25 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara15°C

TANSEL BAYBARA İMZALI ÜRÜNLER SATIŞA ÇIKIYOR

Tasarımcı Tansel Baybara imzalı dekor ürünleri ve aksesuarlar, bir garage sale etkinliği kapsamında tasarım meraklılarıyla buluşacak.

Tansel Baybara İmzalı Ürünler Satışa Çıkıyor

25 Ekim 2016 Salı 16:30

Tasarımcı Tansel Baybara imzalı dekor ürünleri ve aksesuarlar, bir garage sale etkinliği kapsamında tasarım meraklılarıyla buluşacak.  2013 yılında kurduğu Tasarım Hikayecisi adı altında takı, aksesuar ve dekor gibi geniş yelpazede özgün ürün tasarlayan Tansel Baybara, bu ürünleri 28-29-30 Ekim’de 10:00-19:30 saatleri arasında Dolapdere’deki showroom’unda düzenleyeceği bir etkinlikle satışa çıkaracak. Etkinlikte bu yaz için hazırlanan peştamaller ve Diplomatic Heritage koleksiyonu da yer alacak. Tansel Baybara, ürünlerin satışından elde ettiği gelirin yüzde 15'ini, kuruluşundan bu yana destek verdiği Mardinli kadınların oluşturduğu Hayatım Yenibahar'a bağışlayacak
 
Tasarımcı Tansel Baybara’nın 2013 yılında kurduğu Tasarım Hikayecisi adı altında ürettiği takı, aksesuar ve dekor ürünler özel bir etkinlik kapsamında tasarımseverlerle buluşuyor. 28-29-30 Ekim’de 10:00-19:30 saatleri arasında Tansel Baybara’nın Dolapdere’deki showroom’unda gerçekleşecek garage sale etkinliğinde,  Tansel Baybara’nın bu yaz için hazırladığı peştamaller ve Diplomatic Heritage koleksiyonu başta olmak üzere pek çok ürün çok özel fiyatlarla satışa sunulacak. Etkinlikte, Tansel Baybara’nın kuruluşundan beri destek verdiği Mardinli kadınların kurduğu Hayatım Yenibahar projesinin ürünleri de satılacak. Tansel Baybara kendi ürünlerinin satışından elde ettiği gelirin yüzde 15’ini Hayatım Yenibahar’a bağışlayacak.

GELENEKSEL DOKUNUN İZLERİ
Tasarımın kalbinde el işçiliği, fikri haklara saygı ve geleneklerin kuşaklara aktarılması olduğuna inanan Tansel Baybara/Tasarım Hikayecisi’nin peştamal koleksiyonunda kara tezgahlarda dokunan çizgili ve desenli ürünler öne çıkıyor. Koleksiyonda yer alan çizgili peştamallerin yanı sıra Mardin’in çok kültürlü ruhuna davet eden,  Rumi deseni, Hamsa sembolü ve tavus kuşu baskılarının olduğu peştamaller de bulunuyor. Hamam ritüelinden çıkan peştamal; banyo, sauna, havuz, plaj ve spor salonlarında da rahatlıkla kullanılabiliyor. 

MARDİNLİ KADINLARIN EL EMEĞİ
Tansel Baybara’nın özellikle geleneksel üretimi canlandırmak için yarattığı Diplomatic Heritage Koleksiyonu da insanlığın kültürel mirasından ilham alan aksesuar, hediyelik ve dekor ürünlerinden oluşuyor. Takı ve aksesuarın dışında, ikat yastık, bench ve not defteri gibi ürünler de bulunuyor.
Hayatım Yenibahar’da ise Mardinli kadınların ürettiği oya, kolye ve aksesuarlar yer alıyor. Bölgede yaşanan olumsuz gelişmeler sonucu ekonomik hayatın durma noktasına geldiği Mardin’de kadınlar, çalışmalarıyla umut vaat ediyor. Mardinli kadınların Instagram’da başlattığı Hayatım Yenibahar Mutfağı’ndan projesi kapsamında satışa sunulan doğal ve lezzetli yerel ürünler de garage sale etkinliğinde olacak. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.