• BIST 9777.46
  • Altın 2913.968
  • Dolar 34.1591
  • Euro 38.1133
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye Gündemi - 09 Eylül 2016

Türkiye Gündemi - 09 Eylül 2016
Beştepe'de valilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Cerablus Operasyonu'nun başarısı bölgedeki dengeleri alt üst etti. Bölgede Türkiye'nin rızasının olmadığı hiçbir senaryonun devreye sokulması mümkün değildir" dedi.

'CERABLUS' BAŞARISI BÖLGEDEKİ DENGELERİ ALT ÜST ETTİ

Beştepe'de valilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Cerablus Operasyonu'nun başarısı bölgedeki dengeleri alt üst etti. Bölgede Türkiye'nin rızasının olmadığı hiçbir senaryonun devreye sokulması mümkün değildir" dedi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI IŞIK: RAKKA OPERASYONUNU DESTEKLİYORUZ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, terör örgütü DAEŞ'in Türkiye için önemli bir tehdit olduğunu belirterek, "Bu örgütün öncelikle sınırlarımızdan, daha sonra da bölgeden temizlenmesiyle ilgili tüm operasyonlara Türkiye olarak destek veriyoruz. Bu noktada Rakka operasyonunu da desteklediğimizi ABD’li bakana (Ashton Carter) ifade ettik" dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: ALMANYA, İNCİRLİK İÇİN KOYDUĞUMUZ ŞARTI YERİNE GETİRDİ

Türkiye'nin Alman parlamenterlere İncirlik'e giriş izni vermesini değerlendiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Almanya, Alman parlamenterlerin İncirlik Hava Üssü'nü ziyaret etmesi için talep edilen koşulları yerine getirdi" dedi.

11 BİN 500 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

Milli Eğitim Bakanlığınca, bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle 11 bin 500 öğretmen açığa alındı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN VALİLERE UYARI

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da toplanan 81 ilin valisine seslendi. Başbakan Yıldırım, konuşmasında, "İşi mi yapacağız, yoksa mevzuatı mı kollayacağız. Mesele ülkenin menfaati ise hata yapın ama hainlik yapmayın" dedi. 

KILIÇDAROĞLU, ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR'İN MEZARINI ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, darbe girişimi sırasında, Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'deki ailesini ve kabrini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ömer Halisdemir'in sadece ailesinin, Niğde'nin, Çukurkuyu beldesinin değil, Türkiye'nin  kahramanı olduğunu belirtti.

DEMİRTAŞ’TAN YILDIRIM VE SOYLU’YA YANIT

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Başbakan Yıldırım’ın “tıpış tıpış gelip ifade verecek” sözlerine, “Ne şekilde gideceğimiz Başbakan’ın işi değildir” yanıtı verdi. Demirtaş, Bakan Soylu’nun “ya herro ya merro” sözlerine ilişkin ise “Herro olmazsa merro olur, kendisi bilir” dedi.

MERAL AKŞENER MHP'DEN İHRAÇ EDİLDİ

MHP Disiplin Kurulu oy birliğiyle Meral Akşener'i MHP'den ihraç etti. Akşener, ihraç kararının kendi nazarında yok hükmünde olduğunu belirterek, "Meşruluğu tartışmalı bir yönetimin aldığı kararın, Türk milletinin vicdanında bir karşılığı yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

RUSYA'DAN TÜRKLERE VİZE MUAFİYETİ AÇIKLAMASI

Rus Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya vizesiz seyahatin Türk istihbaratının Rus partnerleriyle iş birliğine bağlı olduğunu açıkladı.

PYD'DEN FEDERAL YAPI AÇIKLAMASI GELDİ

Türkiye, YPG'nin Fırat'ın doğusunda kalması konusunda kararlığını sürdürürken Suriye'nin kuzeyindeki bölgede bulunan PYD'den açıklama geldi. Reuters haber ajansına konuşan PYD üyesi, "Suriye'nin kuzeyinde federal yapı için taslak anayasa hazır" dedi.

AMB FAİZLERİ VE VARLIK ALIM PROGRAMINI DEĞİŞTİRMEDİ

Avrupa Merkez Bankası, Eylül ayı toplantısında beklendiği gibi faiz oranlarını değiştirmedi. Banka aylık 80 milyar euro olan varlık alım programında da değişiklik yapmadı. Banka politika faizini %0'da, mevduat faizini eksi % 0.4'te, marjinal borç verme faizini %0.25'te tuttu. 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

SANAYİ ÜRETİMİ BEKLENTİNİN ALTINDA

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %4,9 azaldı. Foreks anketinde beklenti yüzde 0,95 artış olacağı yönündeydi.

KONUTTA KDV DÜŞTÜ

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer alan kararnamede KDV oranlarının tespitine ilişkin karara eklenen geçici bir maddeyle, konut teslimlerinde yüzde 18 olarak uygulanan KDV'nin 31 Mart 2017'ye kadar yüzde 8 olarak uygulanması hüküm altına alındı.

KIŞ SAATİ UYGULAMASI KALDIRILDI

Yaz saati uygulamasının yıl boyu sürdürülmesi hakkındaki karar, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Yaz saati uygulamasının her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırıldı.

TAKSİT SAYISI 10-12’YE ÇIKARTILABİLİR

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Yerli üretimin teşvik edilmesini istiyoruz. Taksit sayısı 10-12`ye çıkartılabilir" dedi.

FETÖ SORUŞTURMASINDA 114 ŞÜPHELİYE YAKALAMA KARARI

FETÖ soruşturması kapsamında aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in de bulunduğu 114 şüpheli için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı

FARUK GÜLLÜ TUTUKLANDI KAVURMACI'NIN İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan 44 şüpheliden aralarında Faruk Güllü'nün de bulunduğu 16 kişi tutuklandı. Nejat Güllü ve Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 21 kişinin hâkimlik işlemleri ise sürüyor.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE, EMİR PRELDZİC İLE YOLLARINI AYIRDI

Fenerbahçe Kulübü, tecrübeli basketbolcu Emir Preldzic ile olan sözleşmeyi karşılıklı olarak anlaşarak feshettiklerini açıkladı. / EGE BASIN GRUBU

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894