24 Eylül 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara21°C

ÖĞRENCİLERİN SESİ OLMA YOLUNDA, ÖĞRENCİ DESTEK BİRİMİ

Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda faaliyet gösteren Öğrenci Destek Birimi Müdür Yardımcısı Şule Ar tarafından kuruldu. Okutman Tuğba Yegin, Nilgün Hancıoğulları, RominaFaruggia, Seda Gülle ve Yasemin Aykır’ın görev yaptığı birim, yurtdışı

Öğrencilerin Sesi Olma Yolunda, Öğrenci Destek Birimi

22 Kasım 2016 Salı 17:13

Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda faaliyet gösteren Öğrenci Destek Birimi   Müdür Yardımcısı Şule Ar tarafından kuruldu. Okutman Tuğba Yegin, Nilgün Hancıoğulları, RominaFaruggia, Seda Gülle ve Yasemin Aykır’ın  görev yaptığı birim, yurtdışındaki benzerlerinden farklı olarak, öğrencilerin hem akademik hem de sosyal gelişim ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte öğrenci-akademisyen iletişim ve işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. 

Akademik başarıyı artırmak amacıyla öğrenci özerkliği ve eğitimde hedef  belirleme çalışmasının bir parçası olarak, hazırlık sınıfı öğrencilerinin daha bu programdayken bölümlerinde sürdürülen çalışmaları, alanlarında kullanılan materyalleri  ve akademik çalışmaları için gerekli olan İngilizce seviyesini tanıyabilmelerine olanak veren ders gözlem sürecinden sorumlu olacak. Birim, akademik yılın başında gerçekleştirilen oryantasyon programını yürütmekte ve bu program dahilinde daha önceki yıllarda hazırlık sınıfında öğretim alan çeşitli bölüm öğrencilerinin yer aldığı ve bazı sosyal sorumluluk projelerinin tanıtıldığı ve öğrencileri hazırlık sınıfı uygulamaları ve onları dil öğrenme sürecinde başarıya ulaştıracak çalışma becerileri ile ilgili bilgilendiriliyor.

Hem öğrencilerin İngilizce dil becerilerini sınıf dışında da geliştirmelerine hem de birbirleriyle sosyalleşmelerine olanak sağlayan konuşma, okuma, drama kulübü ve “TriviaQuiz” gibi program dışı etkinlikler, alanlarında uzman kişilerce verilen ve etkili öğrenme süreci ile ilgili farkındalık artırmaya yönelik motivasyon seminerleri, ve yine kültürel ve sosyal bilinci artırmaya yönelik önemli uluslararası günlerle ilgili çalışmalar bu birim tarafından yürütülen etkinliklerden bazıları. 

Öğrenci beklenti ve ihtiyaçlarını kendine hareket noktası alan ve öğrenciyi öğrenme sürecinin en değerli paydaşı olarak gören birim, kurum içi çalışmalarda öğrenci sesinin aktif olarak duyulması ve karar alma sürecine dahil edilmesi ile ilgili uygulamaları yüksekokul yöneticileri ile işbirliği içinde yürütecek. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.