• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Öğretmen Adayları Ege’de “Akran Eğitimiyle Kodlama” Öğreniyor

Öğretmen Adayları Ege’de  “Akran Eğitimiyle Kodlama” Öğreniyor
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrencileri, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fırat Sarsar’ın girişimleri ile “Akran Eğitimi Projesiyle” Apple Swift Playground öğreniyor

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrencileri, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fırat Sarsar’ın girişimleri ile “Akran Eğitimi Projesiyle” Apple Swift Playground öğreniyor.  

Türkiye’de ilk defa böyle bir projenin Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Fırat Sarsar, “Apple Türkiye eğitim çözüm ortağı Pozitif Teknoloji tarafından desteklenen bu proje, öğrencilerin kendi aralarında öğrenme topluluğu oluşturarak kendilerine uygun saatlerde toplanıp kodlama üzerine çalışmalarını amaçlıyor. Bu kapsamda Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümünden 25 birinci sınıf öğrencisi ve 3 eğitmenden oluşan proje ekibi 5 hafta boyunca sürecek çalışmalarına başlamış bulunmaktadır” dedi.

GÖRSEL VE OYUNA DAYALI EĞİTİM

Apple Ipad’lerinde bulunan Apple Swift Playground uygulamasının görsel ve oyuna dayalı kodlama eğitimi sağlayan bir ortam oluşturduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Fırat Sarsar, “Apple işbirliği ile proje süresince her öğrenci ve eğitmene birer adet Apple Ipad verildi. Ayrıca öğrencilerin gelişimi ve kodlama sürecinin daha etkin ve görsel olabilmesi için Apple tarafından bir adet Drone ve bir adet Sphero Robot temin edildi.  Bu proje öğrencilerin gelişen yeni teknolojilere yönelik eğitim ve öğretim yazılımlarını üretme becerisine sahip olmalarını ve öğretmen adayı olarak bu teknolojilere yönelik farkındalıklarını arttırmayı hedefliyor” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894