görmek bizleri gurur veriyor" diye konuştu.

Yağmurlarda Yıkansam filmi Balkan Film Festivali'nde en iyi film, Antalya Film Festivali'nde de 'Renkahenk seçkisi İzleyici ödülü, Uluslararası Barcelona Film Festivali'nde ve son olarak Endonezya International ISENMA Student Newcomer Women Filmmaker Festivali'nde de altın ödül kazandı. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.