• BIST 9479.81
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Pandemi Sürecinden Etkilenen Girişimcilere İş Fırsatı

Pandemi Sürecinden Etkilenen Girişimcilere İş Fırsatı
Pandemi Sürecinden Etkilenen Girişimcilere İş Fırsatı

Pandemi Sürecinden Etkilenen Girişimcilere İş Fırsatı

Pandemi süreci birçok sektöre ciddi hasarlar vermeye devam ederken genç girişimciler de  bu süreçten en çok etkilenenlerin başında geliyor. Genç girişimcilerin merakla beklediği 170 ülke ile aynı anda kutlanan ve Global Entrepreneurship Network ‘un (GEN) organize ettiği Global Girşimcilik Haftası 2020 (GGH20) Kasım ayının üçüncü haftasında tüm dünya ile birlikte Türkiye'de de TOBB şemsiyesi altında kutlanıyor. Pandemi sürecinden etkilenen genç girişimcilere bir nevi motivasyon kaynağı olacak, genç girişimcilere potansiyellerini ortaya çıkarmak ve destek olmak adına da imkan sağlayacak. Uluslararası sosyal girişimcilik bilgi ve network paylaşım ağı olan Social Business Global’in Başkanı İsmail Hilmi Adıgüzel “Topluma fayda sağlamak için gerçekleştirilen sosyal girişim faaliyetleri son dönemde ülkemizde oldukça ilgi görüyor. Sosyal girişimciliğin önemi ise her geçen gün artıyor. Artık firmalar sadece kazanç odaklı değil aynı zamanda topluma fayda sağlayacak girişimlerde bulunmak istiyorlar. Bu kapsamda markaların ortaya çıkan girişimleri hem şirkete hem de topluma katkı sunuyor” dedi.

İş Bağlantısı Kurma Fırsatı
 İş bağlantıları kurma fırsatları sağlayan mekanizmalar ve platformlar sunulduğu takdirde, sektörün büyümesinin muhtemel olduğuna dikkat çeken Adıgüzel ‘’ Sosyal girişimler; diğer kişi ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya, yeni bölgelere açılmaya ve yatırım çekmeye isteklidir. Pandemi süreciyle birlikte yaşanan hasarların tedavisi sosyal fayda odaklı şirket yönetimi ile mümkün. Markaların sosyal sorumluluk projelerini artık bir tık daha ileriye götürerek sosyal faydayı odak noktalarına koymaları gerekiyor ‘’ diye konuştu.

Sosyal Girişim Yöneticilerinin Ya Da Liderlerinin Yüzde 55’i Kadınlar.
 Türkiye’deki sosyal girişim liderlerinin, genelde gençlerden ve kadınlardan oluştuğuna değinen Adıgüzel ‘’ Sosyal girişim yöneticilerinin ya da liderlerinin yüzde 55’i kadınlardan oluşuyor. Geleneksel işletmelerde ise bu oran sadece yüzde 18,9 ‘ da kalıyor. Sosyal girişim liderleri, aynı zamanda ağırlıklı genç kitleler. Geleneksel işletmelerde liderlerin yüzde 21,4’ü 35 yaşın altındayken, bu oran sosyal girişimlerde yüzde 47,28’dir ‘’ dedi.

Sosyal Girişimlerin Yüzde 32,56’sı Uluslararası Düzeyde
 Adıgüzel sosyal girişim faaliyetleriyle ilgili ise ‘’ En yaygın sektör konumunda eğitim bulunuyor. Kuruluşların yüzde 21,71’i eğitim sektöründe faaliyet gösteriyor. Bunu, imalat ve üretim sektörü yüzde 12,4 ile yaratıcı endüstriler sektörü ise yüzde 11,63 takip ediyor. Sosyal girişimlerin yüzde 32,56’sı uluslararası düzeyde faaliyet göstermektedir. Bu da büyüme açısından yüksek bir potansiyele işaret etmektedir ‘’ ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894