• BIST 9777.46
  • Altın 2913.968
  • Dolar 34.1591
  • Euro 38.1133
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye Gündem - 22 Eylül 2016

Türkiye Gündem - 22 Eylül 2016
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, El Bab’a yönelik operasyon planıyla ilgili konuştu, “Operasyona kendi piyademizle katılmayacağız” dedi.

BAKAN IŞIK: 'KENDİ PİYADEMİZLE KATILMAYACAĞIZ'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, El Bab’a yönelik operasyon planıyla ilgili konuştu, “Operasyona kendi piyademizle katılmayacağız” dedi.

ANKARA VALİLİĞİ: VURULAN KİŞİ MECZUP GÖRÜNÜMLÜ

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Ankara Büyükelçiliğine girmeye çalışan bir saldırganın vurulduğunu açıkladı. Ankara Valiliği ise slogan atarak elçiliğe hareket eden Osman Nuri Çalışkan'ın polisin ikazına uymaması sonrası bacağından vurulduğunu bildirdi. Valilik Çalışkan için 'meczup görünümlü' ifadesini kullandı.

MEHMET ALTAN TUTUKLANDI, AHMET ALTAN İSE SERBEST BIRAKILDI

FETÖ soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Prof. Dr. Mehmet Altan tutuklandı, gazeteci yazar Ahmet Altan'ın ise serbest bırakılmasına karar verildi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

AK PARTİ'DE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ KÖŞESİ AÇILDI

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nin 4. katında hazırlanan 15 Temmuz Şehitleri Köşesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un, Türkiye'nin 79 milyon vatan evladının kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

AK PARTİ’DE TÜM ETKİNLİKLER YASAKLANDI

AK Parti Genel Merkezi, illerdeki parti teşkilatlarına gönderdiği genelge ile belediyelerin de dâhil olduğu tüm parti teşkilatlarının etkinliklerini yasakladı.

KILIÇDAROĞLU: “OHAL DERHAL KALDIRILMALI”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “OHAL’in uzatılacağı söyleniyor. Ama derhal kaldırılmalı. OHAL ilan edileli 2 ay geçti, böyle bir uzatma düşünülemez, OHAL uygulamasına derhal son verilmelidir. CHP, hep hukuku savundu. Demokrasiyi savunan bir partinin OHAL uygulamalarını görmezlikten gelmesi doğru değildir. ”dedi.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ İLE HDP'Lİ 6 MİLLETVEKİLİ İFADEYE ÇAĞRILDI

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu HDP'li 8 milletvekiline, ifadeleri alınmak üzere davetiye çıkarıldığı bildirildi.

DEMİRTAŞ: MİLLETVEKİLLERİMİZİN TUTUKLANMASINA DÖNÜK HAZIRLIK VAR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı’nın 22 ilin valisini olağanüstü bir şekilde çağırıp güvenlik toplantısı yapmasına işaret etti, hükümetin bazı HDP’li milletvekillerine dönük tutuklama hazırlığında olduğunu söyledi. Demirtaş, Türkiye’nin Suriye politikası için de “Hatadan çıkışın tek yolu Kürtler ile işbirliğidir” değerlendirmesinde bulundu.

DOLARDAKİ SERİ BYLOCK ŞİFRESİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yakın çevresiyle yaptığı sohbette ilginç bir ‘ByLock’ bilgisi paylaştı. Bahçeli, FETÖ üyelerinde bulunan F serili bir dolarların seri numarasının, ByLock yazışma sisteminin şifresi olduğunu söyledi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:  “FETÖ’YE KARŞI ÖNLEM ALIN, YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”

BM Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ ile bu aşamada mücadele etmezseniz yarın çok geç olabilir. FETÖ’ye karşı buradaki herkesi gerekli önlemleri almaya çağırıyorum" dedi.

YUNANİSTAN'DAN 3 DARBECİ ASKERE RET

15 Temmuz darbe girişimi sonrası helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerden 3'ünün sığınma talebi reddedildi. Diğer darbeci askerlerin sığınma başvurularıyla ilgili işlemler ise halen sürüyor. 

ASSELBORN'DAN TÜRKİYE İÇİN VİZE SERBESTİSİ TARİHİ

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Türklere vize serbestisinin 2017 başında yürürlüğe girebileceğini söyledi. Asselborn, darbe girişimine AB'nin tepkisi konusunda da özeleştiride bulundu.

KERRY'DEN 'SURİYE' AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: "Suriye savaş uçaklarının, meşru  muhalefetin bulunduğu bölgelerde uçması sınırlandırılabilir. (Suriye'deki) Uçuşlara sınırlama getirmeliyiz. Bu, Suriye rejiminin 'El Nusra Cephesi'yle mücadele ediyorum' bahanesiyle sivil hedeflere saldırmasını engeller." dedi.

FED FAİZ ORANLARINI DEĞİŞTİRMEDİ

Amerikan Merkez Bankası (Fed), Eylül ayı Federal Açık Piyasa (FOMC) toplantısının ardından yüzde 0,25-0,50 aralığındaki faiz oranlarında bir değişikliğe gitmediğini açıkladı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BAŞBAKAN YILDIRIM: TAKSİT SINIRINI 9 AYDAN 12 AYA ÇIKARDIK

Başbakan Binali Yıldırım, "Genel kredi taksit sınırını 9 aydan 12 aya çıkarmış olduk. Bazı ürünlerde farklı kredi taksit sayısı olabiliyor, daha az, daha farklı olanlar var ama her halükarda 12 aydan daha fazla olmuyor. İkincisi, kredi kartlarının borç bakiyelerini yeniden yapılandırma imkânı getiriyoruz." dedi.

MALİYE BAKANI AĞBAL: ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİNDE YENİ DÜZENLEME YAPILACAK

Maliye Bakanı Ağbal, "Son 3 ayda asgari geçim indirimi uygulamasını bir ileri adıma taşıyoruz. Bir kişinin herhangi bir şekilde geliri bin 300 liranın altına düşmüşse ilave asgari geçim indirimi hesaplayacağız." dedi.

BAKAN ÇELİK: ET FİYATLARI STABİL HALE GELECEK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Bakan, "Et fiyatları önümüzdeki günlerde çok daha stabil hale gelecek ve üretici zarar etmeyecek" dedi.

AŞTİ'NİN YENİ YERİ KESİNLEŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen yeni otobüs terminali, NATO Yolu ve Çevre Yolu'nun kesiştiği noktada, eski Mamak çöplüğünün yanında bulunan 100 bin metrekarelik alana inşa edilecek.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

GALATASARAY, HAKAN ŞÜKÜR DÂHİL 5 İSMİ İHRAÇ ETTİ

Galatasaray Kulübü'nde; Hakan Şükür, İsmail Demiriz, Arif Erdem, Şahabettin Harput ve Hüseyin Avni Mutlu'nun üyelikleri üyelikten ihraç edildi. / EGE BASIN GRUBU

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894