25 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara15°C

TÜKETİCİNİN GÜVENİ AZALDI

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçları açıklandı. Hesaplamalara göre tüketici güven endeksi, Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 oranında azaldı.

Tüketicinin Güveni Azaldı

25 Ekim 2016 Salı 14:07

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçları açıklandı. Hesaplamalara göre tüketici güven endeksi, Ekim ayında bir önceki aya göre   yüzde 0,3 oranında azaldı. Eylül ayında 74,29 olan endeks değeri, Ekim ayında 74,04 oldu.

HANE VE GENEL EKONOMİ BEKLENTİSİ ARASINDA ZITLIK
Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre artış göstererek Ekim ayında 94,09 oldu. Bir önceki ay 102,92 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi ise Ekim ayında 101,62’ye düştü. Gelecek on iki aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağına dair beklentiler artarken, genel ekonomik durumunki beklentiler azaldı.

BİTMEYEN İŞSİZLİK TASARRUFU ARTIRDI
Bir yıllık süreçte işsiz sayısında düşüş bekleyenlerin oranı azaldı. Bu oran tüketicilerin tasarruf etme ihtimallerini yükseltti. Eylül ayında  yüzde 4,1’lik azalma gösteren işsiz sayısı beklentisi endeksi Ekim ayında 77,16 oldu. Tasarruf etme ihtimali endeksi bir ayda  yüzde 7,2 oranında artış gösterdi. Eylül ayında 21,72 olan endeks, Ekim ayında 23,27 değerine yükseldi.(CİA/EG-OK) / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.