28 Eylül 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara20°C

TÜRKİYE GÜNDEMİ 5 EKİM 2016

Diyarbakır Lice ilçesi Habalı bölgesinde askeri üs bölgesine saldırı düzenlendi. Saldırıda iki asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Türkiye Gündemi 5 Ekim 2016

05 Ekim 2016 Çarşamba 09:26

DİYARBAKIR, ŞANLIURFA VE ELAZIĞ'DA SALDIRI: 4 ŞEHİT, 4 YARALI

Diyarbakır Lice ilçesi Habalı bölgesinde askeri üs bölgesine saldırı düzenlendi. Saldırıda iki asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.  Şanlıurfa'da teröristlerin karakola düzenlediği saldırıda yaralanan uzman çavuş, şehit oldu. Elazığ'da da evinde silahlı saldırıya uğrayan korucu hayatını kaybetti.

BAŞBAKAN YILDIRIM: 2019'A KADAR İKİLİ ÖĞRETİME SON VERECEĞİZ

Başbakan Yıldırım, "2019'a kadar ikili öğretime son vereceğiz, tekli eğitime geçeceğiz. Öğrenciler yarım gün yerine tam gün okuyacaklar. Okul öncesi eğitim de zorunlu hale gelecek." dedi.

BAKAN IŞIK'TAN 'MUSUL' AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakan Işık, "Olası Musul operasyonunda oluşacak yaklaşık bir milyonluk göç dalgasını müttefiklerimiz çok iyi hesaplasın. Göç dalgası Irak toprakları içinde karşılanmalı. Aksi halde Türkiye'ye büyük bir yük getirir. Bu yük Avrupa'yı da etkiler. Musul'daki demografik yapının korunmasına yönelik bir tavrımız bulunuyor." dedi.

'FETÖ'CÜLER KAÇMAK İÇİN UYGUN ÜLKE ARIYOR'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in 3 ülkeye kaçabileceği iddialarına ilişkin, "FETÖ mensuplarının uygun ülke aradığı yönünde istihbarat var" diye konuştu.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

KILIÇDAROĞLU: 1 YILDA YAPAMAZSAM SİYASETİ BIRAKIRIM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Şimdi cemaat yurduna gitti diye işinden atıyorlar. Sen neden yurt yapmadın? 1 yılda bu yurtları yapmazsam siyaseti bırakacağım." dedi.

İMC TV VE HAYATIN SESİ'NE POLİS BASKINI

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameye dayanılarak terör propagandası yaptıkları gerekçesiyle Hayatın sesi ve İMC TV'nin yayın kesildi. Yayını kesilen Özgür Radyo'dan ise 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın eşi Sedat Şenoğlu'nun da olduğu bildirildi.

DEMİRTAŞ: ZULME KARŞI DİRENİŞ HAKTIR

Meclis’te partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, darbe girişimi sonrası AKP hükümetinin yürüttüğü sürece ilişkin “Türkiye’nin en büyük kumpası ile karşı karşıyayız” dedi. Demokrasi için sokağa çıkma çağrısı yapması üzerine gelen eleştirilere ise “Demirtaş sokağa çağırmışmış. Tekrar çağırıyorum; zulme karşı direniş haktır!” diyerek yanıt verdi.

DEVLET BAHÇELİ: GERİ GELECEKSE, GÖMÜLMEYE DE HAZIR OLMALIDIR

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Bahçeli, "Ne demek ikinci bir kalkışma olacak? Ederi bir dolar olan geri gelecekse, gömülmeye de hazır olmalıdır'' dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

KREMLİN RESMEN AÇIKLADI: PUTİN, TÜRKİYE'YE 10 EKİM'DE GELECEK

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 10 Ekim'de Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı.

AKINCI, REFERANDUM İÇİN TARİH VERDİ

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs'ta devam eden yoğunlaştırılmış müzakere sürecine ilişkin, 2017 yılının ortalarında bir referandumdan söz edilebileceğini söyledi.

ALMAN KOMEDYENE TAKİPSİZLİK KARARI

Almanya'da Mainz Savcılığı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren mizah programını hazırlayan Jan Böhmermann hakkında yürüttüğü soruşturmayı durdurduğunu bildirildi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

ORTA VADELİ PROGRAM AÇIKLANDI

Başbakan Yıldırım, 2016-2019 Orta Vadeli Programı açıkladı. 2016 büyüme hedefi yüzde 3,2'ye çekildi. 2017 büyüme hedefi yüzde 5'ten 4'e revize edildi. Bu yıl için enflasyon tahmini yüzde 7,5 önümüzdeki yıl için yüzde 6,5 oldu.

IMF TÜRKİYE BÜYÜME BEKLENTİSİNİ YÜZDE 3.3'E DÜŞÜRDÜ

IMF "Dünya Ekonomik Görünümü" raporunda küresel ekonomiye ilişkin beklentilerini revize etti. IMF, Türkiye büyüme beklentisini 2016 için yüzde 3.8'den yüzde 3.3'e, 2017 için yüzde 3.4'ten yüzde 3.0'a düşürdü.

İLK 9 AYDA OTOMOBİL VE HAFİF TİCARİ ARAÇ PAZARI YÜZDE 4,0 ORANINDA AZALDI

Türkiye Otomotiv pazarında 2016 yılı ilk 9 ayında Otomobil ve Hafif Ticari Araç toplam pazarı 636.499 adet oldu. 662.988 adet olan 2015 yılı ilk 9 ayına göre otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 4,0 oranında azaldı.

TMSF BAŞKANI: 252 ŞİRKET TMSF YÖNETİMİNE DEVREDİLDİ

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, "Şu ana kadar 252 şirket TMSF yönetimine devredildi" dedi.

ELEKTRİKTE ÇAĞRI MERKEZLERİNE 45 SANİYE ŞARTI

Elektrik tüketicilerine arıza bildirimi, şikâyet ve itiraz gibi konularda hizmet sunacak çağrı merkezlerini arayan aboneler en geç 45 saniye içerisinde operatöre bağlanabilecek.

20 BİNİNCİ SULTAN İHRAÇ EDİLECEK

Otokar, 20 bininci Sultan otobüsünü, törenle üretim bandından indirdi. 20 bininci Sultan otobüsü, Fransa'ya ihraç edilecek.

UNİCREDİT, KOÇ FİNANSAL'IN DA ORTAĞI OLDU

İtalyan bankası UniCredit, Yapı Kredi'nin hâkim ortağı Koç Finansal Hizmetleri A.Ş.’de doğrudan hissedar haline geldi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN İLE SPONSORLUĞU UZATTI

Beşiktaş Kulübü, erkek basketbol takımının sponsoru Sompo Japan Sigorta ile iş birliği kapsamını genişleterek bu sezon da devam edecek.

DAÇKA’DAN 11’DE 11

Darüşşafaka Doğuş, 2016-2017 sezonu hazırlıklarını Maccabi Tel Aviv ile yaptığı karşılaşma ile noktaladı. İsrail’de rakibini 90-86 yenen Daçka hazırlık maçlarında 11'de 11 yaptı. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.