25 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C

SANAYİ VE TEKNOLOJİ ÜRETECEĞİZ

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, yeni dönemde üniversitenin ürettiği bilgi ve teknolojilerin sanayi kuruluşlarının kalkınmasında daha fazla kullanılması için imkanları genişleteceklerini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Üreteceğiz

02 Kasım 2016 Çarşamba 15:52

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, yeni dönemde üniversitenin ürettiği bilgi ve teknolojilerin sanayi kuruluşlarının kalkınmasında daha fazla kullanılması için imkanları genişleteceklerini söyledi. Prof. Dr. Hoşcoşkun Ege Üiversitesi’nin sadece kampüsten ibaret olmadığını belirterek, daha aktif ve katılımcı bir rota çizdi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, iş dünyasının bilimsel verilerle beslenmesi gerektiğini belirterek, yeni dönemde üniversitenin daha fazla bilgi ve teknoloji üretmesi için her türlü imkanı sağlayacaklarını söyledi. Üniversitelerin kampüslerden ibaret olmadığını, halkla, iş dünyasıyla ve ihtiyaç duyulduğu sürece sosyal ve kültürel projelerde yer alması gerektiğini belirten Prof. Dr. Hoşcoşkun, “Ege Üniversitesi, gelenekleri oluşan köklü ve ciddi bir bilim yuvası. 24 saat çalışarak görev süremizce en yüksek verimi sağlamaya gayret edeceğiz” dedi.

TRT Kent Radyo İzmir’de yayımlanan ve gazeteci Ali Kayadibi’nin hazırlayıp sunduğu, Kente Dair kuşağında İşte Fırsat programına katılan Rektör Prof. Dr. Hoşcoşkun, göreve gelişinden sonra iki aylık süreci değerlendirdi. Rektörlük görevini yürütürken, tıp alanındaki verimli hizmetlerine de devam ettiğini belirten Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, “Gece yarısı saat 03.00’te organ nakli yapılacaksa bir saniye düşünmeden yatağımdan kalkıp gidiyorum. Bu göreve gelirken, bunun sözünü vermiştim. Asıl işim, hayat kurtarmak ve bunu yapmaya devam ediyorum. Şu an canlı yayındayız ve saat 21.40’ı gösteriyor. Aydın’da vefat eden bir hastadan gelen organların nakli için bir saat sonra hastanede olmam gerekiyor. Bunu rektörüm diye yapmaktan vazgeçmem” diye konuştu.

“İŞİNİZE AŞIK OLMAYA BAKIN”

Rektör Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, işine aşkla bağlanmayı kişisel karakter haline getirdiğini belirterek, gençlere de aynı tavsiyede bulundu. Hoşcoşkun, “Biz 70’li yıllarda öğrencilik yaptık. Kaynak bulmak, araştırma yapmak zordu. Öğretim teknolojileri bu kadar gelişmemişti. Şimdi imkanlar geniş. Yararlanmak isteyenlere her türlü fırsat var. Gençlerin branşlarına göre işlerine tutkuyla sarılmalarını öneriyorum. Eğer işinizi sever ve değer verirseniz, aşkla bağlılığınızı gösterirseniz, mutlaka amacınıza ulaşırsınız. Hayat amacını belirleyip ona yönelik her türlü imkanı kullanabilirsiniz. Üniversite bunun için çok uygun. Ege Üniversitesi olarak biz, bilim için her türlü altyapıyı hazırlıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Hoşcoşkun, öğretim kadroları ve öğrencilerle sağlıklı iletişim kurup sürdürdüklerini de belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:  “Öğrencilerle yakın ilişkilerimizin yararını görüyoruz. Bunun pek çok örneğini yaşadık. Kimi zaman onlarla yemek yiyoruz, kimi zaman derslerinde ziyaret ediyoruz. Yakınlaşmadan zarar gelmez, daima sevgi ve barış doğar. Üniversitemizde yapmak istediğimiz de bu. Huzurlu ve güvenli ilişkilerle bilimsel çalışmaların üst noktada verime dönüşmesini sağlamak temel amacımız.”

“BAŞARI GRAFİĞİNİ YÜKSELTECEĞİZ”

Ege Üniversitesi’nin diğer üniversitelerle bilimsel rekabeti asla bırakmayacağını belirten Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, dünya çapında bilimsel buluşlar ve araştırmalarla yol almak istediklerini söyledi. Bunun için türlü imkanın bulunduğunu tekrarlayan Prof. Dr. Hoşcoşkun, “Geleneği oluşmuş, fiziki koşulları eşsiz. İçinde huzur bulduğumuz Ege Üniversitesi kampüsünden büyük başarıların çıkması dileğimizdir. Öğrencisi olmaktan gurur duyan gençler, aynı duygular  taşıyan öğretim kadromuzla el ele büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum” dedi. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.