24 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C

UMUT AĞACI EGE’DE

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nde Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında coğrafya bölümü öğrencileri, lösemiye dikkat çekmek amacıyla “Umut Ağacı ”süsledi.

Umut Ağacı Ege’de

10 Kasım 2016 Perşembe 17:25

Beşeri ve İktisadi Coğrafya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gözde Emekli öncülüğünde  gerçekleştirilen projede, dersi alan 12 öğrenci  “Lösemili Çocuklar Haftası” nedeniyle lösemili çocuklarla beraber hazırladıkları yazılar ve balonlarla ağaç süsleyerek “Umut Ağacı” oluşturdular.

“HEPİMİZ LÖSEMİ ADAYIYIZ”
Prof. Dr. Gözde Emekli, lösemi hastalığı konusunda herkes bilinçli olmaya davet ederek, “ Ben yıllardır zaten LÖSEV gönüllüsü ve bağışçısıyım. Bu nedenle Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında öğrencilerimin özellikle bu konuya yönelmelerini istedim. LÖSEV’in bu yılki projesi olan “Umut Ağacı” konseptini biz de okulumuzda uygulamak istedik. Bu konseptin sebebi; ağaç ve çocuk ülkemizin geleceğidir. İkisine de sahip çıkmamız gerekiyor” dedi. 
 
“MASKEME DEĞİL GÖZLERİME BAKIN”
Süslenen ağaçtaki kağıtlarda “Hastalık değil iyilik bulaşır. Maskeme değil gözlerime bakın” cümleleri yer aldı. Edebiyat Fakültesi’nin bahçesine yerleştirilen el işi kağıtları, mesajlar ve maskelerle süslenen ağaç, görenlerin ilgisini çekti. Prof. Dr. Emekli, projenin Ege Üniversitesi’nin farklı alanlarında da hayata geçirilmesini temenni ettiğini ve bu konuda destek beklediğini kaydetti.(GNA-ÖA/OK) / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.