• BIST 9777.46
  • Altın 2913.968
  • Dolar 34.1591
  • Euro 38.1133
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Türkiye Gündem - 8 Eylül 2016

Türkiye Gündem - 8 Eylül 2016
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hakkâri / Çukurca’da devam eden hava destekli operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir” denildi.

ÇUKURCA'DA 12 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hakkâri / Çukurca’da devam eden hava destekli operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir” denildi.

CANİKLİ’DEN “FIRAT KALKANI” AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Canikli: "(Fırat Kalkanı) Harekât sırasında 15. günü itibarıyla, maalesef 4 şehidimiz, 19 yaralımız var. Dört tankımız ağır hasar gördü, bir tane de zırhlı muharebe aracımız hafif şekilde hasar gördü. Özgür Suriye Ordusu'ndan 16 şehit söz konusu, 27 yaralı var. DEAŞ, PYD ve YPG terör örgütlerinden ise 110'a yakın ölü, 5 yaralı var."

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: BU SÜRECİN ÇOK ŞEFFAF OLACAĞINDAN EMİN OLABİLİRSİNİZ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sonrası sürecin çok şeffaf olacağını ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin Türkiye için bu zor zamanda bile bir rehber olduğunu söyledi.

17 İLDE DEV SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün "askeri kuvvetleri yöneten imamları" ve örgütle bağlantılı bir kısım asker hakkında soruşturma başlatarak, 17 ilde 105 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

HAYATİ YAZICI: HİÇ KİMSENİN GÖZÜNE KAŞINA BAKMAYACAĞIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Bizim teşkilatlardan bu yapıya mensup kişileri arındırma, ayıklama çalışmalarımız daha 7 Şubat, 17-25 Aralık 2013'ten itibaren başlamıştır ve devam etmektedir" dedi

BİLDİRİ İMZALADI DİYE İHRAÇ ETMEK YANLIŞ

Barış Bildirisi’ne imza atan 41 akademisyenin meslekten atıldığını Başbakan’a anlatan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Bildiriye imza atıldığı için ihraç edilmeleri doğru değil. ‘Akademisyenler susmamalı, konuşmalı’ dedim. Başbakan da bu durumdan rahatsız” dedi.

ERKAN AKÇAY: FETÖ İLE MÜCADELEDE HERHANGİ BİR ZAFİYET GETİRMEMESİ GEREKİR

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, olağanüstü hal kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerde mağduriyetlerin yaşandığına yönelik tartışmalara ilişkin, "Şikâyet unsuru konuların, 'at izinin it izine karışması' durumunun FETÖ ile mücadelede herhangi bir zafiyet getirmemesi gerekir." dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE: SURİYE'Yİ DAHA DA İSTİKRARSIZLAŞTIRACAK EYLEMLERDEN KAÇININ

Rusya'dan Türkiye'nin sürdürdüğü 'Fırat Kalkanı Operasyonu' hakkında yapılan açıklamada, ''Türk askerleri ve Türkiye destekli muhalif unsurların Suriye'de ilerlemesinden kaygı duyuyoruz. Bu tür adımlar Suriye'de askeri ve siyasi durumu karmaşık hale getirebilir'' denildi.

MERKEL: DARBE GİRİŞİMİNİN KARŞISINDA DURMALIYIZ

Almanya Başbakanı Merkel, muhalefetin hükümetin Türkiye'ye taviz verdiği yönündeki eleştirilerine, "Eğer Türkiye'de fikir özgürlüğü yoksa bunu dillendirmemiz gerekir. Eğer Türkiye'de darbe yapılıyor ve seçilmiş hükümet alaşağı edilmek isteniyorsa buna da karşı durmalıyız." diye yanıt verdi.

ABD'DEN EL BAB İÇİN YEŞİL IŞIK

Türkiye ve ABD, Suriye’de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin ilerlemesinde ortak noktada buluştular. Birliklerin Menbiç’e ilerlemesine itiraz eden Washington, Çobanbey’in güneyindeki El Bab için ise yeşil ışık yaktı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

OTOMOBİL ÜRETİMİ 8 AYDA YÜZDE 13 ARTTI

OSD'den yapılan açıklamaya göre, 2016 yılı ocak-ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla Türkiye otomotiv sanayisinin toplam üretimi yüzde 7, otomobil üretimi ise yüzde 13 artış kaydetti. Bu dönemde toplam üretim 915 bin, otomobil üretimi ise 563 bin seviyesinde gerçekleşti.

JAPONLAR TÜRKSAT UYDULARI İÇİN GELİYOR

Başbakan Binali Yıldırım, bugün Japonya Uzay Teknolojileri Bakanı ile bir araya gelecek. Ziyarette Türkiye’nin dev projelerinden Türksat 5A ve 5B uyduları için görüşmelerde bulunulacağı öğrenildi. Türksat uydularının ihalesinin bu yıl içinde yapılmasının ve 2018’de fırlatılmasının planlandığı da bildirildi.

KREDİ KARTI TAKSİT SINIRLANDIRMASI BAZI SEKTÖRLERDE ESNETİLECEK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bazı sektörlerde kredi kartı taksit sınırlandırmasının esnetilebileceğini açıkladı.

GAZPROM: TÜRK AKIMI'NA ONAY ÇIKTI

Rusya'nın en büyük gaz üreticisi Gazprom dün yaptığı bir açıklamayla Türk Akımı projesi için Türkiye'deki düzenleyici kurumlardan ilk onayları aldığını söyledi.

ÜNLÜ İŞADAMLARININ MALVARLIKLARINA EL KONULDU

Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve 44 alt şirketine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş, İhlas Holding eski Üst Yöneticisi Cahit Paksoy ile Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın da bulunduğu 41 şüphelinin mal varlıklarına el konuldu.

RENAULT’NUN YENİ MEGANE SEDAN’I BANTTAN İNDİ, SERİ ÜRETİM BAŞLADI

Yeni Renault Megane Sedan’ın seri üretimine başlandı. Renault Grubu üretim platformları içinde Yeni MEGANE Sedan sadece Bursa’da üretilecek. Proje toplamında 500 bin adet üretilecek olan aracın yüzde 80’i ihraç edilecek.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

İSMAİL DEMİRİZ, ARİF ERDEM VE UĞUR TÜTÜNEKER'İN MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski futbolculardan Uğur Tütüneker savcılık sorgusunun ardından 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakılırken, İsmail Demiriz 'tutuklama' istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Tütüneker, Demiriz ve Arif Erdem'in mal varlıklarına el konulmasına karar verdi. / EGE BASIN GRUBU

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894