28 Eylül 2024
  • İstanbul27°C
  • Ankara29°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 26 EKİM 2016

Suriye'de 72 DEAŞ ve 15 PKK/PYD hedefine Fırtına obüsleriyle atış yapılarak, teröristler baskı altına alındı ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı.

Türkiye Gündemi 26 Ekim 2016

26 Ekim 2016 Çarşamba 09:54

DEAŞ VE PKK/PYD HEDEFLERİ VURULDU

Suriye'de 72 DEAŞ ve 15 PKK/PYD hedefine Fırtına obüsleriyle atış yapılarak, teröristler baskı altına alındı ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı.

'KARA OPERASYONU DÂHİL TÜM İMKÂNLARIMIZI KULLANIRIZ'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Musul'a yönelik operasyonla ilgili, "Eğer Türkiye'ye yönelik bir tehdit oluşursa biz kara operasyonu dâhil tüm imkânlarımızı kullanırız." dedi.

'KIRMIZI KATEGORİDE' ARANAN ADİL ÖKSÜZ'Ü İHBAR EDENE 4 MİLYON TL ÖDÜL

İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin "kilit ismi" olarak da bilinen Adil Öksüz'ün "kırmızı kategoride" arandığını bildirdi. Öksüz'ü ihbar edene 4 milyon TL ödül verilecek.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                       

BAŞBAKAN YILDIRIM: VADETTİĞİMİZ ANAYASAYI HAZIRLAYIP MECLİSE SUNACAĞIZ

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin, "Görevimiz, millete vadettiğimiz anayasayı hazırlayıp yüce Meclise sunmaktır. Ondan sonra görev, yüce Meclisindir. Halkımızla paylaşacağız ve Meclise teklifimizi getireceğiz." dedi.

BÜLENT TURAN: BAŞKANLIK ÖNERİSİ BÜTÇEDEN ÖNCE MECLİS'E GELECEK

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Başkanlık sistemi önerisi bütçeden önce Meclis'e gelecek" dedi.

KILIÇDAROĞLU: ASIL DARBEYİ AKP YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında "Gazetecileri hapse atıyorlar. Ne yaptı gazeteciler, silahla adam mı öldürdüler, birini mi yaraladılar? Necmiye Alpay 12 Eylül'de de cezaevindeydi şimdi de cezaevinde. Aslı Erdoğan, dünyaca tanınmış bir yazar. Darbeyi AKP yaptı, gazetecileri, yazarları, askerleri hapse attı" dedi.

FİGEN YÜKSEKDAĞ: OĞLU KUMAR MASASINDA OLANLAR, HALKIN CANI ÜZERİNDEN SİYASET YAPMASIN

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Savaş isteyenler kendi evlatlarını hesap ederek konuşsun. Oğlu kumar masasında olanlar, halkın canı üzerinden siyaset yapmasın" dedi.

GÜLTAN KIŞANAK VE FIRAT ANLI GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Belediye Meclisi Üyesi Fırat Anlı, terör soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

BAHÇELİ'DEN ''BAŞKANLIK'' AÇIKLAMASI

MHP Lideri Bahçeli, ''Başkanlık sistemine olumlu baktığımızı iddia edenler acaba bu sonuca nasıl varmışlardır? MHP parlamenter sistemden yanadır. MHP'nin, TBMM'de tercihi ne olursa milletin karşısında da tıpatıp aynısı olacaktır'' dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

BM: IŞİD, MUSUL'DA ÇOCUKLARI DA ÖLDÜRÜYOR

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'un IŞİD'den geri alınmasına yönelik operasyon sürerken, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) örgütün bölgede vahşice saldırılar düzenlediği yönünde haberler aldığını bildirdi. OHCHR ayrıca IŞİD'in çocukları öldürdüğünü rapor etti.

ABD: RAKKA OPERASYONU MUSUL’UN ARDINDAN GELEBİLİR

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Musul ve Rakka operasyonlarının birbirinin ardından gelebileceğini söyledi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BAŞBAKAN, ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NÜN GEÇİŞ ÜCRETİNİ AÇIKLADI

Başbakan Binali Yıldırım, 18 Mart'ta ilk kazmanın vurulacağı Çanakkale 1915 Köprüsü'nün geçiş ücretinin 15 euro+KDV olacağını açıkladı. Başbakan Yıldırım ayrıca 31 Ekim'de sona ereceği açıklanan vergi alacaklarının yeniden yapılandırmasına ilişkin başvuruların 25 Kasım'a kadar uzatıldığını bildirdi.

MALİYE BAKANI AĞBAL: YAPISAL REFORMLAR BÜYÜME ORANINI YUKARI ÇEKECEK

Maliye Bakanı Ağbal, "Gerçekleştirdiğimiz ve önümüzdeki dönemde de hızla uygulamaya koyacağımız yapısal reformlar; yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı desteklemek suretiyle ülkemizin potansiyel büyüme oranını yukarı çekecektir." dedi.

ASGARİ ÜCRETLİYE VERGİ DİLİMİ AVANTAJI

Vergi dilimi nedeniyle Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ücretleri bin 300 TL'nin altına düşen asgari ücretliler için aradaki farkı telafi etmeyi öngören kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

KAPASİTE KULLANIMI EKİMDE YÜZDE 76.4

2016 yılı Ekim ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak yüzde 76,4 seviyesinde gerçekleşti.

YATIRIM VE İSTİHDAM ELEKTRİKLENDİ

Elektrik dağıtım şirketleri, yıllık yatırım hedefinin üzerine çıktı. Sektörün toplam yatırımı 4 milyar lirayı bulurken çağrı merkezinde çalışan sayısında 2 kat, arıza bakım-onarım elemanı sayısında ise yüzde 20 artış yakalandı.

BANKALAR 300'E YAKIN ŞUBE KAPATTI

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Banka, Çalışan ve Şube bilgileri raporunu yayımladı. Buna göre, bankacılık sektöründe Eylül 2016 itibariyle son bir yıllık dönemde şube sayısı 295 adet ve personel sayısı 3 bin 872 kişi azaldı.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

GALATASARAY 5-1 DERSİMSPOR

Kupanın son şampiyonu Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 3 tur maçında Dersimspor'u 5-1 yendi ve gruplara kaldı.

UNİCS KAZAN 87-94 DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ: 

Basketbolda, THY Avrupa Ligi 3. hafta maçında Darüşşafaka Doğuş deplasmanda, Rus ekibi Unics Kazan'ı 94-87 yendi ve ikinci galibiyetini elde etti. Oynanan diğer maçta Anadolu Efes, sahasında son şampiyon CSKA Moskova'ya 93-87 yenildi. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.